Verify CableCARD is paired correctly?

Discussion in 'TiVo Bolt DVR/Streamer' started by teeitup, May 13, 2020.

  1. teeitup

    teeitup New Member

    29
    5
    Mar 30, 2009

    Advertisements

    Is there a way to verify the CableCard is paired correctly with my Tivo Bolt? The reason I ask is I recently had my Bolt+ out-of-warranty replaced. I just installed my old card in the new box and all my channels work but I didn’t have to call the cable company to have it paired to the new box. But if I go into the cablecard menu and test channels it shows good signal strength but no picture.
     
  2. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,137
    3,715
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    Motorola or Cisco?
    If Motorola, this is a paired card. Note the "VAL: V". But that's different from having the right channel list.
    ccCA.JPG
     
  3. teeitup

    teeitup New Member

    29
    5
    Mar 30, 2009
    Ok thank you. It is a Motorola and shows “VAL:?” so must not be correctly paired. Weird that I get all the channels. I’ve even been getting a few extra channels possibly due to free previews. Not sure I will even call the cable company since it is working.
     
  4. KevTech

    KevTech Active Member

    427
    218
    Apr 15, 2014
    Seattle
    Question mark does means the card is not paired correctly.

    What all values should be: Tivo Customer Support Community
     
    ClearToLand and Expat like this.
  5. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    7,555
    1,107
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA

    Advertisements

    For some cable providers this is only required for premium channels.

    Scott
     
  6. mdavej

    mdavej Well-Known Member

    3,651
    1,358
    Aug 13, 2015
    You have to pair with the new box. No way around that. Any partial success at this point is only temporary.
     
  7. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,137
    3,715
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    My unpaired Roamio boxes haven't had a problem in six months. I will get them paired soon though as there may be some unknown effect. My feed doesn't protect premium channels (I'm getting HBO & Cinemax this weekend).
     
  8. teeitup

    teeitup New Member

    29
    5
    Mar 30, 2009
    Your scenario sounds similar to mine. I don't think I ever paired the card back when I moved it from my Roamio to the original Bolt+ a couple years ago and it has always worked fine. If I try changing to a premium channel I get the message "In order to start cable service for this device, please contact your cable provider" and it lists all the cablecard data on the screen. Non-premium channels that aren't included in my TV package give a different "This channel is not authorized. Contact your cable provider for more information (V58)" message. I started getting the Science channel and a few other additional channels recently. Also getting HBO and Cinemax this weekend but believe that is part of a free preview 5/14-5/17.
     
  9. teeitup

    teeitup New Member

    29
    5
    Mar 30, 2009
    That makes sense. I believe Starz/Encore is part of my cable package. Encore is listed on my bill but there is no charge for it. I recall getting it on my Roamio before I moved the cablecard to my original Bolt a couple years back.
     
  10. jlb

    jlb Go Pats!

    9,243
    359
    Dec 13, 2001
    Burlington, VT
    When I moved to my new house last month (same region and lineup) I was getting the pairing info screen when I tuned to Showtime, my only premium channel I get. But everything else works and I don't trust them to not screw things up to get it properly re-paired. And we don't really watch the content on Showtime any more (mostly had it for Shameless). So I am just leaving things as is. I took Showtime out of the CIR list so that we don't accidentally browse to that channel....

    Oh, ETA, we are on a grandfathered lineup so it really wouldn't save us anything to get it changed....
     
  11. mdavej

    mdavej Well-Known Member

    3,651
    1,358
    Aug 13, 2015
    So your plan is to ignore all of that and wait for it to magically start working? I'll keep you in my prayers.
     
  12. teeitup

    teeitup New Member

    29
    5
    Mar 30, 2009
    I agree about not wanting to screw things up trying to get it properly paired. I called my cable provider tech support last friday about re-pairing the card. The tech support rep didn't seem very familiar with cablecards but did a few checks and thought the card was paired correctly on their end. I'm not too worried about it. With the exception of Encore (which I never watch anyways) I get all the channels in my subscription and even some extras. Who knows, maybe I would lose the extra channels if the card was fully paired. It's also convenient that this card just works in whatever box I swap it to or if I change out the Tivo hard drive.
     
    jlb likes this.

Share This Page

spam firewall

Advertisements