TiVo Community Forum banner

Have you had an HDMI Failure?

  • No failure - In service for over 2 weeks and going strong

    Votes: 863 44.1%
  • Had Failure on 1 unit - Made in USA

    Votes: 223 11.4%
  • Had Failure on more than 1 unit - Made in USA

    Votes: 83 4.2%
  • Had Failure on 1 unit - Made in Mexico

    Votes: 291 14.9%
  • Had Failure on More than 1 unit - Made in Mexico

    Votes: 74 3.8%
  • Do Not have HDMI/DVI Connection - Don't know if it works

    Votes: 421 21.5%
21 - 40 of 1437 Posts

· Registered
Joined
·
5 Posts
My HDMI failed today. I got one of the first ones. How long is the warranty? Do I call D* or Value Electronics? Will they send me a new one or do I need to return the existing one first? Think I will sign up for the D* equipment service plan :)
 

· Super Moderator
Joined
·
4,697 Posts
Discussion Starter · #24 ·
If it is over 30 days old (which is sounds like it is), then most retailers will defer you over to the manufacturer to go through warranty service. Check in your manual. I believe that the warranty is 1 year. If you are going through manufacturer's warranty, you will have to send it out and they will repair it, or send you a refurbished one (or if you are lucky, a new one).

Mine died less than 30 days from getting it from Circuit City, so I just returned it and got my money back. They don't have any in stock, and don't know when they will have them.....but I've decided (mainly because of the number of failures) that I don't want a replacement until we hear definititively what the issue with the HDMI output is and that it is permanantly fixed.

Based off of this poll, there is a 27.8% failure rate not including those that have not tested their HDMI port. My guess is that about 1/4 of those are bad as well (or will go bad if put in use). This is just WAY too much.

I'll take the money and take my family to Disney World next month ;)

Guess it is standard Definition TiVo for me for a while. :(
 

· Member
Joined
·
5 Posts
One more to the growing number. My HDMI went "south" over the weekend. I had all the same visual experiences as everyone else. I switched over to Component. I got my unit from Value Electronics in the first wave 4/30/04). It worked fine up until the failure. I called VE and they said they would take care of it. I agree with gimp, VE has been great.
 

· F the FCC
Joined
·
1 Posts
My HDMI went out at about 6 weeks. It was working perfectly, but now has a green cast to it. Component looks great.

I'm not going to get it replaced until there is a clear resolution to the problem. I don't want to go through the replacement hassle until I'm sure the problem is solved.

-Andy
 

· Registered
Joined
·
1 Posts
Got mine last night!

HDMI was "still born"!

Totally "PINK" picture.......

Component output works great.

DirecTV stated that an engineer will call me within 24 hours! My plan is to email him this thread, if he doubts my word........
 

· Registered
Joined
·
1 Posts
Here are my symptoms, wonder if I have a bad HDMI port. Supposedly, according to the manual, if you plug in the HDMI cable then component is disabled. Component never disables for me. I get NO SIGNAL at all from HDMI most of the time. The exception is if I reboot, I get the "few more seconds" screens and the like, but then the picture goes away to pure blue (blank). I am using a DVDO HD scaler, connected with the DVI to HDMI cable to the Tivo. The scaler is then hooked component to my Sony XBR.

Thoughts?
 

· Registered
Joined
·
14 Posts
Originally posted by sotapoppy


BTW I'm the only one that has had an HDMI port failure. D* CSR told me so! :rolleyes:
I thought I was the only one. Why would they lie to me like that? :confused:

They also tried to tell me if the same thing happened again they wouldn't replace it and it would show that there was a problem with the tv, not the tivo. Right.
 

· Registered
Joined
·
3 Posts
I was on the phone with D* for an hour yesterday. They told me the problem is with the way the hdmi card was not properly attached to the rest of the TiVo.

It took an hour, but they're sending me a new one.... (They were all very nice, but very busy).

They told me that this problem was affecting many, many HD TiVos.
 

· Registered
Joined
·
7 Posts
Still no sense of a permanent fix from D*? I've had a snowy-HDMI port (cuts out to a static/snow screen after a few minutes of DVI) since I got it and have been hoping a fix/hardware update would be announced before I give up my unit for another (potentially identical-problem-plagued) box.

I'm still waiting.
 

· Member
Joined
·
5 Posts
I just received my replacement box from Direct TV. One call to VE and the problem was taken care of. They (VE) contacted Direct TV and had the new one shipped out. I even got a prepaid FedEx label to ship the old one back.
 

· Registered
Joined
·
4 Posts
HDMI and ALL outputs failed (but I still get sound, oddly enough). Called Directv and they're shipping me a new one ASAP.

Love the box, but would prefer it didn't go bust after 3 months of use. Bizarro.

I have to give Directv some credit, they immediately offered to send out a new box. Despite this, I continue to be a happy Directv customer.
 
21 - 40 of 1437 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top