TiVo Community Forum banner
81 - 100 of 176 Posts
Discussion starter · #81 ·
Miałem podjąć decyzję. To czy "Elsbeth"? Podjąłem właściwą decyzję. Nie żeby to miało jakieś znaczenie, bo nie miałem czasu na żadne z nich w czwartek. Siedziałbym do północy, oglądając koniec odcinka, a w obu przypadkach naprawdę musiałem to zobaczyć.

Ale ten odcinek nie był nawet w połowie tak dobry. To wszystko Matlock. Nie ma nikogo innego, na kim naprawdę mi zależy, poza nią i jej rodziną. A ona jest wspaniała.

To było blisko! Zastanawiałem się, co się stanie, kiedy jedzenie będzie musiało trafić do jej mieszkania.

Fałszywe prawo jazdy! Ale jej wzrost był prawdziwy.
Elsbeth była dobra. Możesz to obejrzeć online na cbs.com lub Paramount streaming.

Discussion starter · #83 ·
Uważałem, że koniec drugiego odcinka był trochę dziwny. Wyolbrzymiła swoją potrzebę obiadu i sprawiła, że jej szef poczuł się winny, aby zmusić szefa do osobistego dostarczenia "zapomnianej" torby z obiadem, żeby mogła znaleźć hasło do telefonu szefa?

To wydaje się dużym wysiłkiem za niewielką szansę na sukces. Szef mógł zlecić komuś innemu dostarczenie jedzenia lub zignorować jedzenie. Szef mógł przeprosić następnego dnia (lub nigdy). I co najważniejsze, dlaczego Mattie myślała, że szef będzie musiał odblokować jej telefon bezpośrednio pod kamerą?

Ponadto, tak jak szef celowo zatrzymał Mattie w samochodzie, żeby mogła później anonimowo pójść do sklepu, dlaczego wnuk Mattie się pokazał? Nie było w tym sensu i mogli go "uratować", gdyby potrzebowali małego dziecka do późniejszego podstępu...
Chodziło o wnuka Mattie, aby podkreślić, że go wychowywała, a on był bezczelnym małym draniem dla swojej babci, co jest historią, którą im opowiedziała.

Uważałem, że pierwszy odcinek był zabawny, a drugi całkiem dobry. Trzeci po prostu spadł dla mnie z klifu. Spróbuję jeszcze kilka, ale po prostu pomyślałem, że aktorstwo było tandetne. Może oglądałem zbyt wiele prawdziwych spraw sądowych, ale widząc niektóre rzeczy z sali sądowej, po prostu się śmieję.

Trzeci odcinek był przyjemny. Osoby z branży IT, które go oglądają, będą musiały od czasu do czasu sprawdzać, ale poza tym było dobrze na wielu poziomach.

— Lubię konsultantkę, ale myślę, że powinna pojawiać się sporadycznie — tak jak Elsbeth pojawiała się w The Good Wife.
— Zastanawiam się, czy Elijah jest faktycznie winna w dochodzeniu farmaceutycznym, na podstawie jej ostrzeżenia dla Olimpii.
— Różnice pokoleniowe w radzeniu sobie z niewłaściwym zachowaniem w miejscu pracy zostały dobrze podkreślone.

Zastanawiam się, czy Eliasz jest faktycznie winny w dochodzeniu farmaceutycznym, na podstawie jej ostrzeżenia dla Olimpii.
Nie myślałem o nim. Hmm.

Myślę, że to stary człowiek. Ustawiają Olimpię i Juliana jako dobrych, więc zostaje wielki szef.

Chyba że to jest ...

Nienawidzę patrzeć, jak Matlock i jej mąż się kłócą. Jedną z najlepszych rzeczy w tym serialu jest to, jak dobrze się dogadują. Poczułem ulgę, gdy się pogodzili.

Ale to był nagły przypadek i tylko Alfie mógł rozwiązać problem. Wiem, że musiałem poprosić o kilka dokumentów medycznych, które były w magazynie, więc biuro musiało zamówić je z firmy magazynowej. Dokumenty te nie miały dla mnie znaczenia, jak się okazało, więc może dlatego w ogóle nie zostały wysłane, a może po prostu nie wiedzieli, że muszą udać się do firmy magazynowej, gdy zostali o to poproszeni. Kilka lat później ponownie potrzebowałem tych dokumentów. Wymóg przechowywania takich dokumentów nie obejmował ich tak długiego przechowywania, więc zniknęły.

A Matlock stanęła w podobnej sytuacji, ponieważ miałaby trudności z uzyskaniem dokumentów przeniesionych poza miejsce.

Interesujące, jak udało jej się oczarować kobietę, której potrzebowała pozwolenia.

Starczowzroczność to potrzeba okularów do czytania z bliska. To nie jest trudność spowodowana spędzaniem zbyt dużej ilości czasu na urządzeniach, co wydaje się mieć. Ale pisarze wciąż zapominają, że Matlock i tak potrzebuje okularów do czytania.

Nie znoszę Eliasza, miłego czy nie. I na pewno nie był miły.

Matlock prawie wpadła w tarapaty, ale każdy może odmówić związków.

Naprawdę miałem nadzieję, że znajdzie się jakiś magiczny sposób, znaleziony w wyniku wysiłków Matlock, aby zapobiec pozbawieniu mężczyzny pieniędzy, które mu się należały, z powodu bankructwa.

Discussion starter · #97 ·
Pani, która prowadzi sprawy administracyjne - zawsze lubiłem tę zrzędliwą aktorkę.
Ja też. Przypomina mi kobietę, która pracowała w kadrach w innej dużej firmie, dla której kiedyś pracowałem. Zazwyczaj prawdziwa zrzęda dla prawie wszystkich. Przestraszyła mnie swoim szorstkim zachowaniem, kiedy po raz pierwszy ubiegałem się o pracę, wiele lat temu. Udało mi się dostać tymczasowe stanowisko i ze wszystkich rzeczy wylądowałem w kadrach, tuż obok niej. W jakiś sposób stanąłem po jej dobrej stronie. Dopilnowała, żebym dostał dobrą ofertę pracy na pełny etat.

Pani, która zajmuje się sprawami administracyjnymi - zawsze lubiłem tę zrzędliwą aktorkę.
Zdecydowanie przypadek, w którym typecasting działa.

(Przypomina mi się Anthony Ainley, który grał Mistrza w erze Doctora Who Toma Bakera/Petera Davisonsa. Widziałem go na konwencie, a fan zapytał na panelu: „Czy martwisz się, że zostaniesz zaszufladkowany?” Jego odpowiedź, nie do odróżnienia od Mistrza w sposobie wypowiedzi, brzmiała mniej więcej tak: „Mój drogi, nie obchodzi mnie to, dopóki jestem OBSADZONY.”)

Kolejny dobry. Kathy Bates wciąż robi wrażenie. Nie obchodzi mnie życie osobiste żadnej z postaci spoza rodziny Matlocka.

Dziewczyna z IT była urocza, ale coś w jej osobowości było irytujące. Powinienem ją lubić, ale nie czułem się z nią dobrze. Mimo to zbliżamy się do prawdy o córce Matlocka. A jej gniew pomógł Olivii wygrać sprawę.

Strój Sary w sali sądowej wyglądał tak dobrze. Również jej włosy.

Nie wiem, jak się pisze Katya, więc użyję pisowni z filmu z Keanu Reevesem "Syberia". Podobnie jak Katya w tym filmie, ta Katya była ładniejsza, niż się spodziewałem. Ta z filmu była kelnerką w odległym rejonie Syberii, ale w końcu związała się z Keanu, który sprzedawał skradzioną biżuterię.

81 - 100 of 176 Posts