TiVo Community Forum banner
1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
If anyone can help I would be much appreciative. I can't get a signal when I use the S-video cables connecting the satellite receiver to the Tivo (Toshiba DVD-recorder), but I get a signal when I connect using the RCA jacks. I'd much rather use the S-video cables because of the quality.

Can anyone think of why tis is working with the RCA jacks but not the S-video?

Thanks!
 

·
Reformed Druid
Joined
·
478 Posts
AS far as I know there is no seperate selection for svideo. Both the RCA and svideo are always on on all my TiVos.

As far as the problem: Assuming a good svideo cable I woud say that the problem is at the other end. That is you must select the svideo input for the video recorder so it can use that input.
 

·
Registered
Joined
·
206 Posts
Check the pins on that cable. They bend so easily. Try replacing it even if it looks fine.

Some dvd players have a selector switch on the back near the hookups that allow you to choose beween s-video or component video. Occasionally this option is somewhere in the players menu. Not sure if this applies to TiVo DVD units.
 

·
Ex-Caavo employee (Ex-TiVo, '00-'16)
Joined
·
1,611 Posts
With 7.2 SW, we have the inputs set to autodetect a video signal. If more than one input is being used for a single source, the menus will ask you to choose. Otherwise, if you're not getting video and only the s-video cable is connected, check to make sure that the cable is snug on both ends and that no pins are bent or broken off (check the connectors on both the DVR and the set top box). If you are able to determine that the cable is bad, it's possible that the input on the DVR has gone bad, but I would restart it just to play it safe before making that determination.
 

·
Stylish Jane Sixpack
Joined
·
914 Posts
Hi Jerry,
I finally just set up my unit (TD 5400) and encountered the same issues. The "autodetect" in Guided Setup is what presented the largest obstacle. I asked for help and reported fix in this THREAD . hth
 
1 - 10 of 10 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top