Tivodesktop 2.8.3 "unable to link to your account"

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by mystic1muse, Aug 17, 2016.

  1. ntbert

    ntbert New Member

    9
    0
    Dec 28, 2006

    Advertisements

    9/3 and still no luck linking account. :(
     
  2. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,355
    3,796
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    Same here.
     
  3. dougdingle

    dougdingle HD Tech

    954
    82
    Jul 4, 2007
    West Coast
    And here. Guess it's time to dust off pytivo, see if I like it any better than the last time I tried it. There is a thread over on the tivo support site forum about Desktop not linking if you'd like to add "me too" to it. The more people say something, the better the chance they might fix it:

    https://forums.tivo.com/pe/action/forums/displaypost?postID=11290622#e11290622

    EDIT: pytivo is having identical issues with 'push', having to do with the same problem - linking to your TiVo account online.
     
    Last edited: Sep 4, 2016
  4. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,355
    3,796
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    Post added. Thanks for the link.
     
  5. dougdingle

    dougdingle HD Tech

    954
    82
    Jul 4, 2007
    West Coast

    Advertisements

    So this morning I tried to link to my account by first suspending the Desktop Server.

    I tried a few upper/lower case combinations for my email address, and one of them actually worked. I tried so many, and was so surprised when it took, I don't know what combination finally worked, sorry. Based on what others have said, it seems to be random anyway.

    I re-enabled the Server, and it works again - pushed a video to my Roamio no problem.

    How long it continues to work is another question, of course.
     
  6. billfark

    billfark New Member

    23
    1
    Jan 10, 2011
  7. bellbm

    bellbm Member

    176
    22
    Dec 16, 2003
    Chicago
    I ran into this issue a couple of weeks ago, the USERNAME@yahoo.com worked for me, to get the server started.
    now today after a computer reboot, I can't get anything to work. When I enter my username and password to link my tivo account, and I hit "next", nothing happens. The box stays on the screen.
    Any ideas?
     
  8. dougdingle

    dougdingle HD Tech

    954
    82
    Jul 4, 2007
    West Coast
    It's finicky.

    Have a look at the TiVo support forum I mentioned, above. They're looking into it and need info from users.
     
  9. cwb3106

    cwb3106 Member

    50
    9
    Jan 18, 2010
    As I recall, when you select the account linking function, you get a dialog (call it A). Entering credentials brings up a different dialog (call it B) that says there was an error.

    Entering credentials a second time fails with the redisplay dialog B. The redisplay happens so fast it looks like nothing happened.

    Entering credentials a third time worked for me. There are hints in other posts that even more tries may be needed.
     
  10. dougdingle

    dougdingle HD Tech

    954
    82
    Jul 4, 2007
    West Coast
    Yes, I lost count of how many tries I made before it finally took with some combination I no longer remember. It's a peculiar bug.
     
  11. tivoknucklehead

    tivoknucklehead Well-Known Member

    1,395
    228
    Dec 12, 2002
    Orlando Florida
    what a bunch of garbage, lower case, upper case, partial. nothing works for me. this is absurd
     
  12. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,355
    3,796
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
  13. tivoknucklehead

    tivoknucklehead Well-Known Member

    1,395
    228
    Dec 12, 2002
    Orlando Florida
  14. ADG

    ADG Allan

    2,620
    266
    Aug 19, 2003
    New Jersey, USA
    Just posted this in another thread - may be helpful here:

    UPDATE - Just spoke with TiVo (when did they contract for offshore support?) and they say everything is tied to the recent updates. The updates CAN break the Desktop connection to Tivo and once the update finishes (3 stage proccess - s/w update, guidance update, integration) the Desktop app "should" work again. We'll see. Meanwhile I have 3 more Tivo's going through the update process.
     
  15. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,355
    3,796
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    Sounds like a "go away" statement. I've had the update since 8/30. Still can't get TiVo to accept my name & password in any upper/lower case combination.

    No problem with transferring programs (well, small ones).
     
  16. lpwcomp

    lpwcomp Well-Known Member

    9,461
    298
    May 6, 2002
    John's...
    Our only hope is that maybe when the transition is complete for everyone, it might start working again, but I wouldn't be willing to bet on it.
     
  17. bellbm

    bellbm Member

    176
    22
    Dec 16, 2003
    Chicago
    when trying to link my account, I get a screen with email and password filled in. I click next, the password is blank. I enter the password. Hit next. Then the screen with my name and password (filled in ) stays there.
    ARe you saying you just get hitting next over and over again, until it took?
     
  18. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,355
    3,796
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    That's the post. I have found after five or more attempts you get locked out for a while. Must be a hacking prevention thing. You get locked out of your account. It came back after a few hours.
     
  19. bellbm

    bellbm Member

    176
    22
    Dec 16, 2003
    Chicago
    For anyone who is trying to figure out pytivo, it took me the better part of the afternoon to get it working, but this page has pretty clear instructions on how to install

    I've got it working (the ability to pull shows), but find that it deletes a few things before it starts downloading (which could be very problematic with a tivo that is almost full, as mine usually is)

    http://pytivo.sourceforge.net/wiki/index.php/PyTivo
     
  20. lpwcomp

    lpwcomp Well-Known Member

    9,461
    298
    May 6, 2002
    John's...
    It has to make room for the recording and it always assumes it will require enough space for an Mpeg2 of the same resolution and length.

    I think this is being done by the TiVo, not pyTivo itself.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements