TiVo Community Forum banner
441 - 460 of 525 Posts
Myślę, że dobrze zrozumiałem większość tego, co się wydarzyło i było to dość przewidywalne i cholernie niesamowite! Śmiech, łzy, cała gama emocji. Trafili w dziesiątkę. Ciągle mówiłem, że Nate skończy jako trener Richmond, ale spekulowałem też, że może to być Roy, co się ostatecznie sprawdziło. Rebecca ponownie spotyka swoją holenderską osobę z łodzi, ale inaczej niż sobie wyobrażałem, ale i tak wszyscy widzieliśmy w tym możliwość. Rupert dostaje to, na co zasłużył (Wanker, wanker!), i oczywiście wykorzystują grę Nate'a, aby zremisować mecz. Myślałem, że mogą pójść w stronę wygranej/remisu w meczu, ale Man City też wygrywa i zdobywa tytuł. Dobrze zagrane, że nie ujawnili tego od razu. Jedyną rzeczą, która mnie zaskoczyła, było to, że terapeuta wciąż był z byłą Teda. Nie wiemy więc dokładnie, czy się pogodzą, czy po prostu tam będzie. Miły akcent z Tedem zarządzającym drużyną piłkarską swojego syna. Myślałem, że może dostać ofertę z lokalnego klubu MLS, ale to też działa. I oczywiście książka Trimm'a i komentarz Teda "To nie chodzi o mnie". Myślałem, że Beard wróci do domu z Tedem i miał zamiar, ale cieszę się, że znalazł szczęście i poślubił swoją ukochaną. Jeśli chodzi o Roya, to kiedy mieli spotkanie "Diamond Dogs", na którym rozmawiali o "posiadaniu" siebie, wiedziałem, że Roy zostanie menadżerem, a nie Nate.

Nie mówię tego o zbyt wielu serialach, ale ten, jeśli nie będzie kontynuacji ani spin-offu, naprawdę będzie mi brakować. To nie tylko Ted, ale wszystkie postacie były ciekawe na swój sposób. Będę nadal oglądać odcinek świąteczny, jako jedną z moich nowych świątecznych tradycji, tak jak robiłem to w zeszłym roku. Żegnaj Ted!

Uwielbiałem to wszystko. :love:

Rebecca dostała swoją rodzinę! Hurra, gorący mężczyzna z łodzi! 💗
Keeley wyrzuca zarówno Roya, jak i Jamiego! 👏
Uwielbiałem pomysł ligi kobiet! ♀
Colin dostał swój pocałunek na boisku! 💕
Beard i Jane 💍
Dani i jego trójka! :LOL:

Czy mieliśmy rozpoznać parę przy okienku VIP (i gościa, który później dostał piłką w twarz)? Wyglądało na to, że byli pisanką, być może? Nie rozpoznałem chłopaka Colina, który odbierał swój bilet w tym czasie.

Och, i szybki błysk Jamiego z jego ojcem - wygląda na to, że doszło tam do pojednania, ale chciałbym więcej informacji na temat tego, co się wydarzyło.

Czuję, że w ostatnich kilku odcinkach było tak wiele, czego nie widzieliśmy. Chociaż podobał mi się sezon, wydawał się o wiele bardziej pośpieszny niż poprzednie dwa.

[...]
Jedyną rzeczą, która mnie zaskoczyła, jest to, że terapeuta wciąż był z byłą Teda. Nie wiemy więc dokładnie, czy się pogodzą, czy po prostu tam będzie.
[...]
Zwrócili uwagę na to, jak irytujący był terapeuta podczas gry - i jak była Teda nie wyglądała na zbytnio zadowoloną z tego powodu. Nie zdziwiłbym się, gdyby ich związek nie przetrwał długo po tym.

Zwrócili uwagę na to, jak irytujący był terapeuta podczas gry - i jak była dziewczyna Teda nie była z tego zadowolona. Nie zdziwiłbym się, gdyby ich związek nie przetrwał długo po tym.
Myślałem, że to się skończyło po tym, jak pojechali do Paryża, a on się nie oświadczył (lub ona odrzuciła oświadczyny). Myślałem, że to była jedna z motywacji Teda do powrotu do domu. Ale tak, ten facet zachowywał się jak totalny dupek i czułem, że to z pewnością zbliża się do końca

Tak, jeśli kiedykolwiek znowu zobaczymy te postacie, nie sądzę, żeby dr Jake wciąż był w pobliżu. To nie znaczy, że Ted i Michelle wrócą do siebie, ale ona może lepiej.

Mimo że ten odcinek sprawdził się jako solidny finał serialu, zrobili wystarczająco dużo, aby przygotować potencjalne wątki na kolejny sezon po Tedzie. Nawet komentarz Teda na temat tytułu książki Trenta pokazał, jak mogą obrać inny kierunek i zmienić nazwę serialu na The Richmond Way lub Greyhounds lub coś innego.

Co za wspaniały finał! Miałem kilka drobnych zastrzeżeń (głównie dotyczących timingu), ale ogólnie było znakomicie!

Uwielbiałem, jak zespół wykonał cały numer produkcyjny do "So Long, Farewell"! I sposób, w jaki wszyscy wybuchnęli okrzykami radości, gdy Ted powiedział "To było idealne", był niesamowity!

Uwielbiałem, że Rebecca nie sprzedała 49% jakiemuś korporacyjnemu oszustowi lub private equity. (To była jedna z moich uwag dotyczących timingu - Rebecca wpadła na pomysł sprzedaży części zespołu dopiero w tygodniu przed ostatnim meczem, a potem wszystko jest gotowe i w gazetach, gdy Ted jest na lotnisku?) Ale czy fani faktycznie zapłacili za akcje, czy też je podarowała? Czy ten ogromny stos certyfikatów udziałowych na barze oznaczał, że Mae kupiła tyle akcji? A może pub był punktem dystrybucji, w którym inni mogli odebrać swoje certyfikaty i dlatego miała ich tak dużo?

Uwielbiałem, że Colin mógł pocałować swojego chłopaka, o czym zawsze marzył.

Uwielbiałem, że Nate wrócił do Richmond, po prostu był pokorny i pomagał Willowi, i uwielbiałem, że Ted skontaktował się z nim, aby wymyślić kluczową strategię na ostatnią akcję.

CGI Stonehenge na (Willis!!!) ślubie Bearda i Jane było śmiesznie złe, ale tak naprawdę nieistotne. Kim była para na weselu, na którym łysy, brodaty facet nosił Baby Bjorna obok rudowłosej kobiety?

Ponieważ wszyscy zaangażowani w serial byli bardzo ostrożni co do tego, czy to naprawdę finał serialu, przez cały sezon miałem nadzieję, że dotrzemy do końca sezonu i okaże się, że Apple przedłużył sezon, aby kontynuować bez Teda. Ale sposób, w jaki nakręcili tę ostatnią montaż, pokazujący wiele postaci mających szczęśliwe rozwiązania swoich problemów, mówi mi, że kontynuacja serialu nie była planowana, przynajmniej przez ludzi, którzy zrobili ten odcinek.

"Bądź złotą rybką." - Ted Lasso

Co za wspaniały finał! Miałem kilka drobnych zastrzeżeń (głównie dotyczących czasu), ale ogólnie było wspaniale!

Uwielbiałem, jak zespół wykonał cały numer produkcyjny do "So Long, Farewell"! I sposób, w jaki wszyscy wybuchnęli okrzykami, gdy Ted powiedział "To było idealne", był niesamowity!

Uwielbiałem, że Rebecca nie sprzedała 49% jakiemuś korporacyjnemu oszustowi lub private equity. (To było jedno z moich zastrzeżeń dotyczących czasu - Rebecca wpadła na pomysł sprzedaży części zespołu dopiero w tygodniu przed ostatnim meczem, a potem wszystko jest zrobione i w gazetach, gdy Ted jest na lotnisku?) Ale czy fani faktycznie zapłacili za akcje, czy też je podarowała? Czy ten ogromny stos certyfikatów akcji na barze oznaczał, że Mae kupiła tak wiele akcji? A może pub był punktem dystrybucji, w którym inni mogli odebrać swoje certyfikaty i dlatego miała ich tak wiele?

Uwielbiałem, że Colin mógł pocałować swojego chłopaka, o czym zawsze marzył.

Uwielbiałem, że Nate wrócił do Richmond, po prostu był pokorny i pomagał Willowi, i uwielbiałem, że Ted skontaktował się z nim, aby opracować kluczową strategię dla ostatniej akcji.

CGI Stonehenge na (Willis!!!) weselu Bearda i Jane było śmiesznie złe, ale tak naprawdę nieistotne. Kim była para na weselu, na którym łysy, brodaty facet nosił Baby Bjorn obok rudowłosej kobiety?

Ponieważ wszyscy zaangażowani w serial byli bardzo ostrożni co do tego, czy to naprawdę finał serialu, przez cały sezon miałem nadzieję, że dotrzemy do końca sezonu i okaże się, że Apple przedłużył sezon, aby kontynuować bez Teda. Ale sposób, w jaki nakręcili ten ostatni montaż pokazujący wiele postaci mających szczęśliwe rozwiązania swoich problemów, mówi mi, że kontynuacja serialu nie była planowana, przynajmniej przez ludzi, którzy zrobili ten odcinek.

"Bądź złotą rybką." - Ted Lasso
Jeśli dobrze pamiętam, ATV+ miało Series Finale w opisie odcinka....więc "Ted Lasso" zdecydowanie się skończyło. Czy będzie kolejna seria, nie mam pojęcia.

Uwielbiałem to wszystko. :love:

Rebecca dostała swoją rodzinę! Yay gorący mężczyzna z łodzi! 💗
Keeley wyrzucająca zarówno Roya, jak i Jamiego! 👏
Uwielbiałem pomysł ligi kobiet! ♀
Colin dostał swój pocałunek na boisku! 💕
Beard i Jane 💍
Dani i jego trójka! :LOL:

Czy mieliśmy rozpoznać parę przy okienku z biletami VIP (i gościa, który później dostał piłką w twarz)? Wyglądało na to, że byli pisanką, być może? Nie rozpoznałem wtedy chłopaka Colina odbierającego swój bilet.

Och, i szybki błysk Jamiego z jego ojcem - wygląda na to, że doszło tam do pojednania, ale chciałbym więcej informacji na temat tego, co się wydarzyło.

Czuję, że w ostatnich kilku odcinkach nie widzieliśmy tak wiele. Chociaż podobał mi się sezon, wydawał się o wiele bardziej pośpieszny niż poprzednie dwa.
Parą przy okienku z biletami był facet, z którym spotykała się Rebecca i jego narzeczona, która powiedziała „****e in nining armor” w kawiarni.
Później również dostał piłką z rzutu wolnego w twarz.

Para przy okienku z biletami to facet, z którym spotykała się Rebecca i jego narzeczona, która powiedziała "****e in nining armor" w kawiarni.
Później dostał też piłkę z rzutu wolnego w twarz.
Ah ha! Dzięki! Myślałem, że to ktoś, kogo powinniśmy znać, a nie jakiś rando.

Jedynym problemem była przewidywalność, której nie dało się uniknąć, biorąc pod uwagę fakt, że serial jest prawie na pewno bliski zakończenia.

Gdyby to było tylko normalne zakończenie sezonu, z przedłużeniem w zawieszeniu, powiedzielibyśmy: Wow, czy to koniec serialu?

Istnieją teorie online, że wszystko, co widzieliśmy w tym montażu, było snem Teda, ponieważ spał w samolocie, kiedy to się działo.

Jedyną rzeczą, która mnie zaskoczyła, jest to, że terapeutka wciąż była z byłą Teda. Nie wiemy więc dokładnie, czy się pogodzą, czy też on tam po prostu będzie.
Dla mnie ta ostatnia scena, w której on stał w rogu, była momentem, w którym zdał sobie sprawę, że ona wciąż kocha Teda.

Być może zbyt mocno kibicowała Tedowi w jego głowie.

-smak-

CGI Stonehenge na weselu (Willis!!!) Bearda i Jane było żałośnie złe, ale tak naprawdę nieistotne.
Wiele rzeczy na boisku było złym CGI, ale ta scena ślubna była na innym poziomie! A propos, co z Rupertem chodzącym po boisku? Szeroki kadr sprawiał wrażenie, jakby ktoś miał na sobie maskę Ruperta.

Chciałbym zobaczyć kolejny sezon lub spin-off

CGI Stonehenge na weselu (Willis!!!) Bearda i Jane było żałośnie złe, ale tak naprawdę nieważne. Kim była para na weselu, na którym łysy, brodaty facet miał na sobie Baby Bjorn obok rudowłosej kobiety?
Czy zauważyłeś, że Jane była w ciąży? i tak, proszę... kim był ten duży mężczyzna z Baby Bjorn i rudowłosą kobietą?

Ponadto, dlaczego Rupert utykał?

Kim była para na weselu, gdzie łysy, brodaty facet miał na sobie Baby Bjorn obok rudowłosej kobiety?
Byli z odcinka Beard After Hours.

Ona zauważa, że jego spodnie są podarte i proponuje naprawić je z powrotem w swoim mieszkaniu. Kiedy je szyje, jej zazdrosny chłopak wraca do domu, a Beard ucieka, zostawiając swoje spodnie. Później, kiedy dostaje lanie w zaułku, chłopak się pojawia i go ratuje. Okazuje się, że Beard zostawił portfel, telefon i klucze w spodniach, więc chłopak je zwracał.

Kiedy zaczynają rozmawiać, chłopak ujawnia, że spodziewają się dziecka, dlatego był tak zazdrosny, myśląc, że go zdradza. Po tym, jak wszystko wyjaśniła, poszedł szukać Bearda, żeby oddać mu jego rzeczy.

... Jedyną rzeczą, która mnie zaskoczyła, jest to, że terapeuta wciąż był z byłą Teda. Nie wiemy więc dokładnie, czy się pogodzą, czy po prostu tam będzie.
Co sprawia, że myślisz, że on wciąż z nią jest? Czy ostatnią rzeczą, jaką widzieliśmy, było to, że zachowywał się jak dupek, podczas gdy żona i syn Teda oglądali mecz? Myślę, że go nie ma.

• Like
Reactions: tim1724
Apple TV+ nazywa ten odcinek "finałem sezonu", a nie serialu. Więc jest to...

Co sprawia, że myślisz, że on wciąż z nią jest? Czy ostatnim razem, kiedy go widzieliśmy, nie był dupkiem, podczas gdy żona i syn Teda oglądali mecz? Myślę, że odszedł.
Cóż, fakt, że siedzi tam z nimi i ogląda mecz? To pierwsza wskazówka.

Nie mówię, że jest z nią do końca serialu, po prostu jestem zaskoczony, że wciąż z nią był w czasie, gdy oglądali mecz.

441 - 460 of 525 Posts