TiVo Community Forum banner
1 - 20 of 25 Posts

· Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have been unable to find the code to program the Tivo Remote Control for the Sony Bravia KDL-52XBR4 LCD TV.

I have even tried using the 0999 code and using the channel up for what seems like 20 minutes but it never turns the TV off.

Does anyone know the 4 digit code for this TV?

Many thanks,

Tim
 

· TiVoholic by the bay
Joined
·
14,949 Posts
The Sony Codes are 0067, 0136, 0369, 0043, 0075, 0117, 0130, 0170, 0238, 0247.

Hold Tivo and TV buttons until red light comes on and enter a 4 digit code.
You do not need to press Enter.
Don't forget to press the leading Zeros.
 

· Guest
Joined
·
4,428 Posts
Sony codes haven't changed in forever. Tell use your programming procedure. Probably something you're missing there, or possibly low batteries in the remote. Bravia sync or HDMI CEC from other devices can also override remote commands, making it seem as if the remote isn't working.
 

· Registered
Joined
·
1 Posts
Has anyone found a solution? I just got an XBR 900F and can’t gat any of the Sony codes to work with it. Also have tried 0999 procedure which shut it off a few times during the procedure but the codes didn’t work afte4 selecting ‘enter’ (per the procedure). Ugh

TIA

XRay
 

· in the other Alabama
Joined
·
20,962 Posts
Has anyone found a solution? I just got an XBR 900F and can't gat any of the Sony codes to work with it. Also have tried 0999 procedure which shut it off a few times during the procedure but the codes didn't work afte4 selecting 'enter' (per the procedure). Ugh
TIA
XRay
Just curious. Does 0136 work for the Input? Maybe just the Power changed. I use my EX700 for a Mini and 0136 works for Volume & Mute. Maybe they just changed Power.
 

· Testpattern
Joined
·
117 Posts
Has anyone found a solution? I just got an XBR 900F and can't gat any of the Sony codes to work with it. Also have tried 0999 procedure which shut it off a few times during the procedure but the codes didn't work afte4 selecting 'enter' (per the procedure). Ugh

TIA

XRay
I've been chasing a solution for the power on/off of my XBR 900F using a Bolt Vox and Sony code which works on my other Sony's. Freshly programmed, the remote works for a few power cycles then fails. I have other remotes that control my Sony ok, but have found no fix for the Bolt Vox.

Were you able to find a solution for your Sony?
 

· Guest
Joined
·
4,428 Posts
??? Didn't you just post that you fixed it by reprogramming the power button on the Tivo remote?

In any case, if the code works once, it's the right code. Sony codes don't change. The same code that works on my 25+ y/o Sony Trinitron works on the very latest Sony TV today, and every model in between.

That means there are other factors interfering with that working code - HDMI CEC, IR interference (sunlight, LED or fluorescent light, completely blocked), the way you've programmed the power button on the Tivo remote (as you already discovered).

Check out this thread describing a similar problem (with a Samsung) and some procedures to try:
Remote Code - for Samsung - Q8F Series
 

· Registered
Joined
·
13 Posts
I just got a new TiVo BOLT OTA (voice remote) and a new Sony Bravia X800E. Of the 10 codes listed for Sony TVs, none work completely.
  • six codes: power does not work; everything else does (volume, channel, mute)
  • three codes: mute* does not work; everything else does (power, volume, channel)
  • one code: neither power nor mute* works; volume ad channel are fine
* With the 4 codes for which mute doesn't work normally (single press to toggle between mute and unmute), I noticed that a quick double-press does the same thing.

I tried all 100-ish codes; none of the codes worked for all functions (power, mute, volume, channel).

I tried resetting the remote and then all of the above (10 for Sony, ~100 for the whole list); none of the codes worked for all functions.

While it would be really nice if ALL functions worked (AND THERE REALLY SHOULD BE A WAY TO GET THIS TO WORK), it is not too onerous for me to use one of the three codes (0067, 0136, 0238) using which I have to double-tap for mute, but everything else is normal.
 

· TiVoholic by the bay
Joined
·
14,949 Posts
FYI, Channel buttons are dedicated to Tivo channels, not TV.
Only buttons that can be programmed are Power, Mute, Volume, and Input.
 

· Registered
Joined
·
6 Posts
Similar issue here:
TiVo BOLT OTA (voice remote)
Sony XBR

The 0067 and 0136 codes power the TV correctly but volume and mute will give you two increments for each button press. Volume will increase up/down by two and mute will turn on then off with a single mute button press. Tried every code and control reset with no luck. What is amazing is that my TiVo 4K peanut remote runs the TV fine with no issues.
 
1 - 20 of 25 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top