TiVo Community Forum banner

Matlock Sezon 1 (spoilery)

15K views 175 replies 44 participants last post by  HarleyRandom  
#1 ·
Pilot E1 wyemitowano w niedzielny wieczór 22.09.24 w CBS.

W serialu występują Kathy Bates, Beau Bridges, Jason Ritter, Skye P. Marshall, David Del Rio i Leah Lewis.

Kathy Bates gra starzejącą się prawniczkę, która przeszła na emeryturę lata/dekady temu, ale miała pecha podczas wychowywania wnuka i musi wrócić do pracy.

Bates wykonuje niesamowitą pracę w tej roli. Myślałem, cóż, to jest w pewnym sensie zabawne, ale czy naprawdę może się utrzymać przez wiele odcinków?
A potem następuje dość zaskakujący zwrot akcji. Trzeba oglądać do samego końca.

Czekam z niecierpliwością na 17 października na kolejny odcinek.

#2 ·
Ze wszystkich rebootów, remake'ów itp., które widzieliśmy przez lata, czy to pierwszy, w którym postacie przyznają, że oryginał był tylko serialem telewizyjnym? (Tak, zdaję sobie sprawę, że szczególne okoliczności mają tu sens, po prostu zastanawiam się, czy widzieliśmy, że nazwa jest częścią historii telewizji, a nie "prawdziwej" historii)

#5 ·
Ze wszystkich rebootów, remake'ów itp., które widzieliśmy przez lata, czy to pierwszy, w którym postacie przyznają, że oryginał był tylko programem telewizyjnym? (Tak, zdaję sobie sprawę, że szczególne okoliczności mają tu sens, po prostu zastanawiam się, czy widzieliśmy to imię jako część historii telewizji, a nie "prawdziwej" historii)
Myślę, że masz rację, to może być jedyny. To był sam w sobie zwrot akcji. Spodziewasz się, że to będzie zwykły reboot, w którym przynajmniej główny bohater był jakoś spokrewniony z oryginalną postacią. I naprawdę uwielbiałem oryginalnego Matlocka. Ale to też było dobre.

#12 ·
Jakoś to przegapiłem. Ponieważ następny odcinek za kilka tygodni, czy ktoś wie, czy E01 będzie emitowany ponownie przedtem?

Kathy Bates jest jednym z najlepszych aktorów w historii, więc nie mogę się doczekać tego programu. :)
Możesz przejść do https://www.cbs.com/shows/matlock/, aby obejrzeć odcinek pilotażowy - na początku będzie kilka reklam.

#18 ·
Nigdy nie oglądałem oryginalnej serii (może odcinek tu i ówdzie), więc prawie zdecydowałem, żeby w ogóle tego nie oglądać. Ale jestem wielkim fanem Jasona Rittera, więc postanowiłem to nagrać. Naprawdę mi się podobało i w ogóle nie spodziewałem się zwrotu akcji.
Oglądałbym oryginał z moją babcią, kiedy był pierwotnie emitowany.

#10 ·
Wszystkie zapowiedzi przewidywały finałowy zwrot akcji, więc nie było to zaskoczeniem, ale i tak warto było to dalej oglądać.

• Like
Reactions: tim1724
#23 ·
Czytałem wywiad z showrunnerką na tvline i mówi, że [rzecz, o której wszyscy mówimy] zostanie rozwiązana pod koniec S1, a następnie pójdziemy w nowym kierunku, podobnie jak wątek fabularny "Elsbeth" w zeszłym roku został mniej więcej rozwiązany.

#31 ·
Pilot E1 wyemitowano w niedzielny wieczór 22.09.24 w CBS

W serialu występują Kathy Bates, Beau Bridges, Jason Ritter, Skye P. Marshall, David Del Rio i Leah Lewis.

Kathy Bates gra starzejącą się prawniczkę, która przeszła na emeryturę lata/dekady temu, ale miała pasmo pecha podczas wychowywania wnuka i musi wrócić do pracy.

Bates wykonuje w tej roli niesamowitą pracę. Pomyślałem, cóż, to jest w pewnym stopniu zabawne, ale czy naprawdę może się utrzymać przez wiele odcinków?
A potem następuje dość zaskakujący zwrot akcji. Trzeba oglądać do samego końca.

Czekam z niecierpliwością na 17 października na kolejny odcinek.
Myślałem, że to będzie "Misery" i czekałem, aż powie "Jestem twoim największym fanem", ale i tak mi się podobało. Jest wspaniałą aktorką... Dużo talentu.

#34 ·
Myślałem, że to będzie "Misery" i czekałem, aż powie: "Jestem twoim największym fanem", ale i tak mi się podobało. Jest wspaniałą aktorką.... Dużo talentu.
lub "tak będzie najlepiej".
gdzieś podczas trwania serialu powinna wystąpić w niebieskim stroju seersucker, nawet jeśli tylko w jednej scenie.

#41 ·
Mam nadzieję, że dodadzą coś, co nawiązuje do filmu "Smażone zielone pomidory". W końcu jest starsza i ma nawet lepsze ubezpieczenie.
Szczerze mówiąc, nie oglądałbym, gdyby nie "Smażone zielone pomidory". To ulubiony program mojej żony, a jeśli widzi go w telewizji, ma pierwszeństwo przed wszystkim innym, nowym czy starym. Ale dlaczego, zapytasz, po prostu nie ogląda naszej płyty DVD? Ona też to robi, ale nie obchodzi jej, czy w telewizji są reklamy. A jeśli zobaczy go jako sugerowany program w jednej z usług streamingowych, to też go tam obejrzy.

Kathy Bates występuje w tym programie, więc oglądaliśmy. I bardzo mi się podobało, o wiele bardziej niż "High Potential".