TiVo Community Forum banner
11341 - 11360 of 11850 Posts

·
Registered
Joined
·
23 Posts
I run the Zipper command, and the first thing it asks for is the first 3 digits of the Service ID. I input those 3 digits, hit <Enter> and the next line is the zipper command stating "Too many arguments", but then it drops down a line and seems to run fine from there. Is this something to be concerned about?
 

·
Registered
Joined
·
23 Posts
to get a good, clean image to start from (6.4a), BEFORE I begin to zipper, if I am taking the image from one DSR708 to a different DSR708?

If I do the clear & delete everything, do I need to do an initial call then (again, before beginning the zipper install), and create a backup afterwards which can then be restored to either (any) DSR708?

I am still hoping to get answers to my 2 earlier questions also.

Thanks!
 

·
I can dress myself.
Joined
·
217 Posts
Why would the slicer automatically download and install an old version (6.2a) and not the latest software?
A valid question, and even though rbautch brought it up in this thread, you would probably get the answer (from the creator of the slicer) quicker by posting in:
1: in a new thread here,
2: at dvrupgrade forums,
3: or in a slicer thread here if we already have one.
 

·
User
Joined
·
3,629 Posts
Why would the slicer automatically download and install an old version (6.2a) and not the latest software?
Yes. I've never downgraded software using the slice technique, and others have reported mixed results, so be prepared with a backup.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
I purchased the aforementioned unit at our local Goodwill store, for $10. It was my intention to rip out the hard drive and use it to replace the HD in my son's computer which crapped out.

The unit is in very clean condition and complete with the owners manual, quick start guide and remote. Before canalizing the Tivo, I thought to check it out, just for something to do. The unit after taking ages to boot, worked fine. I watched all the programming that was stored to the hard disc.

My question: I'd like to use this in conjunction with the ZAT-500 HD over the air digital receiver I have. The receiver had A/V outputs, the Tivo has A/V inputs outputs and the TV has a number of A/V inputs.

With all this said, will I be able to use this unit as I did with my VCR, or is it more trouble then its worth and my original plan was what I should stick with?

Lastly, if I connect the Tivo to my computer (USB to USB) can I use it as a "secondary HD"?

Thanks!
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
After finishing with zippering, I am trying to restore my season passes using TWP and I get the following error...does anyone have any ideas?

Thanks,
MM

INTERNAL SERVER ERROR
--cut here--
action:backup_restore_read
path:
env:fname /var/TWP/backups/settings submit Load
can't scan path (errNmNameNotFound)

while executing
"mfs scan $mfsdir -start $name -count $count"
invoked from within
"transaction {
while {$i<$blen} {
foreach {id name type} [lindex $batch $i] break
if {$prelen && $prefix!=[string range $name 0 $prelen]} {return bReak..."
(procedure "ForeachMfsFileTrans" line 1)
invoked from within
"ForeachMfsFileTrans fsid name type $seasonpassdir "" 20 {
set sp [db $db openid $fsid]
set fields [dbobj $sp attrs]
set content [construct_record_cont..."
(procedure "take_snapshot_sp" line 8)
invoked from within
"take_snapshot_sp 0 1"
(procedure "take_snapshot_for_restore" line 4)
invoked from within
"take_snapshot_for_restore"
(procedure "load_backup" line 18)
invoked from within
"load_backup $chan $fname"
(procedure "MOD::action_backup_restore_read" line 10)
invoked from within
"$cmd $chan $path $env"
--cut here--
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
I am trying to have my zipper setup so that I don't have to boot to the cdrom. I had this setup with the old zipper before it was compiled. It doesn't work anymore with the new version. The main problems I see are the dd's don't work well since it doesn't fully support the device name I am using. If I recall correctly when I put in sdg (instead of hda) it works for some of the stuff but then when it dd's the root partition it fails. I was able to link some device names, i.e. ln -s /dev/sdg /dev/hda... and it worked somewhat but still haven't found the magically setup.

If I put in hda (linked to sdg and sdg1,sdg2, etc) it sits at Backing up your root filesystem to alternate partition..." until I Ctrl-C, then I get this:
42089873+0 records in
42089872+0 records out
21550014464 bytes (22 GB) copied, 1909.65 seconds, 11.3 MB/s
which obviously isn't correct.

When I run it again everything seems to work until I get to bootpage (bootpage not found). I have bootpage in my path (PATH=$PATH:.) and in an alias. I have /cdrom linked to my zipper_tools directory so /cdrom/bootpage is there. I don't know why it can't find it. Everything else seems to work.

zipper: line 358: bootpage: command not found
Your bootpage parameters have been set to:

Copying BusyBox...
...

After completing the zipper script I didn't see any more errors. I ran the following commands since bootpage wasnt' found. Is this all that I need?
bootpage -P "root=/dev/hda7 dsscon=true console=2,115200 upgradesoftware=false" -C /dev/hda
bootpage -B 6 /dev/hda
bootpage -A 3 /dev/hda
They all succeeded without error.

I have 6 Dtivos and 3 of them have died (bad drives) in the last 3 weeks so I want to setup the zipper to be simple without all of the reboots and making cd's for each version. I can then just overwrite the zipper with the new version, etc. I then plan on mfsbackup so I will have a backup I can start with if/when my drives go bad.

Better yet, how can I uncompile the zipper bash script and edit it to work for my setup? Why was it changed to a compiled script? I assume for support reasons. I can see people editing the script and then asking why it doesn't work.

Thanks for the great work with the zipper. I love it!
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
I've searched for anyone having this problem but I can't find any. So please forgive me if this question has been answered already.

I'm having trouble connecting to my tivo via my network. I'm using an usb to ethernet adapter and it worked great about a month ago. I've checked everything I know to check and still a no go. Is there a way to check the USB ports on the Tivo to see if they have gone bad? Or does anyone know a way to fix this problem? can a bash cable do the same thing the ethernet cable was doing?

thanks,
 

·
Astute User
Joined
·
17,877 Posts
You can try another ethernet adapter. If you have bash, it can say if it makes a connection.

You can also set up an always on serial ppp connection, and it will do everything and ethernet connection can, except transfer content.
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
I just ran the the tweak_uninstall.sh on a Phillips DirecTivo that was working fine with the 2.0 Beta Zipper (don't ask.. was feeling pretty stupid) and then ran the tweak.sh again and it downloaded the latest enhancements.tgz automatically. After I did this, answered the questions and rebooted the system, it has been incredibly unstable. It reboots after about every 15mins give or take. Any thoughts on why? I commented out the entire crontab and that didn't help with the crashes and am trying to narrow down to the root cause.

What should I try changing disabling now?

This is the error I found in /var/log/tverr before the system reboots.

Code:
Jul  4 03:44:49 (none) TmkAssertionFailure[287]:  (Audit, line 31 ())
Jul  4 03:44:49 (none) HandleDataChanged[287]: Tmk Fatal Error: Thread HandleDataChanged <287> strayed!
Jul  4 03:44:49 (none) HandleDataChanged[287]: bt -t /tvbin/tivoapp
Jul  4 03:44:49 (none) HandleDataChanged[287]:   read 0x2aaa8000 /lib/ld.so.1
Jul  4 03:44:49 (none) HandleDataChanged[287]:   read 0x2ab04000 /lib/libutil.so.1
Jul  4 03:44:50 (none) HandleDataChanged[287]:   read 0x2ab48000 /lib/libdl.so.2
Jul  4 03:44:50 (none) HandleDataChanged[287]:   read 0x2ab8c000 /lib/libpthread.so.0
Jul  4 03:44:50 (none) HandleDataChanged[287]:   read 0x2abe8000 /lib/libm.so.6
Jul  4 03:44:50 (none) HandleDataChanged[287]:   read 0x2acb0000 /lib/libc.so.6
Jul  4 03:44:50 (none) HandleDataChanged[287]:   0x010bfa44 0x010824bc 0x010820bc 0x00c678fc 0x00c63f2c 0x00c4128c 0x00c
Jul  4 03:44:50 (none) HandleDataChanged[287]:   0x00c40394 0x00c6db4c 0x00c6d460 0x00c6d2b0 0x01243720 0x013ac51c 0x013
Jul  4 03:44:50 (none) HandleDataChanged[287]:
Jul  4 03:44:50 (none) HandleDataChanged[287]: Tmk Fatal Error: Thread HandleDataChanged <287>: assertion failure
Jul  4 03:44:50 (none) HandleDataChanged[287]: Tmk Fatal Error: Thread died due to signal -2
Jul  4 03:44:50 (none) HandleDataChanged[287]: Invoking rule 834: rebooting system
Jul  4 03:48:13 (none) Stack[188]: Pop() stack underflow, err = 0xffff
 

·
Registered
Joined
·
479 Posts
I re-zippered my hdvr2 running 6.2a, cause I thought something was wrong with it.

No errors during the zippering, however, at boot time, I get this from the serial port:

...
Found hpk front panel model 1
/lib/modules/usbcore.o: error reading ELF header /lib/modules/usbcore.o: No space left on device
/lib/modules/usb-ohci.o: error reading ELF header /lib/modules/usb-ohci.o: No space left on device
PokeFirewallPort: Poking hole through firewall at port 2190, protocol udp
...

df says

Filesystem 1024-blocks Used Available Capacity Mounted on
/dev/hda7 126911 48672 71686 40&#37; /
/dev/hda9 126911 3350 117008 3% /var


Should I try FTPing the drivers over to the tivo? Which ones should I transfer, 2.4.20_Series2?
 

·
Registered
Joined
·
316 Posts
...
Found hpk front panel model 1
/lib/modules/usbcore.o: error reading ELF header /lib/modules/usbcore.o: No space left on device
/lib/modules/usb-ohci.o: error reading ELF header /lib/modules/usb-ohci.o: No space left on device
PokeFirewallPort: Poking hole through firewall at port 2190, protocol udp
...
the drivers are probably corrupted somehow.
Which ones should I transfer, 2.4.20_Series2?
yep. you may need to do it over bash. hyperterminal has a transfer/send function you can use.
 

·
Registered
Joined
·
396 Posts
Got a couple of problems. I've zippered any number of units in the past without a problem, but my 2 HR10-250s are giving me headaches. One is running 6.4a, the other 6.3c. I'd like to force the unit with 6.3c to update, the case is still open so it's no big deal to pull the drive and rezipper, but I can't seem to find any directions to do it without the slicer, is there a way?

Anyway to my issues. I ran zipper, and got TiVo desktop 2.3 running and on the 6.3c unit I can see my pictures and music. However on the 6.4a unit I see nothing, no options on the main screen. Also even though during zippering I tell it I do not want Showcases and Stars, and it properly seems to delete them during the process, I still have them on the screen. Weird. I used superpatch67, is there a version that would work better?

I want to run Movieloader with these two units so I can transfer recordings from one to the other, but I don't see anything on the 6.3c unit that would indicate it's connecting to the server. Any suggestions?


BTW, I did uninstall and reinstall zipper from the bash. It connected to the sever after several attempts so I think I have the latest version.
 

·
I Wish I knew Then..
Joined
·
368 Posts
I used superpatch67, is there a version that would work better?

I want to run Movieloader with these two units so I can transfer recordings from one to the other,
I don't know if we can talk about that on this forum. But you need to patch tivoapp to enable HMO/HME. Search the other forum.
 
11341 - 11360 of 11850 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top