Troubleshooting Series3 remote 30 second skip button

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by dcstager, Nov 6, 2019.

  1. dcstager

    dcstager 1st Gen Tivo Owner

    591
    9
    Feb 16, 2002
    Skagit...
    I've got the original Series 3 with the LED front panel and I'm having a problem with the peanut remote that came with it. The 30 second skip button doesn't seem to be transmitting any signal. I have a universal remote from Harmony that I set up to control the series 3 and the 30 second button on that remote works fine to do the 30 second skip.

    Does the select, play, select, 3, 0 trick program something on the remote itself or does it trigger the Tivo software on the DVR? Just trying to figure out what I've done wrong if anyone else has this experience. The skip to tick doesn't show up either when I press the skip button on the Series 3 remote either. It seems like that button isn't transmitting any thing. Just guessing.
     
  2. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    11,897
    972
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Its (select)(play)(select)(3)(0)(select) and you would hear {ding}{ding}{ding} if successful.

    It is like a switch to turn on or off in the Tivo feature, not the remote.
     
  3. V7Goose

    V7Goose OTA ONLY and Loving It!

    1,616
    517
    May 28, 2005
    New Mexico...
    If the button on the remote is making contact and sending out any signal at all, the yellow ack light on the front of the TiVo will blink. If no light flashes when you press the button, the problem is physically in the remote, not the software.
     

Share This Page