trouble with tivocast, maybe new router

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by gear, Sep 26, 2007.

  1. gear

    gear New Member

    66
    0
    Oct 1, 2006

    Advertisements

    A week ago I noticed that when I went into the Tivocast selection area (not the "now playing" area where programs are stored) the selections happened after a minute delay after a button was pressed. I am also noticing that no new Tivocasts have been recorded since then.

    At about the same time as I started having problems with Tivocast, I replaced my Linksys wirelessG router with a Linksys wirelessN router. So I'm thinking the problems I'm having are router install related. FYI I am using a wired connection to the network.

    I'm wondering how to proceed, should I reboot the Tivo?
     
  2. gear

    gear New Member

    66
    0
    Oct 1, 2006
    I should have mentioned that all my program data has been updating just fine, only the Tivocast has been affected.
     
  3. patrickthickey

    patrickthickey New Member

    113
    0
    Sep 4, 2002
    Network-related issues are always best approached by simplifying what is in place.

    If possible, I would attach the Tivo directly to your broadband link, not using anything else. If you are able to download and view a TivoCast you have identified the issue without question. If this works, then connect a PC/laptop to the "router" and go over all of the configurations properly. Most of them afford a web interface for this task.

    The default settings are often just wrong enough to cause breakage.

    I am sensing some blockage due to the presence of NAT or perhaps some proxy issues. Some disparity between the address being used to traverse the Internet and the address being translated through your router inside toward your Tivo.


    Without any details as to the topology of your network there is not much to add.

    regards,

    patrick
     
  4. gear

    gear New Member

    66
    0
    Oct 1, 2006
    Thanks Patrick, I did a reboot and Tivocast started working again just fine.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements