TiVo Series 1 delay when changing channels

Discussion in 'TiVo Help Center' started by ungie, Jan 2, 2006.

  1. ungie

    ungie New Member

    6
    0
    Jul 12, 2004

    Advertisements

    When changing channels with the remote or when recording, there's a 3 min to 15 min delay. This started happening recently and does not happen all the time.

    If I change the channel with the remote, my TV screen goes black and the TiVo banner comes up saying the channel has changed. It says black until eventually the channel (on the cable box) actually changes.

    When recording, the TiVo starts recording on the previous channel and then 3 to 15 min later, the channel actually changes.

    ___________________
    SVR-2000 (5+ years old)
     
  2. classicsat

    classicsat Astute User

    17,877
    0
    Feb 18, 2004
    Ontario Canada.
    What are you changing the channel with? Have you done GS for your cable/satellite box and successfuly configured the IR blaster?
     
  3. ungie

    ungie New Member

    6
    0
    Jul 12, 2004
    The box has been up and running since Oct 9, 2000. The problem occurs when changing the channel with my xantech URC-2 or TiVo remote and also occurs when TiVo is changing the channel itself to start recording.
     
  4. ccwf

    ccwf 国際化 Member

    8,634
    1
    Dec 29, 2001
    Malibu
    That's a very long delay. Have you tried restarting your TiVo DVR?
     
  5. ungie

    ungie New Member

    6
    0
    Jul 12, 2004

    Advertisements

    I've restarted and the problem has seem to gone away.
    Thanks.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements