Version 11.0b bug list

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by worachj, Feb 25, 2009.

  1. Feb 27, 2009 #61 of 148
    dwgsp

    dwgsp Member

    150
    0
    Aug 27, 2005
    Perinton, NY

    Advertisements

    While this may be a Tivo problem, it could also be a TA problem. I personally would wait to see if it happened again before spending any time on the phone with Tivo.
     
  2. Feb 27, 2009 #62 of 148
    cdp1276

    cdp1276 Member

    75
    0
    Mar 24, 2003
    Portland, OR
    Agree but clearly this behavior is really bad under this new software, the channels I was recording weren't even SDV or using the TA. Plus I have had the TA for 1.5 months now and never seen an issue like this. So I suspect it is related to this latest software.
     
  3. Feb 27, 2009 #63 of 148
    SCSIRAID

    SCSIRAID Active Member

    2,339
    2
    Feb 2, 2003
    Vero Beach, FL
    All cable channels are using the TA for tuning resolution. When a TA is attached, its channel map replaces the cablecard channel map.
     
  4. Feb 27, 2009 #64 of 148
    ltf1948

    ltf1948 New Member

    9
    0
    Jan 1, 2009
    Thank goodness for version 11.0b it seems to have solved all my problems. My cable company is ecstatic in hopes that all their TiVo calls will go away. Mind you this is after only 4 hours of problem free service
     
  5. Feb 27, 2009 #65 of 148
    MikeAndrews

    MikeAndrews Registered abuser

    14,222
    2
    Jan 17, 2002
    Northern...

    Advertisements

    You guys don't have enough Season Passes. I have to work for hours to get Recently Deleted up to 10 or more and even them it can go empty in a day. :rolleyes:
     
  6. Feb 27, 2009 #66 of 148
    BigJimOutlaw

    BigJimOutlaw Well-Known Member

    3,317
    655
    Mar 21, 2004
    Manual recordings on open QAM channels are getting missed on my S3. This just started happening the other day. I have the "b" software.

    Recording History says the program is no longer in the program guide, or that the channel was removed from my lineup.

    I won't go into the QAM channel mapping debate, but if manual recordings are broken now, this is getting ridiculous.
     
  7. Feb 27, 2009 #67 of 148
    JoeTaxpayer

    JoeTaxpayer Member

    587
    17
    Dec 23, 2008
    QAM mapping refers to the xx-x channels, correct? I thought this would be resolved with 11b, waiting for reply from TiVo.
     
  8. Feb 27, 2009 #68 of 148
    BigJimOutlaw

    BigJimOutlaw Well-Known Member

    3,317
    655
    Mar 21, 2004
    Yes. I guess that's irony. The software breaks what it was supposed to fix. In my case I never had a problem until now.
     
  9. Feb 27, 2009 #69 of 148
    bkdtv

    bkdtv New Member

    7,902
    2
    Jan 9, 2003
    DC Metro Area
    Just to confirm...You do not have a CableCard, correct?

    I assume you are still able to tune these QAM channels normally? One of my QAM recordings stopped working the other day, but that was because my provider had changed their QAM assignments and the channel I had setup with my manual recording no longer existed. I had to re-run channel scan to find it.
     
  10. Feb 27, 2009 #70 of 148
    BigJimOutlaw

    BigJimOutlaw Well-Known Member

    3,317
    655
    Mar 21, 2004
    No cable cards, correct. The channels can be tuned without any problems.

    After the first night, I redid the Guided Setup followed by a channel scan. (Nothing changed in my QAM lineup, it does only 1-2x a year.) I even removed and added the manual recordings back in "just in case", rebooted, etc. It still missed the shows last night.
     
  11. Feb 27, 2009 #71 of 148
    RustySTL

    RustySTL Member

    66
    0
    Feb 26, 2007
    I have 2 TiVo HD's, one with the 11.0b and the other with just 11.0. The one with the 11.0b, for the last two days, will not record shows. It starts to, then a couple of minutes into it, it freezes up and the screen goes blank. The other HD is perfectly fine, no problems.

    I've tried rebooting, unplugging, you name it. Nothing seems to help it. I'm assuming it's due to the update, since I didn't have any problems until a few days ago.
     
  12. Feb 28, 2009 #72 of 148
    lessd

    lessd Well-Known Member

    7,961
    93
    Jan 23, 2005
    CT
    After this problem was reported I set up a TiVo-HD (no cable cards and V11b software) to record the 6:30 PM news manually on ch 30-1 (NBC) and 8-1 (ABC) I just got home and both 30 minute news broadcast recorded without any problems. I also had the clock on the display so if the TiVo had done any re-boots I would have known. So I don't know what problem you are having but it not effecting all TiVo-HD units with V11b.
     
  13. Feb 28, 2009 #73 of 148
    jrm01

    jrm01 New Member

    2,619
    0
    Oct 17, 2003
    Pittsburgh
    Try deleting and recreating the Season Pass.
     
  14. Feb 28, 2009 #74 of 148
    BigJimOutlaw

    BigJimOutlaw Well-Known Member

    3,317
    655
    Mar 21, 2004
    Tried that, see subsequent post. ;) But thanks.
     
  15. Feb 28, 2009 #75 of 148
    jrm01

    jrm01 New Member

    2,619
    0
    Oct 17, 2003
    Pittsburgh
    That is strange. I had this problem on my S3 and my THD as soon as 11.0 was installed. I reported it to TiVo, they put test software on my systems, captured the logs and I got an early release of 11.0b.E at which time it was fixed. Then I got the regular 11.0b and it still works now. I did have to recreate the SP to get them to work.

    I assume that you did check to see that the channel was still marked as a channel that you receive.
     
  16. Feb 28, 2009 #76 of 148
    DeWitt

    DeWitt Member

    424
    0
    Jun 30, 2004
    Saratoga...
    The jury is still out for me. After the restart and upgrade to 11.0b I just started watching a previously recorded program. After it was over I went to live TV. To my surprise I had grey screen on all channels. I could change channels and see the guide info, but no picture. I pulled the plug for a hard reboot.

    Seemed fine after that. Then last night I was watching a show from now playing, hit the FF key twice and Bam! Welcome powering up...... After another reboot I was able to watch the show through to the end without a recurrence of the spontaneous reboot.

    So, I'm hoping this was just a fluke and the things will be better when I have nothing but shows recorded under 11.0b in the list, but I'm thinking maybe more updates are on the way.
     
  17. Feb 28, 2009 #77 of 148
    BigJimOutlaw

    BigJimOutlaw Well-Known Member

    3,317
    655
    Mar 21, 2004
    Yup, they're all marked as channels I receive.

    I don't have any other manual recordings set until Sunday night, so I guess I'll see if it persists or just some kind of temporary Tivo-fart. One can hope.

    I still see in the Recording History that upcoming QAM recordings are set to "Won't Record". There are some duplicate listings in there since I removed and re-added them. So I don't know if it's outdated or not anymore.
     
  18. Feb 28, 2009 #78 of 148
    jrm01

    jrm01 New Member

    2,619
    0
    Oct 17, 2003
    Pittsburgh
    What about your To-Do List. If they are going to record they will be listed in there.
     
  19. Feb 28, 2009 #79 of 148
    BigJimOutlaw

    BigJimOutlaw Well-Known Member

    3,317
    655
    Mar 21, 2004
    They are/were listed. But once it came time to record, they didn't.

    If it happens again I'll try the nuclear option (clear & delete everything).
     
  20. Feb 28, 2009 #80 of 148
    ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    12,305
    1,069
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Did you check the signal strength on those channels?
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements