TiVoWeb Module : Manual Record

Discussion in 'TiVo Underground' started by cwingert, Jun 12, 2003.

  1. Mar 7, 2004 #41 of 287
    LJ

    LJ New Member

    786
    0
    Nov 11, 2001
    West...
    Not sure I've understood the question, but the quickest way to record a particular episode is to click on the Series link, then pick one that doesn't conflict with something else. To get a season pass the quickest way is to click on the episode and click Get Season Pass. Is that what you meant?
     
  2. Mar 7, 2004 #42 of 287
    Snoopy

    Snoopy New Member

    80
    0
    Jan 8, 2003
    Waco
    Yes, However, that is still 5 clicks (count em) beyond the initial what's on listitng. I think it would be very usefull to have a "record next avail" movie or episode button right on the what's on screen. It would take alot of the legwork out of it. Even once you go through the clicks to record, then you have to click back 5 times to get back. It's quite the nuisance.
     
  3. Mar 7, 2004 #43 of 287
    LJ

    LJ New Member

    786
    0
    Nov 11, 2001
    West...
    Ah, right. One shortcut is to open the link from What's On in a new window (shift-click or right-click, "N" in IE) - then once you're done scheduling just close the window and you're back to the What's On screen at the same place you left it. That's four less clicks :D
     
  4. Mar 7, 2004 #44 of 287
    Snoopy

    Snoopy New Member

    80
    0
    Jan 8, 2003
    Waco
    Thanks LJ. I know the shortcut for opening in new window. What i posted was intended to be a feature request. It appears it's something that could easily be added to whatson.itcl
     
  5. Mar 11, 2004 #45 of 287
    bvolb

    bvolb New Member

    69
    0
    Mar 13, 2003
    SF, CA
    does anyone know how to create recurring manual recordings via tivoweb...I, like others, get errors when using the manrecord module to try to set up repeating recordings...

    any suggestions?
     
  6. Mar 26, 2004 #46 of 287
    cgunn

    cgunn New Member

    6
    0
    Feb 17, 2004
    It's not exactly what you were asking for, but I modified cwingert's manrec.itcl, sanderton's confres.itcl and TivoWebPlus's ui.itcl to add a manual recording button to the "showing" screen (viewable by clicking the episode title). I did this to allow me to transfer recordings to another TiVo. But if you set the other TiVo name to be the same as your current TiVo, you could use it to manually record the show in 2 clicks (Episode link and then Record button)

    http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?postid=1833294#post1833294
     
  7. Apr 4, 2004 #47 of 287
    LJ

    LJ New Member

    786
    0
    Nov 11, 2001
    West...
    Well not one click, but two ;) - I just posted an updated ui.itcl to my site that adds a 'record the show and ignore any conflicts' link.
     
  8. Apr 4, 2004 #48 of 287
    WatchDog

    WatchDog New Member

    1
    0
    Apr 4, 2004
    I have no problem with FTP or telnet or running TivoWeb. I am trying to ftp and copy the manual record itcl into the modules directory and errors out. I have tried to quit tivoweb and still get an error that won't let me write to that directory. I can Ftp and copy files to other directories on my tivo. Can someone please let me know what I am doing wrong. I used sleeper.iso to set up my tivo and the tivoweb-tcl directory is in /usr/tivoweb-tcl. Thanks in advance for any help.

    WatchDog
     
  9. Apr 6, 2004 #49 of 287
    rit_emt

    rit_emt New Member

    3
    0
    Nov 3, 2003
    Rochester, NY
    Here's what I get if I try to setup a repeated recording for every Saturday...

    INTERNAL SERVER ERROR
    --cut here--
    action_manrec '' 'set "titlestr" "test";set "descriptionstr" "Manual Recording";set "chnsel" "375898";set "wodatetz" "1082160000";set "wotimetz" "18";set "womin" "0";set "durationstr" "60";set "ratingstr" "1";set "recqual" "0";set "forcerecord" "0";set "repeat" "6";set "submit" "Record";'
    can't open object (0x11007)

    while executing
    "db $db openid $fsid "
    ("uplevel" body line 2)
    invoked from within
    "uplevel $body"
    invoked from within
    "ForeachMfsFileTrans fsid name type "/SeasonPass" "" 20 {
    set seasonpass [ db $db openid $fsid ]
    set priority [ dbobj $seasonpass get Prior..."
    (procedure "create_manual_season_pass" line 18)
    invoked from within
    "create_manual_season_pass $chan $timeArray $chnsel $titlestr $descriptionstr $ratingstr $days $recqual"
    (procedure "::action_manrec" line 146)
    invoked from within
    "::action_$action $chan $part $env"
    ("eval" body line 1)
    invoked from within
    "eval {::action_$action $chan $part $env}"
    --cut here--
     
  10. Apr 9, 2004 #50 of 287
    Fofer

    Fofer Bo55man69

    92,668
    4,371
    Oct 29, 2000
    Does this work with Series 1 DirecTiVo's? When I tried it (after disabling TiVoWebPlus 1.0's built in ui.itcl) I get an error when I click an episode.

    Should we be keeping the "ui.lj.20040404.itcl" name intact? I tried it both ways.
     
  11. Apr 10, 2004 #51 of 287
    LJ

    LJ New Member

    786
    0
    Nov 11, 2001
    West...
    Yup, it should work with all TiVos. Any name that ends in '.itcl' should be ok as long as it's alphabetically after any other ui's you've got loaded. (This one replaces all functions in the standard ui, so you should only need this ui, but having others loaded shouldn't make any difference.)

    What error do you get? Maybe I need to make it TiVoWebPlus-aware.
     
  12. Apr 10, 2004 #52 of 287
    Fofer

    Fofer Bo55man69

    92,668
    4,371
    Oct 29, 2000
    Thanks for the reply LJ. Reinstalled your update ui module, and this is what I get when I click on an episode name:

     
  13. Apr 11, 2004 #53 of 287
    LJ

    LJ New Member

    786
    0
    Nov 11, 2001
    West...
    Hmmm, 'get_thumbimagelj' is in lj_util.itcl. Looks like the version in TWP is a bit old. (TWP has 2.4; current is 3.5). I'll post about it over in DDB...

    You could try using v3.5. If the 2.4 in TWP is the same as the original, v3.5 should work fine.
     
  14. Apr 11, 2004 #54 of 287
    Fofer

    Fofer Bo55man69

    92,668
    4,371
    Oct 29, 2000
    Thanks for the heads up. Sho 'nuff, once I installed the newer version of lj_util.itcl, the new "Record despite conflicts" screen seems to work fine. I don't think they modified the 2.4 code in any way (at least, I looked at the code and didn't see any commenting to that effect.)

    So hopefully TWP will update the included version to help everyone else out too.

    Thanks again!
     
  15. Apr 22, 2004 #55 of 287
    slimjime17

    slimjime17 New Member

    40
    0
    Mar 16, 2004
    Walthamstow, UK
    Is there a way I can change the default recording quality from Best to High?

    Thanks
     
  16. Apr 22, 2004 #56 of 287
    Fozzie

    Fozzie New Member

    837
    0
    Sep 3, 2001
    Alton,...
    Search for:

    set recqual 100

    and change it to:

    set recqual 75

    ;)
     
  17. May 1, 2004 #57 of 287
    Fozzie

    Fozzie New Member

    837
    0
    Sep 3, 2001
    Alton,...
    LJ - your latest ui.itcl has been working flawlessly for a while now but when I try and display the TDL I get the following:

    INTERNAL SERVER ERROR
    --cut here--
    action_ui '/todo' ''
    no such object: {CONFLICT err=0x00030007}
    while executing
    "dbobj $series fsid"
    ("uplevel" body line 45)
    invoked from within
    "uplevel $body"
    invoked from within
    "ForeachMfsFileTrans fsid name type $path $prefix 15 {
    set rec [db $db openid $fsid]
    set manual 0
    set suggestion 0
    if {$::version3} {
    set ..."
    (procedure "action_todo" line 118)
    invoked from within
    "action_todo $chan 7 $env"
    (procedure "::action_ui" line 39)
    invoked from within
    "::action_$action $chan $part $env"
    ("eval" body line 1)
    invoked from within
    "eval {::action_$action $chan $part $env}"
    --cut here--


    Any ideas? Thanks.
     
  18. May 2, 2004 #58 of 287
    LJ

    LJ New Member

    786
    0
    Nov 11, 2001
    West...
    That error normally means something along the lines of the database is extra busy (have a peek in tvlog and see what it's up to). Either try again in a few minutes or you may have to restart TiVoWeb (a couple of times).
     
  19. May 2, 2004 #59 of 287
    Fozzie

    Fozzie New Member

    837
    0
    Sep 3, 2001
    Alton,...
    Cheers LJ. All working fine this morning :)
     
  20. May 2, 2004 #60 of 287
    LJ

    LJ New Member

    786
    0
    Nov 11, 2001
    West...
    :up: Cool
     

Share This Page