TiVo Community Forum banner

HULU issues. . .

15439 Views 62 Replies 30 Participants Last post by  shawman2000
First off glad it is finally here. I know it is new but a thread talking about some of the issues people encounter after they have it up and running is a good idea.

I have 2 right of the bat:

1) I have a SD 4:3 tv (I know cave man) HULU programing comes in out of aspect for my TV and it just squeezes it down to 4:3 so the people look skinny. That would be ok for me but not what I want in my TV programming. Netflix etc. all seem to be just fine in this regard. The zoom doesn't work with HULU so when I change it to panel it still goes full and squeezes everything. My ROKU version of Hulu does not have this problem.

2) This is a difference in the queue that I don't like on the TIVO. On the ROKU I go to there and it lists each show then I click on a show and it shows each episode that I haven't watched. On the TIVO it list every show on there not grouped by title but by date.

I don't see a preferences or options tab to change any of this and there isn't one on the ROKU either. Other then that the UI's are virtually the same which I like because I found it pretty easy to use/
1 - 20 of 63 Posts
1) I have a SD 4:3 tv (I know cave man) HULU programing comes in out of aspect for my TV and it just squeezes it down to 4:3 so the people look skinny. That would be ok for me but not what I want in my TV programming. Netflix etc. all seem to be just fine in this regard. The zoom doesn't work with HULU so when I change it to panel it still goes full and squeezes everything. My ROKU version of Hulu does not have this problem.
I have the same issue, I was surprised to see it running at all on a SD 4:3 TV, but the overscan is clear, even the wife noticed it.
I have a new LED HDTV (16:9) and it works ok, though when I get ads it tries to switch from HD to SD and I get static, then a delay of getting picture. Then the ad finishes and the cycle repeats itself as it switches back to HD for the stream.

I was pleasantly surprised that the streaming didn't seem to have any issues like Netflix on the tivo does, so far once I start watching something it doesn't have any problems (except for trying to rewind, it doesn't like that at all).
I haven't watched much this week from Hulu+ but I watched a few episodes of the middle. The Ads there looked like HD ads instead of SD.
My Hulu issues are different and I don't see anyone posting the same experience. Here's what I posted on the Help forum:

When I try to access Hulu all I can get to is the 2nd "Loading" message on the Hulu screen and then it bops me back into my TiVo menus. This happened every time I tried to access it yesterday. This morning I rebooted my TiVo and now when it kicks me back to the menu I get a notice that says:

App Temporarily Unavailable
Hulu Plus is currently unavailable.
Please try again in a few minutes.
For more info, visit tivo.com/error

When I go to that TiVo link I get the message "Page not found"

Just for giggles I went in through the SDUI menus and tried to access Hulu. Same situation different error message:

An error occurred while running the application. Application error: Run-away ActionScript processing.

Very frustrating...
See less See more
My Hulu issues are different and I don't see anyone posting the same experience. Here's what I posted on the Help forum:

When I try to access Hulu all I can get to is the 2nd "Loading" message on the Hulu screen and then it bops me back into my TiVo menus. This happened every time I tried to access it yesterday. This morning I rebooted my TiVo and now when it kicks me back to the menu I get a notice that says:

App Temporarily Unavailable
Hulu Plus is currently unavailable.
Please try again in a few minutes.
For more info, visit

When I go to that TiVo link I get the message "Page not found"

Just for giggles I went in through the SDUI menus and tried to access Hulu. Same situation different error message:

An error occurred while running the application. Application error: Run-away ActionScript processing.

Very frustrating...
yeah Ive been getting the same error for about 3 days now.
yeah Ive been getting the same error for about 3 days now.
I am just wondering in you both are on ver. 14.8 already?
I am just wondering in you both are on ver. 14.8 already?
Yep I am too.
yeah Ive been getting the same error for about 3 days now.
I am also getting this error. Hulu plus works great on the Roku box so I don't think that it is a bandwidth issue. I am on version 14.8 of the software.
I'm glad I'm not alone, but this doesn't seem to be widespread. I guess I'll just keep watching via my Roku as well.
I'm glad I'm not alone, but this doesn't seem to be widespread. I guess I'll just keep watching via my Roku as well.
I'm waiting to see what Tivo support has to say. I hope they have a solution.
take 8 months to roll out,break in 4 days. great work Tivo. keep on leaving me totally disappointed and unimpressed.
take 8 months to roll out,break in 4 days. great work Tivo. keep on leaving me totally disappointed and unimpressed.
You should sell the box and move on. Why do you keep it if it's so disappointing? :confused:
because I have a contract? and how is it my fault that Hulu is broken on the tivo?

I swear, people around here will put up with anything
This morning I rebooted my TiVo and now when it kicks me back to the menu I get a notice that says:

App Temporarily Unavailable
Hulu Plus is currently unavailable.
Please try again in a few minutes.
I've seen this and this and suspect it's bandwidth related. Are you wireless or wired? My Premiere is wireless via their 802.11g adapter and it doesn't seem to latch onto my network as strongly as say my Roku. I repositioned it a bit and saw the strength/percent go up which seemed to resolve it. Or maybe just coincidence.
I've seen this and this and suspect it's bandwidth related. Are you wireless or wired? My Premiere is wireless via their 802.11g adapter and it doesn't seem to latch onto my network as strongly as say my Roku. I repositioned it a bit and saw the strength/percent go up which seemed to resolve it. Or maybe just coincidence.
My TIVO is wired and I consistently get better than 10mbps download. I have tried it making sure that nothing else is using the connection and I still get the same result.

The error that Heather is getting "An error occurred while running the application. Application error: Run-away ActionScript processing" doesn't really sound like bandwidth to me.
been watching Hulu on my pc,I don't believe its a bandwidth issue.
My TIVO is wired and I consistently get better than 10mbps download. I have tried it making sure that nothing else is using the connection and I still get the same result.

The error that Heather is getting "An error occurred while running the application. Application error: Run-away ActionScript processing" doesn't really sound like bandwidth to me.
Guess my theory is blown? But I haven't seen the application error, just the the other one while its trying to launch (in the HDUI).
I've seen this and this and suspect it's bandwidth related. Are you wireless or wired? My Premiere is wireless via their 802.11g adapter and it doesn't seem to latch onto my network as strongly as say my Roku. I repositioned it a bit and saw the strength/percent go up which seemed to resolve it. Or maybe just coincidence.
Nope, not bandwidth issue here... unless TiVo messes with it itself. My Premiere is wired and so is my RoKu box and a MCE PC ... all on the same switch and hooked up to the same TV. Hulu+ works great on Roku and the MCE machine. I tested both immediately after this starting happening.
1 - 20 of 63 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top