Yellow Screen Dropouts (S3)

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by ADG, Oct 12, 2007.

  1. ADG

    ADG Allan

    2,603
    255
    Aug 19, 2003
    New Jersey, USA

    Advertisements

    For the past couple of days most, if not all of my recorded shows have been somewhat corrupted. During playback there are brief (1-2 second) interruptions that take the form of a blank, yellow-green screen with no audio. So far there are probably half a dozen per hour. The S3 updated to 9.1 a week ago and the first several recordings did not display any problems, so I'm not sure whether or not there is a correlation. I've had the Tivo since last December and have had no problems up to now.

    Is anyone experiencing similar issues?
     
  2. AbMagFab

    AbMagFab What happened, TiVo?

    3,638
    0
    Feb 5, 2001
    Yellow screen? Sounds like a source signal issue. Who is your provider, and where are you located?

    Might also want to check the avsforum for your area and provider to see if others are experiencing this.
     
  3. minckster

    minckster New Member

    642
    0
    Aug 31, 2006
    Manhattan NYC
    I had this exact problem with CSI at 40, 48, 48, 55 and 56 minutes, but no other recordings. The screen is bright yellow - nothing greenish about it - with no audio, for about a second each time. The recording source is over-the-air, WCBS-DT (NYC), ch. 2-1.

    (Assuming my memory is correct and CSI is broadcast on CBS. I've been with TiVo so long, I hardly ever know what's broadcast where any more. In any event, the signal source is OTA.)
     
  4. Chimpware

    Chimpware New Member

    334
    0
    Jan 30, 2002
    Saw the same thing on CSI, and only CSI on Cablevision in NJ.
     
  5. Dr_Diablo

    Dr_Diablo Dr_Diablo

    916
    0
    Nov 23, 2003
    Midwest

    Advertisements

    This is odd to say the least, when I viewed CSI: Miami this past monday for the first time there was no pixelation or audio dropout...

    Then on tuesday the signal was completely lost during the time frame of midnight until I reset the Tivo
     
  6. ADG

    ADG Allan

    2,603
    255
    Aug 19, 2003
    New Jersey, USA
    It was indeed during CSI and Without a Trace that I noticed it yesterday, and on Joruneyman the night before. Cablevision NJ on CBS HD. Perhaps it was at their end - thanks for the replies.
     
  7. AbMagFab

    AbMagFab What happened, TiVo?

    3,638
    0
    Feb 5, 2001
    Sounds like a source issue here. I would recommend going to avsforum to get a broader range of responses for your area. Probably already discussed and resolved there.
     
  8. Graymalkin

    Graymalkin Grumpy Poster

    56,614
    1,901
    Mar 20, 2001
    Northern...
    Same problem here with CSI: Vegas and Without a Trace. Comcast North Jersey on CBS HD. Recorded on a TiVo HD that's still running 8.1.

    Seeing similar responses like these makes it sound like a source problem. Whew. I thought I was going to have to send the TiVo and/or TV for repair.
     
  9. rcamille

    rcamille New Member

    108
    0
    Dec 23, 2002
    Long Island, NY
    Observed same problem on CSI (WCBS-DT). Must be a source problem.
     
  10. ADG

    ADG Allan

    2,603
    255
    Aug 19, 2003
    New Jersey, USA
    And last night I noticed it while watching both recorded AND live broadcasts on CBS-HD, but only on CBS. Thanks again for the replies - I feel much better knowing the problem is on their end - especially since I just ordered another S3 :)
     
  11. blacknoi

    blacknoi Active Member

    443
    39
    Jan 23, 2006
    Definitely a source issue.

    I still have my ReplayTV hooked up to my HD cablevision rented Scientific Atlanta 4200HD box, and I saw the yellow screens on both sources.


    Yes, I watched the CSI episode twice, once on the tivo, and once on the replay.

    Both had the same yellow boxes coming up...
     
  12. jtseltmann

    jtseltmann New Member

    147
    0
    May 22, 2005
    I had the same problem although only once or twice on the Cablevision/NorthernNJ feed...of NBC...CSI. Yellowscreen...then normal ...only about a second...
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements