Wondering if Mother Nature killed my Tivo Premiere

Discussion in 'TiVo Help Center' started by johnnygyno, Jun 7, 2011.

  1. johnnygyno

    johnnygyno New Member

    7
    0
    Sep 6, 2004
    I'm trying to figure out if my Tivo Premiere was rendered useless by a recent thunderstorm.

    Here's a video of what's taking place:

    http://www.youtube.com/watch?v=dAo7FrH6aWg

    What happens is that when I turn on my TV, I receive no audio. I then change the channel on the Tivo Premiere, and I receive audio distortion. The same thing on any channel I select.

    But when I click in to Tivo Central, no distortion. Everything sounds normal. By everything, I mean that coconut sound you hear whenever you click on anything in Tivo Central.

    The audio on any Tivo Premiere Tours videos I've received lately sound fine. And even the Tivo video collage that plays when you reboot sounds fine as
    well.

    Anything I record on the Tivo Premiere has that same audio distortion.

    From watching the video, can anyone give me an idea on what may have happened? I switched HDMI cables, thinking that could have gotten toasted. I don't have a second flatscreen TV which I can connect to my Tivo Premiere. I don't have another cable splitter or coax to run from the splitter to the Tivo either. Would anyone have any thoughts as to what happened? Thanks in advance.
     
  2. RonC

    RonC New Member

    10
    0
    Aug 6, 2003
    Massachusetts
    Go to settings and change the audio from Dolby to Dolby-PCM. I had the same issue and once I did that, the sound was normal.
     
  3. johnnygyno

    johnnygyno New Member

    7
    0
    Sep 6, 2004
    Crap! Was it that easy? Thanks for the help!
     

Share This Page