Upgrade issues we are tracking (from TiVo)

Discussion in 'TiVo Coffee House - TiVo Discussion' started by TiVo_Ted, Oct 31, 2017.

  1. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,335
    3,780
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...

    Advertisements

    I'll say it's a change (for the better) when it works. I have a Mini I use every day. The host is always tuned to the same four channels. When I put the Mini on-line, I usually get tuner 0, but not always. The host is always on tuner 3. There is no pattern I can detect except it will always be one of the three free tuners.

    My problem: when I'm finished with the Mini and before I put it into Standby, I tune to the channel I saw when I put it on-line. My fault for starting this. Again, sorry.
     
  2. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,335
    3,780
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    I think the TCF is having problems.

    I think they are fixed. Good job (someone). :)
     
    Last edited: Nov 21, 2017
  3. jerry36

    jerry36 New Member

    2
    0
    May 24, 2015
    How does one send a PM on this forum?
     
  4. idksmy

    idksmy Guest

    412
    153
    Jul 16, 2016
    Click on their name and click on start conversation
     
  5. JustinB

    JustinB New Member

    14
    5
    Nov 1, 2017

    Advertisements

    When changing channels with voice via the Vox remote, why will it change to a channel number that isn't selected in my channel list? For example, I say "Weather Channel" and it switches to channel 841...I don't even have that channel number checked in my Channel List, and the correct channel is 1002. (NOTE: Channel 841 is also The Weather Channel but because of how Comcast does their new channel lineups, I've unchecked all channels below 1000). This wouldn't be that big of a deal, but when it then goes to channel 841, and I press "Guide", since 841 is not in my channel list, the Guide takes me to channel 0 instead.

    I've verified this with RC7, and have since went back and checked all channels so at least the guide info is correct when using voice. Seems like a bug though. I'm not sure how voice determines the correct channel name/number, but it seems like it should only be selecting channels that I have actually selected/checked in my Channel List.
     
    computersteve likes this.
  6. Sixto

    Sixto Member TCF Club

    272
    13
    Sep 16, 2005
    Upgraded to RC8 last night. Not sure if fixed in RC9.

    Noticing two issues so far:

    1: At LIVETV, hit 30Skip, expecting nothing because TV is current, but it still tries to skip forward and stutters for a second.

    2: Some single recordings still show up twice in the Playlist. Had noticed this previously. As an example, there's a recording of 30 for 30 from 11/7/17, and it shows up twice in the Playlist. If I delete one of them then they both great deleted. If I then Undelete one of them then both come back to the Playlist. I've noticed this for a few other shows as well, but this is the only one that I can re-create right now. Can provide TSN if that would help.
     
  7. ohboy710

    ohboy710 Member

    129
    16
    Jun 30, 2008
    It sure was nice years ago when you called tech support and they spoke English and had a brain... now, not so much.
     
  8. idksmy

    idksmy Guest

    412
    153
    Jul 16, 2016
    Tech Support probably thinks the same thing about the people who call them.
     
  9. Sixto

    Sixto Member TCF Club

    272
    13
    Sep 16, 2005
    Both issues still exist in RC9.

    Was just playing some more with issue #1 above ... On RC9, looks like 30Skip actually takes you back a second when already at LIVETV once it completes, because if you hit FF right after the 30Skip there's a slight buffer to get through ... while if you hit FF at LIVETV by itself then nothing happens (as expected).
     
  10. idksmy

    idksmy Guest

    412
    153
    Jul 16, 2016
    Makes sense since Tivo_Ted never said they were fixed in RC9.
     
  11. RickNY

    RickNY Active Member

    198
    31
    Sep 16, 2007
    I had a Roamio Plus and one A92 Mini that were upgraded to Hydra a week ago.. Tivo_Ted had them upgraded to RC9, which pulled down yesterday morning. The updates performed without issue. I was previously getting the V66 errors on the A92 Mini, that seemed to be resolved at the intermediate step of RC8 the previous day. I had ordered 3 new A95 Mini Vox's from Crutchfield that I received yesterday.. I was able to add them to my account with no issue.. Two of them were connected via MoCA.. The 3rd was connected via Ethernet.. At the first round of Guided Setup, they all pulled down RC8.

    One immediate issue I notice with these Mini Voxs is that it appears to take a while before the MoCA link on them becomes active after a reboot.. Was curious if anyone else has run into this?

    Also -- Ted put the 3 new Minis in for RC9 prior to the end of business yesterdat, and they were able to pull that down last night.. So everything is now on RC9 in my home. The new Minis had not experienced any V66 errors -- until one of them completed the RC9 update from RC8.. On first attempt to watch live TV on that one unit, I got the V66 error.. The Mini that experienced this was the one connected via Ethernet.. The Thumbs Down/Up/Play/Play shortcut cleared it, and it appeared to be OK after that. I'll check again this morning. Fortunately, these 3 minis were all connected to TVs that get used very infrequently.. They took the place of Altice/Optimum cable boxes that we were paying $10 each/month for.

    One other issue I notice with RC9.. On the main Roamio Plus, when I pull up the tuners -- for tuners taken by one of the Minis, the tuner list just displays the TSN of the unit using it.. Hopefully there are plans to make that more user friendly -- should show the name of the mini using it, and also identify it as a Mini.

    Also in regards to the 3 new Minis.. Two of the 3 paired the remotes with no issue.. The 3rd required a bit of effort and numerous resets as documented by Tivo_Ted.. Eventually it paired.

    Tried using voice on the Vox remotes with the new Minis.. Didnt put much effort into that -- each of them were failing with some "voice is not available right now" error.. I'll explore that again later.


    Just my 2 cents..

    Rick
     
    Last edited: Nov 23, 2017
  12. Rkkeller

    Rkkeller Well-Known Member

    1,420
    45
    May 13, 2004

    It works fine for me with Fios. When I say "Put on CBS" it goes right to the HD channel I have and not the SD channel I removed. I removed all the lower SD channels and left only the HD ones.
     
  13. Rkkeller

    Rkkeller Well-Known Member

    1,420
    45
    May 13, 2004

    I only received RC8 last night, I guess 9 is not a wide release yet. I am not on any lists.
     
  14. CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,475
    67
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    Ted:
    Issue: Mini - Frozen Loading YouTube Video

    SW Vers. 21.7.2.RC9

    The Mini will start to stutter when in the Video Loading phase (both Ads and content), I can usually play several videos but eventually the Mini will just completely lock up and stop responding to Remote commands. The power must be pulled to reboot the Mini.
     
  15. obeythelaw2004

    obeythelaw2004 Member

    68
    8
    Oct 27, 2013
    I noticed that the "Enter/Last" button no longer works on my Mini after having updated to Hydra. Thus, I have to keep going through the guide to get back to a channel after a channel change. ANyone else notice this?
     
  16. DeltaOne

    DeltaOne Mount Airy, MD

    720
    177
    Sep 29, 2013
    The Enter/Last button on my Mini sometimes works, sometimes doesn't work. It's intermittent.
     
  17. Dec 1, 2017 #237 of 334
    davidy2

    davidy2 New Member

    3
    0
    Jun 23, 2015
    Enter/Last on Mini fails to work 100% of the time.

    Coming out of Standby goes to TiVo Central every time, takes several hits on Live TV before spinning circle and lowest channel every time. Running MoCa.

    All on RC9.
     
  18. Dec 1, 2017 #238 of 334
    DeltaOne

    DeltaOne Mount Airy, MD

    720
    177
    Sep 29, 2013
    Both problems seem to be resolved when running RC11. I say "seem" because I'm only on day 2 or 3 of RC11, so it may be too early to declare victory.

    I'd say RC11 seems better in many ways...including bringing back some performance...the lagginess seems to be gone.
     
    aaronwt likes this.
  19. Dec 1, 2017 #239 of 334
    foghorn2

    foghorn2 Well-Known Member

    1,499
    461
    May 4, 2004
    Las Vegas
    They are silent on this Parental Control bug, I could set it on, watch Skinemax recordings but wont play All In The Family, Vega$, Threes Company, Jeffersons, Sanford and Son et al...
     
    aaronwt and stini777 like this.
  20. Dec 3, 2017 #240 of 334
    davidy2

    davidy2 New Member

    3
    0
    Jun 23, 2015
    Any hint of release date for RC11? I find the Mini nearly unusable with RC9. Power reset at least daily and brutally slow when it works.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements