Using a Null cable to get a Prompt

Discussion in 'TiVo Underground' started by IbrahimSS, Jul 22, 2007.

  1. IbrahimSS

    IbrahimSS New Member

    14
    0
    May 1, 2007
    I have a null serial cable and I'm trying to get to the telnet prompt but I never see the login screen. All I see is a bunch of random characters. Can someone help me?

    The box is a SA Series 2.

    Thanks
    Sam
     
  2. Da Goon

    Da Goon Registered Abuser

    1,396
    0
    Oct 22, 2006
    Are you actually getting console messages or just a bunch of garbage? Your bootpage will need to contain dsscon=true and console=2,115200 and you'll need to start the bash shell from rc.sysinit.author or a similar startup script. Make sure your terminal settings are 115200 8-N-1.
     
  3. IbrahimSS

    IbrahimSS New Member

    14
    0
    May 1, 2007
    Nothing legible just all characters can't be read. I set the the bootpage to those values and I changed rc.systinit.author as per the instructions. I was using the wrong terminal settings however. My ignorance on what the console=2,115200 meant and blindly following instructions that are apparently not applicable.

    Looks like I'm getting text output now... thanks so much!!!

    I'll let you know if I get to the prompt...
     
  4. IbrahimSS

    IbrahimSS New Member

    14
    0
    May 1, 2007
    Unbelievable! I feel so much better... it worked. Thanks so much.

    Now if I could only get my darn WUSB11v2.6 adapter to work life would be grand.
     
  5. Da Goon

    Da Goon Registered Abuser

    1,396
    0
    Oct 22, 2006
    Check your pm.
     

Share This Page