V66 error - promoted to its own thread

Discussion in 'TiVo Coffee House - TiVo Discussion' started by TiVo_Ted, Nov 6, 2017.

  1. Dean Johnson

    Dean Johnson Member

    34
    15
    Nov 4, 2017

    Advertisements

    Tivo Ted I am getting pixilation on live tv. Have Comcast never had it before. And it’s a strange pixilation not sure how to describe it. Like parts of the people are moving in block motion. Never seen that kind of pixilation before.
     
  2. tim_m

    tim_m Active Member

    835
    222
    Mar 8, 2017
    I know exactly what you are saying. I was having it on my mini and it was only on recordings. A quick reboot solved it.
     
    Dean Johnson likes this.
  3. soccermeister

    soccermeister New Member

    16
    1
    Jan 23, 2006
    Just as an update: I disabled MoCA and shutoff the one receiver that was using it. Rebooted my router, switches and Tivo’s. Assigned static IP’s and now everything is working as expected for the past two days. I’m going to try and re-enable MoCA later today to see if it’s the source of my v87 errors.

    I had downgraded my Tivo’s but I guess since I asked Tivo_Ted to put me on the RC9 beta list, the Tivos would call home in the morning and upgrade themselves. Right now they are running RC8 without any issues. We will see what happens later today when I re-enable MoCA.
     
  4. abartello

    abartello New Member

    1
    0
    Dec 1, 2012
    Still a lot of bugs with RC8. Cannot just tool around through the menus and channel guide without it locking up. Live TV v66 seems to be solved, but lots of other issues to be addressed still.
     
  5. idksmy

    idksmy Guest

    412
    153
    Jul 16, 2016

    Advertisements

    Since I've never had a lock up, could you list the steps you followed when the lock up happened?
     
  6. cmeinck

    cmeinck Member

    189
    3
    Sep 18, 2003
    I have RC9 on my boxes and it's managed to make a bad situation worse. I now get V66 errors and lock-ups. The most recent was tonight, when after 3 reboots I gave up. Navigating to live TV results in a complete lock up. The remote becomes useless -- kinda like all of my TiVos. Tomorrow, I'll be working through our list of shows and see just how much we'll lose if we downgrade.

    On a side note, this awful software likely has a direct impact on hardware sales. If things were smooth, I'd probably have 1 or 2 mini vox boxes purchased. The level of instability this has introduced is beyond anything I would imagine. This is some seriously unstable and flat out poor software. Beyond the bugs, I've yet to have one person in my house (including visiting relatives) say anything positive about the "new" TiVo.
     
    Dean Johnson likes this.
  7. soccermeister

    soccermeister New Member

    16
    1
    Jan 23, 2006
    Everything appears to be working reliably. I only have one unit that is using coax/MoCA (the rest use Ethernet) but realized that since I’m using a Tivo bridge, I don’t need to enable MoCA on the DVR, just the client. All TiVo’s have static IP’s and thus far, everything has been working well for 24 hours.
     
  8. LindseyL

    LindseyL New Member

    8
    1
    Nov 14, 2017
    @TiVo_Ted I did a little bit of testing and discovered what might be one of the V87 issues. I have 2 Tivo Mini Vox's that are in the kitchen and the bedroom. After the R9 upgrade the V66 errors disappeared but the V87 issue started happening on the bedroom mini. It would not play live TV for more than 5 minutes or so. The kitchen mini is fine in every way. Both the minis are on a Powerline network. I started with Netgear 1200 AV Powerlines (which worked fine with the old minis) and thought that might have been the problem. I then bought 3 TP-Link AV 2000's and hooked up the two minis to that on their own private Powerline network. Again, the kitchen worked fine, but the bedroom was still experiencing the V87 issue. Then I thought perhaps the problem was the Powerline network, and that maybe the Bedroom circuit was the issue. I switched the two minis - brought the bedroom mini to the kitchen and vice versa. The kitchen mini, which was then connected to the bedroom, started having the V87 issue, and the bedroom mini connected to the kitchen Powerline worked perfectly. My assumption then became it wasn't the mini itself, but the ethernet connection that it was receiving. I have a house with Netgear Orbi satellites. Each satellite, although wireless, has ethernet ports on the back. So I put the minis back in place, and hooked the bedroom mini into the ethernet port of the Orbi. Not only did my speeds quadruple (I use the Netflix apps Check Network function) to test the speed, but the V87 issue also disappeared. It has now been running for over an hour without a problem. My conclusion at this point is that although other factors may cause the V87 error, that a proper ethernet connection is necessary to maintain reliable connectivity. Does anyone have thoughts on this? Also, is there anther way to check the speed of a Tivo connection?
     
  9. Diana Collins

    Diana Collins Well-Known Member TCF Club

    3,336
    799
    Aug 21, 2002
    New York...
    V87 errors have been reported off and on for awhile, under both the old UI as well as Hydra. It has always been suspected as being an issue with network conditions. Using things like static-ips, dedicated segments, switch upgrades, etc., have all been reported to help in different cases. The problem is that diagnosing subtle network problems is not easy, and beyond the skill set of most users. TiVo need to work on making the DVR-Mini connection more resilient to errors.
     
  10. reds91185

    reds91185 New Member

    20
    9
    Jun 7, 2017
    My Bolt and mini got the RC8 update this weekend and I haven't seen the V66 error pop up since. I'm sure glad that update got pushed out quickly as the mrs. was about to throw the TiVo in the trash. If I was a new customer and immediately had all these issues I probably would have returned everything an ran away.
     
  11. Kevin in Corrales

    Kevin in Corrales New Member

    1
    0
    Apr 20, 2017
    I am sure glad I found this thread. I have spent hours trying to chase down the V66 error (and V87) for my Bolt and two Mini's. All the while I thought it was a network issue at my end, or perhaps a Comcast Error. I submitted a request to Tivo Ted last night following his instructions. Wondering how long I should expect for RC9 to push?
     
  12. Joseph Muscarella

    Joseph Muscarella New Member

    4
    1
    Nov 6, 2017
    I just received RC11 this morning on my Roamio Pro and Mini's. Haven't had the chance to fully test but so far no errors.
     
  13. atmuscarella

    atmuscarella Well-Known Member

    6,952
    615
    Oct 11, 2005
    Rochester NY
    Interesting so they have gone right past RC9 - wonder what else RC11 fixes.
     
  14. LindseyL

    LindseyL New Member

    8
    1
    Nov 14, 2017
    RC 11? Is there a fix log for this? Am still having random issues. A few times now, one of my minis has just restarted on its own. Has anyone seen that happen?
     
  15. Diana Collins

    Diana Collins Well-Known Member TCF Club

    3,336
    799
    Aug 21, 2002
    New York...
    When they rolled out RC8 last week, I suspected this would happen. RC9 fixed a few additional issues, but I got the impression that TiVo knew there were still some problems.
     
  16. jrtroo

    jrtroo Chill- its just TV

    5,095
    322
    Feb 4, 2008
    Chicagoland
    Someone over there had a busy working Thanksgiving weekend.
     
  17. LindseyL

    LindseyL New Member

    8
    1
    Nov 14, 2017
    I just restarted all of my units - versions went from RC9 to RC11. The only major problem so far is that the Roamio Pro has the pixellation problem. Every channel coming in is pixelated where before the update the reception was fine. I've seen others with the pixellation problem in the past, and wonder if anyone is experiencing a similar issue?
     
  18. Jed1

    Jed1 Well-Known Member

    2,652
    491
    Jun 18, 2013
    Frackville, PA.
    I just checked my two Roamios and no luck with an update. I am still at RC8.
     
  19. MarkG35

    MarkG35 New Member

    9
    1
    Nov 21, 2017
    I get that occasionally with my Comcast X1 Dvr.I haven't received my new Tivo.
     
  20. Jed1

    Jed1 Well-Known Member

    2,652
    491
    Jun 18, 2013
    Frackville, PA.
    I received RC9 today on both my Roamios. I am still having lag issues though. It was so bad last night that I got the blue spinning wheel when trying to use the guide.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements