TivoHD software update

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by mph005, Aug 2, 2007.

  1. CharlesH

    CharlesH Member

    1,104
    15
    Aug 29, 2002
    Sacramento...

    Advertisements

    Too bad that this check doesn't also include a "there are some last minute guide changes, so you might want to do a guide update" flag. :)
     
  2. Zaph32

    Zaph32 New Member

    138
    0
    May 22, 2000
    How long should this upgrade take? Mine is stuck on "Almost there. Just a few minutes more..." and has been for over 20 minutes. I don't remember my old HR10-250 ever taking this long for a software update...

    /Frightened!
     
  3. bkdtv

    bkdtv New Member

    7,902
    2
    Jan 9, 2003
    DC Metro Area
    It can take awhile. There's a reason Tivo schedules the reboots at night when you're asleep.
     
  4. Chimpware

    Chimpware New Member

    334
    0
    Jan 30, 2002
    Glad to hear they are working on it (he says sarcastically). Might they not have tried working on this before shipping the units?????
     
  5. ZeoTiVo

    ZeoTiVo I can't explain

    25,527
    2
    Jan 2, 2004

    Advertisements

    the every 15 minute connection is to look ofr schedule shows request and TiVocast perhaps. It does not look for software updates during this.

    The TiVo does look for software updates when it connects every 40 hours or so. if it gets one it will restart at 2am unless you restart it on your own
     
  6. Zaph32

    Zaph32 New Member

    138
    0
    May 22, 2000
    Well, it's been sitting on "Almost there" for hours now. I'm going to reboot it.
     
  7. ChrisPA

    ChrisPA New Member

    8
    0
    Aug 2, 2007
    Bucks...
    First post newbie here. I finally picked up a Tivo after years of waiting for an HD solution. I've been using it with a direct cable connection (no cable cards) to tune the un-encrypted network stations. For the last 6 months, I've used my plasma to tune these stations without any glitching (that I can recall).

    Unforunately, I've been experiencing occasional video glitching (pixellation/blocking artifacts) on CBS and NBC the last two days. On the order of every 5 minutes or so... This cable drop is the first one into the house, and shows as 100% signal strength....

    So it seems that there are issues un-related to the cable cards, and likely unrelated to signal problems.

    The software update was pushed down last night (8.07b), but I still experience glitches on recordings made in the past. So far I haven't seen any glitches with live-tv since the update, but its only been a short time.

    Just figured I'd give another video glitching data point which is not cable card related and will update in the next few days.
     
  8. Zaph32

    Zaph32 New Member

    138
    0
    May 22, 2000
    Still sticking on "Almost there." The update appears to have bricked my new Tivo. :(

    What is the fix?
     
  9. knownzero

    knownzero Seeker

    4,963
    2
    Feb 26, 2001
    Columbus OH
    Try leaving it unplugged for a longer period and then plugging it back in. Some of my older Tivo's would lock up like that and sometimes that would take care of the hanging.
     
  10. Zaph32

    Zaph32 New Member

    138
    0
    May 22, 2000
    After two unplugs it finally came back. Disconcerting for a brand new unit, but oh well.
     
  11. MacBandit

    MacBandit New Member

    16
    0
    Aug 8, 2003
    Ever thought about an amplifier? My house sits 300feet from the road and who knows how far from the local distribution point they put an amplifier in because of the length of the run (bad static) cleared it right up. Might help your problem.
     
  12. Globular

    Globular No time to hack

    203
    0
    Jun 9, 2004
    Groton, MA USA
    Count me among those still experiencing problems :( I rebooted yesterday evening and things looked good for a while, but then the pixelization / macroblocking started again on random channels (HD and SD) and at least once on a TiVo menu. It happens on both cards. My signal strength is fine; it was tested by a service tech Wednesday.

    I have two SA cards from Charter cable.

    I will open a case with TiVo right now.

    As we say in New England, "Wicked bummah!"
     
  13. richsadams

    richsadams Well-Known Member

    9,078
    69
    Jan 4, 2003
    Got it...2x now...ouch! :eek: Edited my edit. ;)
     
  14. knownzero

    knownzero Seeker

    4,963
    2
    Feb 26, 2001
    Columbus OH
    Now that the new software has been on it for a day, I'm seeing much less pixellation than I had before. No more in the menu's either. It's quite possible that the rest of the problems I'm seeing are cabling issues which I will check tonight.
     
  15. JoeSchueller

    JoeSchueller New Member

    278
    0
    Jun 16, 2004
    8.7.1b wiped my name too...

    I'm still having Slot 2 issues. I have 2 SA s-cards. This may simply be a auth issue. Both cards are "green" but #2 doesn't seem auth'ed to decrypt the digital channels. I'm going to follow up w/ my installer tomorrow to ensure the card is properly auth'ed. It has a host ID and CC#, so I'm assuming there's just a back-end problem.
     
  16. wiredmonkey

    wiredmonkey New Member

    9
    0
    Jan 11, 2002
    Bay Area
    Joe,

    I'm having the same exact issue you are having. Did you ever get this fixed? If so, what did you do to fix it?

    Thanks!
     
  17. TokyoShoe

    TokyoShoe Frustrated TiVoHD'er

    118
    0
    Jul 27, 2007
    Houston, Texas
    After my TivoHD software update, I am still getting mild pixelation on anything HD recorded.
     
  18. JoeSchueller

    JoeSchueller New Member

    278
    0
    Jun 16, 2004
    Turned out TWC had a new process for pairing the card to the account and it was done improperly on the card in slot 2. My wife had the TiVo CableCard guy on the line while the TWC guy was out working on it, and they finally sorted thru the whole thing and all is well.

    Of course, that's all relative. We are having a lot of issues with pixelation/macroblocking. TWC claims we have a weak signal due to an old & waterlogged cable in the yard, so they've promised to tear up my grass & driveway to fix it (we had pixelation on an SA8300 before we got the TiVo box).

    Given everything I've read here, I don't think the signal fix will cure the issue, but I'm hoping it is one less thing to consider as we troubleshoot the problem.
     
  19. lament

    lament New Member

    86
    0
    Jul 5, 2005
    San Diego, CA
    You are not alone.
     
  20. wiredmonkey

    wiredmonkey New Member

    9
    0
    Jan 11, 2002
    Bay Area
    Yeah, yesterday my cable company (Astound) sent 3 guys to my house and all they did was sit on the phone telling the 'backend' things to get card 2 working. They finally got it working. What they did I don't know.

    But it was not a hardware issue.

    I'm still having pixelation issues but my tv is still watchable... barely.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements