TiVo Community Forum banner
1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have read here that four flashing lights means the hard drive has died. Original hard drive WD Blue 3TB model WD30NPRZ. I was unable to find a 2.5" 3TB internal drive so I picked up a Toshiba MQ03ABB200 2TB drive. I installed it and now I have a green light, but no signal. Bolt also has a multi stream cable card from Comcast. Any ideas?
 

·
Registered
Joined
·
305 Posts
Let me add my 4 flashing lights to this thread ... I have two Bolts .. the first one had the harddrive fail within the 1st year .. Tivo replaced that unit at no charge .. but my second unit (2 years old) just failed ( 4 flashing lights). I will ship back to TIVO this 3TB BOLT with a RMA (99.9% sure its the hard drive) and they will send me a 2TB Edge replacement for $108 total. My Premiere and Roamio units (9 and 5 years old respectively) just keep on rolling ... BUT I took the exchange deal since I'm curious about the Edge .. frankly not expecting much improvement over the Bolt .. but looking at what's out there for alternatives, I'm going to stay with Tivo as long as I can .. We just tried YouTube TV and it has some positives but Tivo IMHO is far better. BUt I realize that the future is with streaming ... But for now, here's hoping the Spectrum cable guys will pair up the Edge with no problems.
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Let me add my 4 flashing lights to this thread ... I have two Bolts .. the first one had the harddrive fail within the 1st year .. Tivo replaced that unit at no charge .. but my second unit (2 years old) just failed ( 4 flashing lights). I will ship back to TIVO this 3TB BOLT with a RMA (99.9% sure its the hard drive) and they will send me a 2TB Edge replacement for $108 total. My Premiere and Roamio units (9 and 5 years old respectively) just keep on rolling ... BUT I took the exchange deal since I'm curious about the Edge .. frankly not expecting much improvement over the Bolt .. but looking at what's out there for alternatives, I'm going to stay with Tivo as long as I can .. We just tried YouTube TV and it has some positives but Tivo IMHO is far better. BUt I realize that the future is with streaming ... But for now, here's hoping my Spectrum cable will pair up the Edge with no problems.
I have two minis that I have been using with my Bolt. I wonder if those are compatible with the Edge or do I have to start all over?
 

·
Registered
Joined
·
305 Posts
Let me add my 4 flashing lights to this thread ... I have two Bolts .. the first one had the harddrive fail within the 1st year .. Tivo replaced that unit at no charge .. but my second unit (2 years old) just failed ( 4 flashing lights). I will ship back to TIVO this 3TB BOLT with a RMA (99.9% sure its the hard drive) and they will send me a 2TB Edge replacement for $108 total. My Premiere and Roamio units (9 and 5 years old respectively) just keep on rolling ... BUT I took the exchange deal since I'm curious about the Edge .. frankly not expecting much improvement over the Bolt .. but looking at what's out there for alternatives, I'm going to stay with Tivo as long as I can .. We just tried YouTube TV and it has some positives but Tivo IMHO is far better. BUt I realize that the future is with streaming ... But for now, here's hoping the Spectrum cable guys will pair up the Edge with no problems.
For the record .. following up on my dead Bolt and Edge replacement .. The Edge arrived. Won't boot. Call Tech support. Tech support is sending a new power adapter. I doubt that's the problem. I get 3 lights when I plug in .. then one green light .. then after about 20 seconds it goes dead and repeats the same sequence over and over .. no video at all. I will have to wait for the new power adapter and then likely do another exchange. Ycccccch.
 

·
Registered
Joined
·
305 Posts
To sum up this sad story on my dead Bolt ... The first replacement unit Tivo sent was a refurb Edge 2tb. It would not boot. DOA. Tech support sent me a new power supply. That did not help. Still DOA. So they sent me a replacement for the replacement. This was a NEW Edge 2tb. It booted and ran setup but failed completely while trying to finish setup. Tivo sent me a third replacement, another NEW Edge 2Tb. This one ran setup flawlessly. I called Spectrum to pair up the cable card. It took something like 10 min to get a tech support person but once I got that person they had the cable card paired in about 5 min.

So .. for now .. all is well with our New Tivo Edge 2tb. THe whole experience took about a month. End of story for now.
 
1 - 9 of 9 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top