TiVo Community Forum banner
1 - 20 of 30 Posts

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Discussion Starter · #1 ·
So, I've had TiVos for so long - Series 2, Premiere, and I've had two Bolts for a couple years now.
Rarely use the MRS feature - but I've either forgotten how to revert back to the "My Shows" on the local Bolt, once I've selected the remote device?

It's not the network - both (TV Room & Bedroom) are ethernet connected. Both include the other device in My Shows\Devices\
(I'd rolled back the newer Bolt to the 'sane' experience)

The thing is - I can see & watch the My Shows list from the other device, but how do you switch back to the local My Shows? (I would expect the devices list to include "This Tivo" or something similar? But the only choice is the other device!)

I've looked for buttons on the remote, there must be a less obvious way to do this?

The only thing that's worked is to disconnect either Bolt from ethernet. That's less convenient than it should be though.

Any help is appreciated - I expect this will be embarrassingly simple?
 

·
wait.. I did what?
Joined
·
15,089 Posts
Exit the menu and go to "My Shows" the default will be the local Tivo, at the bottom of the list of shows are the other units, provided you're talking about TE3.
The same basic idea is used on TE4 but it's more looking at My Shows vs Devices (paraphrasing)
 
  • Like
Reactions: Dan Cour

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Thank you for the response! Unfortunately though, I've done that (on each Bolt), and the list of My Shows remains the list from the other room/Bolt. The only way i've switched back to the local device's My Shows list was to unplug the ethernet from either Bolt. When I do that, the "my Shows" becomes local ahain.
 

·
wait.. I did what?
Joined
·
15,089 Posts
Thank you for the response! Unfortunately though, I've done that (on each Bolt), and the list of My Shows remains the list from the other room/Bolt. The only way i've switched back to the local device's My Shows list was to unplug the ethernet from either Bolt. When I do that, the "my Shows" becomes local ahain.
Yeah, that's not how it works, and you need to be specific on if you're in TE3 or TE4 (old os or new os) for people to help, TE3 is blue based, and Te4/Hydra is black based.
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Discussion Starter · #6 ·
diane- That's what I thought - there should be a sensible obvious way to revert back. The instructions on TiVo website show how to connect to another device, but it ends there. So, it must be obvious - but not on mine? (at least not lately - I've used it in the past, but seldom.)

My Bolt:
Series6
S/W Version 20.74b.C3-USC-11-849

When I navigate to devices, the only item on the list is the other device.

From the TVRoom Bolt, it shows a little white Bolt icon, and "Bedroom (box)"

-seems like there would be another choice in the list? - to select "this TiVo" or "TVRoom (box)"?
also, clicking the yellow "A" button for options doesn't lead to a solution either.

- I appreciate your help!
 

·
Registered
Joined
·
1,023 Posts
diane- That's what I thought - there should be a sensible obvious way to revert back. The instructions on TiVo website show how to connect to another device, but it ends there. So, it must be obvious - but not on mine? (at least not lately - I've used it in the past, but seldom.)

My Bolt:
Series6
S/W Version 20.74b.C3-USC-11-849

When I navigate to devices, the only item on the list is the other device.

From the TVRoom Bolt, it shows a little white Bolt icon, and "Bedroom (box)"

-seems like there would be another choice in the list? - to select "this TiVo" or "TVRoom (box)"?
also, clicking the yellow "A" button for options doesn't lead to a solution either.

- I appreciate your help!
what happens if you keep hitting the "back" button?

do you have any shows recorded on the device you are controlling (ie, the TVRoom Bolt)? IIRC, if you have no shows recorded, it will only show the other device on the My Shows list.
 

·
Registered
Joined
·
1,023 Posts
Back button has no effect - doesn't do anything.

TVRoom drive is full with so many shows, but the Bedroom has at least 20 hours of shows.
The TVRoom drive is 100% full?
 

·
TDL shepherd
Joined
·
17,524 Posts
When I navigate to devices, the only item on the list is the other device.
"Devices" is the sub-section of My Shows used to see content on *other* TiVo DVRs on your network/LAN, but it just displays an icon for each remote DVR.

The "All" section of My Shows should show the local DVR's content. (Though exactly what that screen looks like depends on the software/UI version you're running, TE3 vs TE4, per prior post.)
 

·
wait.. I did what?
Joined
·
15,089 Posts
diane- That's what I thought - there should be a sensible obvious way to revert back. The instructions on TiVo website show how to connect to another device, but it ends there. So, it must be obvious - but not on mine? (at least not lately - I've used it in the past, but seldom.)

My Bolt:
Series6
S/W Version 20.74b.C3-USC-11-849

When I navigate to devices, the only item on the list is the other device.

From the TVRoom Bolt, it shows a little white Bolt icon, and "Bedroom (box)"

-seems like there would be another choice in the list? - to select "this TiVo" or "TVRoom (box)"?
also, clicking the yellow "A" button for options doesn't lead to a solution either.

- I appreciate your help!
20.74 is TE3 as long as that's accurate.
It's as simple as press the Tivo button, go to My Shows, everything listed is local, at the bottom you'll see the other devices and pressing them will show you the content in those devices, and in TE3 the left arrow will go back.

The fact that you say you see "devices" suggests you're either not on TE3, or you're not getting to that menu the usual way.
 
  • Like
Reactions: krkaufman

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Discussion Starter · #17 ·
20.74 is TE3 as long as that's accurate.
It's as simple as press the Tivo button, go to My Shows, everything listed is local, at the bottom you'll see the other devices and pressing them will show you the content in those devices, and in TE3 the left arrow will go back.

The fact that you say you see "devices" suggests you're either not on TE3, or you're not getting to that menu the usual way.
Thanks - It's definitely TE3. It definitely says "devices". the left arrow, 'back', TiVo, none of those causes My Shows to list the local content. Only unplugging the ethernet cable - form either box.

Is my f/w the latest? (for TE3?)
 

·
Registered
Joined
·
1,023 Posts
Yes - it's a Bolt HD, and according to the system information - it said "drive full" when I was poking around trying to find a solution to my problem. I've got suggestions on, and a ton of it is that.
I don't know for certain, but I believe others here have reported problems when their dvr was 100% full. Perhaps that's why you're having this weird error.
 
  • Like
Reactions: dianebrat

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Discussion Starter · #20 ·
I don't know for certain, but I believe others here have reported problems when their dvr was 100% full. Perhaps that's why you're having this weird error.
Huh - I just assumed that the automatic deletion of suggestions & even deliberately recorded content would be configured to preserve the os's ability to operate. Old shows & suggestions seem to disappear without intervention - I didn't think I'd need to do any maintenance. I don't permanently save many programs - maybe 6 hours of shows?
-I mean, I didn't even know it was "drive full" without foraging around and checking the system status. Wouldn't there be a warning message at some point?

I'll (after work) delete stuff & try again.
-Thanks for the suggestion!
 
1 - 20 of 30 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top