Tivo Series 2, dd-wrt and Netflix Issues

Discussion in 'TiVo Help Center' started by frenchysdf, Jul 10, 2011.

  1. frenchysdf

    frenchysdf New Member

    5
    0
    Jul 10, 2011
    Hi all,
    First post here. I am running DD-WRT firmware on a Linksys WRT320N and I am having issues running Netflix stream on my Tivo series 2. I have no problem with my series 3 box so this definitely a problem with the Tivo series 2. It used to work before I changed my router. I tried to set up the manual IP address as well as DNS to OpenDns but it is still not working. Has anyone experienced this issue?
     
  2. dwit

    dwit Active Member

    1,660
    0
    May 4, 2004
    Atlanta, GA
    Netflix on Series 2? News to me?

    Some kind of hack?
     
  3. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    11,687
    920
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Series 2 does not support streams from Netflix or youtube. Only Series 3 and later.
     
  4. frenchysdf

    frenchysdf New Member

    5
    0
    Jul 10, 2011
    My bad Series 3. My wife is the TiVo wiz I am just the husband trying to troubleshoot network connection. Can any of you guide me to a beginning of a clue? Our TiVo premiere works and streams Netflix fine but not the series 3
     
  5. windracer

    windracer joined the 10k club

    12,259
    216
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    What kind of problem, exactly? How is your S3 connected to the network? If it's wireless, maybe the signal strength has dropped since you put in the new router? Can the S3 still connect to the internet and make its daily calls?
     
  6. Spenser

    Spenser New Member

    7
    0
    Sep 6, 2006
    I had the exact same problem a few months back. I forget exactly where I saw the response, but it's a known bug with dd-wrt. I reverted to my stock firmware, and the problem vanished.
     
  7. duncan7

    duncan7 Member

    100
    5
    Sep 17, 2004
    I had a problem with signal strength and the connection droppping between my Premiere (+ tivo N bridge) and my Linksys 400N running dd-wrt. Stock firmware resolved that nicely, too. Pity, though, as there were things about dd-wrt that I liked.
     
  8. windracer

    windracer joined the 10k club

    12,259
    216
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    I've been using dd-wrt on my Buffalo WHR-G54 for a long time and haven't had any TiVo-related issues with it. Granted, it's an older G router and not an N one like you're dealing with.
     
  9. frenchysdf

    frenchysdf New Member

    5
    0
    Jul 10, 2011
    Both TiVo boxes are connected through Ethernet to a gigabit switch which is connected to the WRT-320N router. I tried to manually add an ip address and use the OpenDNS server but to no avail. Now the Series 3 does not see the router/gateway anymore. TiVo premiere works fine streaming and recordings
     
  10. windracer

    windracer joined the 10k club

    12,259
    216
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    I'm not quite clear on your network setup but are you sure you're using the proper settings on the S3 box? What is the network configuration (IP address, gateway, etc.) on your Premiere? Have you tried just using DHCP and let the TiVo get an address from your router?
     
  11. frenchysdf

    frenchysdf New Member

    5
    0
    Jul 10, 2011
    Very simple set up:
    Linksys WRT-320N Router running DD-WRT attached to a D-LINK Gigabyte Switch (the whole house is wired). The router has 2 wifi networks [1 for us and one for the guests] but in this case it does not matter as the Tivo Series 3 and the Tivo Premier are connected through wires [ethernet]. Tivo premier and Tivo series 3 are connected to the TVs via HDMI. Tivo pemier has no problem accessing the internet and streaming from netflix and/or Amazon. The Tivo series 3 starts the download but after 5 seconds I get a "no signal" on my TV and I have a hard time going back to the Tivo central. Both the Tivo Series 3 and Tivo Premier are set to receive the IP address automatically from DHCP. I did try to set up the network setting manually using OpenDNS servers for DNS for Tivo series 3 but I get the same result
     
  12. windracer

    windracer joined the 10k club

    12,259
    216
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    Strange ... it sounds like the S3 is no longer sending a video signal, hence the message on your TV. What do you mean by having a hard time getting back to TiVo Central? Is the box unresponsive?

    Just to eliminate an HDMI problem, what happens if you connect your S3 via different method (component or composite). Does the same thing happen?
     
  13. frenchysdf

    frenchysdf New Member

    5
    0
    Jul 10, 2011
    Yes, if I try to hit the Tivo button on the remote I do not get any response right away. Only after a while. This only happens with the Netflix app. I will try to change the TV connection tonight when I get home. Thanks for your help
     

Share This Page