TiVo Community Forum banner

Have you had an HDMI Failure?

  • No failure - In service for over 2 weeks and going strong

    Votes: 863 44.1%
  • Had Failure on 1 unit - Made in USA

    Votes: 223 11.4%
  • Had Failure on more than 1 unit - Made in USA

    Votes: 83 4.2%
  • Had Failure on 1 unit - Made in Mexico

    Votes: 291 14.9%
  • Had Failure on More than 1 unit - Made in Mexico

    Votes: 74 3.8%
  • Do Not have HDMI/DVI Connection - Don't know if it works

    Votes: 421 21.5%
1 - 20 of 1437 Posts

·
Super Moderator
Joined
·
4,709 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Ok...

I know a lot of people have been bitten by the failed or deteriorated picture on the HDMI output.

I just got hit with it this morning (less than 2 weeks after getting it)

I am curious to see how many people had problems.

Since we probably represent a very good majority of the people who have purchased these over the past couple of months, I think the poll will be pretty accurate as far as percentage of failures (assuming that everyone answers)

Please post where yours was made and what date.

Mine:

Mexico
June 9th 2004

PLEASE DO NOT ANSWER IF YOU HAVE HAD YOUR HD TIVO FOR LESS THAN 2 WEEKS AND DON'T SEE A PROBLEM. WAIT UNTIL YOU HAVE HAD IT IN SERVICE FOR MORE THAN 2 WEEKS!
 

·
Member
Joined
·
89 Posts
Born 4-24-04 in USA

Bought from CC on 5/7/04.

HDMI port worked flawlessly until it died on 6/17/04.

D* is sending new unit.

FWIW my pic using the component connection is noticeably inferior to the pic using the HDMI to DVI connection on my TV.

BTW I'm the only one that has had an HDMI port failure. D* CSR told me so! :rolleyes:
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
I've had mine for 2 weeks, but I'm reserving my vote for now. I've read in another thread that just before someone's HDMI went out, they temporarily saw a picture with "snow" on their television. I've seen this occurence twice now and it makes me shudder. It really makes me uncomfortable to read stories of people having no problems at all, then all of a sudden the HDMI goes out.

Does DirecTV offer any component protection plans with their monthly service? I've looked around their website, but didn't really see anything. I almost never purchase an "extended warrenty" option. But, given the reported failures and the price of this box, I think I would like one.
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
I own two HR10-250's.....I have had a total of 4 delivered so far....2 have been returned....one due to a total hard drive failure.

Of the two now in service....1 has had a HDMI failure and is being held for replacement, voluntarily by me, until there is some sort of a physical hardware or software fix applied and known by DirecTV.

The other unit now in service is working like a champ...but that is only 1 out of 4.

All were born and bred in the USA....the only one that is working perfectly is a replacement from DirecTV and has a birth date of April 1. Go figger.

Tarmack
 

·
Gee thanks Jeremy...
Joined
·
4,249 Posts
I've had mine for over 2 months now and so far it works flawlessly, aside from a few minor bugs in the software. Knocking on wood right now..... :D
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Hi-

Since you want 'everyone' to respond, can you please add an item for "do not use/have not tested HDMI"? I have no compatible display, nor do I have any plans to buy one soon.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Mine had a deteriorated picture on the HDMI output right out of the box. I was searching around for some HDMI compatibility setting on my TV. I have a Mitsubishi WS-65313. I was using the DVI input from a Samsung receiver up until I installed the TiVo. On one hand I am glad to hear this is a known problem, on the other hand what is it going to take to get it fixed.
 

·
Kermie Loves Elmo
Joined
·
7,274 Posts
I'd also like to know how many people that had failures were the DVI-->HDMI cable or the HDMI-->HDMI cable. I use the HDMI to HDMI cable and it's still working great.
 

·
Registered
Joined
·
198 Posts
I got my unit about 8 days ago and it worked fine until yesterday, when all of a sudden the picture went pink. I was running HDMI to DVI and I switched to HDMI to HDMI and, although not pink, the picture was still all messed up. I then went to component, which is fine, although obviously not as good a picture as DVI.

For those of you swapping out units, are you getting new units with cables, etc., or are they sending refurbished units?
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
My first unit was made in the USA, I don't remember the date. I returned it due to a tuner problem, not HDMI. I had it for about a 1.5 months, and used the HDMI port for 2-3 weeks after getting a new TV. I had no HDMI problems.

I just received the replacement receiver, made in Mexico on May 27. So far there is not HDMI problem, but I've only been using it for 2 days so far.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Just hooked mine up today. I get flickering every 5 seconds on any channel through the HDMI/DVI connection. The flickering happens on over the air channels also. Component output works fine. My build was in June 2004.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
No picture at all with HDMI to HDMI connection and no picture at all with HDMI to DVI connection from the day I took it out of the box.

Made in USA April 27, 04.

Since I am using component output's which have no problem, I am holding off asking for a replacement from DirecTV (I have their service plan) until they have this fixed once and for all, as I don't want to get another defective unit as a replacement.

Still love the HD TiVo in spite of the HDMI problem though.

Don
 
1 - 20 of 1437 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top