Tivo Service and Streaming

Discussion in 'TiVo Coffee House - TiVo Discussion' started by magnus, Jul 16, 2011.

  1. magnus

    magnus Tivo User

    2,507
    0
    Nov 12, 2004
    Texas
    I seem to be having some troubles today with my Tivos. Two Premieres and one Series 2. I can't seem to connect to the Tivo Service. I keep getting 'Failed while configuring' and it won't show anything on the Discovery Bar. All of my other devices seem to be connecting just fine (PC, Mac, Roku, and PS3).

    Is anyone else having this trouble?

    Also, is streaming from Premiere to Premiere already turned on? Mine did not seem to be doing this before today and they don't seem to have the option for it today either. I seem to see a lot of people talking about it in the forums but not sure if it's a real feature that is on the boxes yet.
     
  2. magnus

    magnus Tivo User

    2,507
    0
    Nov 12, 2004
    Texas
    Hmmm, maybe the Tivo Network is just down. I just tried the Pandora app from my Premiere and it works.
     
  3. aadam101

    aadam101 Tell me a joke

    7,114
    12
    Jul 14, 2002
    Massachusetts
    There is no "option" for streaming. It's an unsupported feature that was mistakenly stumbled upon.

    When you are on the program screen, instead of selecting "transfer this recording" just press the PLAY button.
     
  4. magnus

    magnus Tivo User

    2,507
    0
    Nov 12, 2004
    Texas
    Cool, thanks for that. Now, If I could just figure out why I can't get to the Tivo Service. :)
     
  5. innocentfreak

    innocentfreak Well-Known Member

    9,200
    46
    Aug 25, 2001
    Florida
    Did you try rebooting your switch or router? You may also want to check network diagnostics on the TiVo.
     
  6. magnus

    magnus Tivo User

    2,507
    0
    Nov 12, 2004
    Texas
    Yep, rebooted router and Tivo several times.
     
  7. magnus

    magnus Tivo User

    2,507
    0
    Nov 12, 2004
    Texas
    View Diagnostics:
    Port configuration test: Succeeded
    DNS resolution test: Succeeded


    Testing Connection:
    Preparing (Done)
    Connecting (Could not get account status)

    Then details show

    Problem with the connection (N15)

    says to go check tivo.com/errors/n15 ... so, I guess that I am to check there.
     
  8. innocentfreak

    innocentfreak Well-Known Member

    9,200
    46
    Aug 25, 2001
    Florida
    If you haven't gotten it solved by now, can you access your TiVo from the PC? Just enter the ip address of your TiVo in your browser and you should get a screen saying congrats if you can.

    It could also be your IP address of your TiVo is off. I kept having connection issues till I assigned a static IP for the TiVo.
     
  9. magnus

    magnus Tivo User

    2,507
    0
    Nov 12, 2004
    Texas
    Thanks, I got it figured out... sort of. I added a new DSL modem and am tickering with the settings. I think the static IP idea is probably the way I need to go.
     
  10. ggieseke

    ggieseke Well-Known Member

    5,680
    701
    May 30, 2008
    With DSL, make sure that the MTU size on your router is 1492 or lower.
     
  11. unitron

    unitron Well-Known Member

    16,576
    41
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    Static IP is definitely the way to go.

    You've got 3 TiVos, and, I'm assuming, one router.

    Let's say the router is using 192.168.1.1

    Set your oldest TiVo (go into the settings, phone and network, menu on the TiVo) to 192.168.1.101 and the address on the remote to 1.

    Set the next oldest to 192.168.1.102 and the remote address to 2.

    I leave the treatment of the 3rd TiVo as an exercise for the reader.:)

    That way, each TiVo will always know what its IP address is, and won't have to rely on the router's DJCP always functioning perfectly.

    (If you have none of those 3 TiVos in the same room with another one you can just leave the remote address at 0--it has nothing to do with networking or IP addresses, it's just a handy way to remember which is set to what)
     

Share This Page