TiVo Community Forum banner

Konwerter widma i High Split

5.1K views 5 replies 3 participants last post by  shulercox  
#1 ·
Cześć -, Mój tata używa TiVos od lat i zawsze mam za zadanie mu pomagać, gdy ma problemy. lol

Więc ma Spectrum i działa bez problemu od kilku lat.

Dziś wszystkie kanały z wyjątkiem jednego przestały działać, informując go, że nie są autoryzowane.

To samo stało się z jego odbiornikiem innym niż tivo.

Więc zadzwoniliśmy do pomocy technicznej i wysłali technika. (tego samego dnia, byłem zszokowany)

Technik sprawdził wszystko i wymienił jego odbiornik inny niż tivo i teraz działa dobrze, ale Tivo nie.

Technik powiedział nam, że musimy zadzwonić i poprosić ich o wysłanie nam "High Split Converter"

Po wygooglowaniu pomyślałem, że nie będziemy mieli szczęścia, ponieważ już ich nie wysyłają, ale zadzwoniłem do pomocy technicznej i bez większych problemów powiedzieli, że wysyłają jeden i otrzymamy go w ciągu 3 do 5 dni.

Następnie otrzymaliśmy e-mail ze szczegółami zamówienia, a poniżej znajduje się lista.

TV

SPECTRUM TV STREAM

SPECTRUM RECEIVER
SPECTRUM CABLE CARD
SPECTRUM CABLE CARD ADL
HIGH SPLIT CONVERTER

Czy dostajemy to, czego potrzebujemy?

Czy jest coś jeszcze, co musimy wiedzieć?

Co to jest Spectrum TV Stream?

Czy myślisz, że wysyłają nową kartę kablową? Myślisz, że możemy nadal używać tej, którą mamy?

Boje się.....

#2 ·
Zawsze powinieneś się bać, gdy masz do czynienia z Spectrum.

Wygląda na to, że wysyłają więcej niż potrzebujesz. Wszystko, czego potrzebujesz, to HSC.

Jeśli wysyłają ci nową kartę, miejmy nadzieję, że nie rozparowali twojej istniejącej karty. Nie ma powodu, dla którego miałbyś używać innej karty z HSC. Jeśli nadal jest sparowana, istniejąca karta będzie działać dobrze.

Łatwiej będzie martwić się tylko podłączeniem HSC, a nie robieniem tego I nowej karty, więc miejmy nadzieję, że zachowali tę starą kartę sparowaną. Jeśli nie potrzebujesz nowej karty i nie pobierają za nią opłat, może warto włożyć ją do szuflady na deszczowy dzień, ponieważ nie wysyłają już zbyt wiele.

#3 ·
Cześć -,
Mój tata od lat używa TiVos i zawsze mam za zadanie pomagać mu, gdy ma problemy. lol

Ma Spectrum i działa bez problemu od kilku lat.

Dziś wszystkie kanały z wyjątkiem jednego przestały działać, informując go, że nie są autoryzowane.

Stało się to również z jego odbiornikiem innym niż Tivo.

Zadzwoniliśmy więc do pomocy technicznej i wysłali technika. (tego samego dnia, byłem zszokowany)

Technik sprawdził wszystko i wymienił jego odbiornik inny niż Tivo i teraz działa dobrze, ale Tivo nie.

Technik powiedział nam, że musimy zadzwonić i poprosić ich o wysłanie nam "High Split Converter".

Po wygooglowaniu pomyślałem, że nie będziemy mieli szczęścia, ponieważ już ich nie wysyłają, ale zadzwoniłem do pomocy technicznej i bez większych problemów powiedzieli, że wysyłają jeden i otrzymamy go w ciągu 3 do 5 dni.

Następnie otrzymaliśmy e-mail ze szczegółami zamówienia, a poniżej znajduje się lista.

TV

SPECTRUM TV STREAM

SPECTRUM RECEIVER
SPECTRUM CABLE CARD
SPECTRUM CABLE CARD ADL
HIGH SPLIT CONVERTER

Czy dostajemy to, czego potrzebujemy?
Czy jest coś jeszcze, co musimy wiedzieć?
Co to jest Spectrum TV Stream?
Czy myślisz, że wysyłają nową kartę kablową? Czy myślisz, że możemy nadal używać tej, którą mamy?

Boję się.....
Gdzie się znajdujesz? Wygląda na to, że Spectrum radzi sobie nieco lepiej we wspieraniu istniejących klientów kart kablowych. Zgadzam się, że prawdopodobnie nie potrzebujesz nowej karty kablowej, ale to interesujące, że ją wysyłają. Jeśli masz problemy z uruchomieniem HSC (może migać przez długi czas przed uruchomieniem), zadzwoń na linię wsparcia kart kablowych 866-532-2598. Mogą potrzebować ponownie zainstalować starą CC lub nową. Upewnij się również, że dodali ją do Twojego konta, w przeciwnym razie możesz nie otrzymać kanałów premium, nawet jeśli wydaje się, że działa.

#4 ·
Dziękuję za obie odpowiedzi.

Jesteśmy w Lake Dallas w Teksasie, na północ od Dallas.

E-mail był nieprawidłowy i wprowadzający w błąd, wysłali tylko HSC, a nie inne elementy.

Podłączyłem to i nie działało, więc zadzwoniłem na linię wsparcia CableCard i chociaż wiedzieli, czym jest CableCard, nie mogli tego uruchomić, nawet po próbie ponownego uruchomienia, więc musieli wysłać technika.

Kiedy technik przybył, nie był zadowolony, że to wezwanie CableCard, ale zadzwonił do swojego szefa, a jego szef powiedział mu, co ma robić.

Kluczem było to, że trzeba było to skonfigurować w "Trybie dwukierunkowym" - kiedy zadzwonił do osób z obsługi Cable Card i włączyli to w tryb dwukierunkowy, działało świetnie.

Teraz mamy nowy problem.....

Rachunek mojego taty wydaje się naprawdę wysoki. Kiedy dzwonię i próbuję uzyskać niższy rachunek, mówią, że mają promocje, ale jest on skonfigurowany w ich "starym systemie rozliczeniowym" i aby otrzymać jakieś promocje, musi zostać przeniesiony do ich "nowego systemu rozliczeniowego".......ale aby to zrobić, muszą usunąć karty kablowe z konta, ponieważ nowy system ich nie obsługuje.

To po prostu wydaje się szalone
Image

#5 ·
Dzięki za obie odpowiedzi.

Jesteśmy w Lake Dallas w Teksasie, na północ od Dallas.

E-mail był nieprawidłowy i wprowadzający w błąd, wysłali tylko HSC, a nie inne elementy.

Podłączyłem to i nie działało, więc zadzwoniłem na linię wsparcia CableCard i chociaż wiedzieli, co to jest CableCard, nie mogli tego uruchomić, nawet po próbie ponownego uruchomienia, więc musieli wysłać technika.

Kiedy technik przybył, nie był zadowolony, że to wezwanie CableCard, ale zadzwonił do swojego szefa, a jego szef powiedział mu, co ma robić.

Kluczem było to, że trzeba było to skonfigurować w "Trybie dwukierunkowym" - kiedy zadzwonił do osób z obsługi Cable Card i włączyli to w tryb dwukierunkowy, działało świetnie.

Teraz mamy nowy problem.....

Rachunek mojego taty wydaje się naprawdę wysoki. Kiedy dzwonię i próbuję uzyskać niższy rachunek, mówią, że mają promocje, ale jest on skonfigurowany w ich "starym systemie rozliczeniowym" i aby otrzymać jakieś promocje, musi zostać przeniesiony do ich "nowego systemu rozliczeniowego".......ale aby to zrobić, muszą usunąć karty kablowe z konta, ponieważ nowy system ich nie obsługuje.

To po prostu wydaje się szalone View attachment 91008
Szalone, ale tak robią.

Aktualne oferty unieważnią możliwość korzystania z karty kablowej.

Chcesz zachować swoje TiVo? Zapłać składkę.

#6 ·
Tak, stary TA i nowy HSC są dwukierunkowe, to naprawdę ich główny cel. Zatem głupi błąd konfiguracji, który został już zgłoszony. Problem ze zmianą planów również został zgłoszony i z mieszanymi wynikami. Sam się tym martwię i prawdopodobnie uniknę zmiany planów. Jeśli otrzymasz cenę promocyjną, będzie ona obowiązywać tylko przez określony czas, a potem wrócisz do punktu wyjścia. Niektórym osobom udało się zmienić plany i zachować karty kablowe. Zadzwoń ponownie i spróbuj jeszcze raz, może poproś o rozmowę z przełożonym lub porozmawiaj o anulowaniu, aby przejść do działu utrzymania klienta. Wyjaśnij swoje stanowisko - chcesz lepszą stawkę i chcesz zachować swoją kartę kablową. Jeśli nie chcą, groź skargą do FCC lub e-mailem do Charter corporate (adresy e-mail są dostępne). Ale zrozum, że to blef i nie wpadaj w pychę. Tak naprawdę nie masz prawa do ceny promocyjnej. Jestem również w DFW i wygląda na to, że wysoki podział pojawi się wkrótce w wielu obszarach. Mój list (Rockwall) mówił na lub po 15 marca. Mówiłem już wcześniej, że nasza obsługa tutaj w DFW w uniwersum Spectrum nie była zbyt zła.