Tivo Remote Weirdness with Vizio TV

Discussion in 'TiVo Stream 4K' started by millerscd, Jan 19, 2021.

  1. millerscd

    millerscd New Member

    2
    0
    Jan 19, 2021

    Advertisements

    I've only had my Tivo 4k Stream for about a month and it worked fine on my previous Sharp TV. I just purchased a 50 inch Vizio to replace the smaller Sharp. When I check the Remote Settings, it incorrectly says that my TV is a Sony. After a rescan, it correctly displays Vizio and the remote works perfectly.

    After several hours, the remote eventually stops working. When I go back into the Remote Settings, it has reverted back to saying my TV is a Sony and I have to rescan, etc. I have repeated these steps every day and it always produces the same result. I've even set the remote settings back to the factory default.

    Anyone know how to fix this permanently?
     
  2. Alex_7

    Alex_7 Well-Known Member

    401
    254
    Jun 24, 2020
    Go to Settings -> Remotes & Accessories -> Tivo Remote -> Reset Remote Control
    Then Change TV Setup
     
  3. millerscd

    millerscd New Member

    2
    0
    Jan 19, 2021
    Yes, I already tried that. It correctly displays Vizio but after some time, it will change to Sony. Also, I have never owned a Sony TV so I'm not sure why it always defaults to Sony.
     
  4. Alex_7

    Alex_7 Well-Known Member

    401
    254
    Jun 24, 2020
    Have you tried unpairing then pairing it back?
     
  5. HairBear

    HairBear New Member

    1
    0
    Jan 19, 2021

    Advertisements

    I am experiencing the same issue. Originally, the remote was setup with a 39" Insignia FireTV without noticeable issue. I then moved it onto a different TV(19" Insignia). After turning off the TV with the power button on the remote, I also use the same button to turn it back on. Shortly after it boots the volume quits working and the power button fails. The settings show the remote is set for w box technologies. I do a rescan, it finds my TV and corrects the issue until i power it off again. Annoying... unpair/repair, reset, etc. I haven't tried putting it back on the original TV though. I'll try that next chance I get.
     
  6. Alex_7

    Alex_7 Well-Known Member

    401
    254
    Jun 24, 2020
    The TiVo remote tends to freak out when you move the TiVo stream to another tv. I think the proper way to do the transition is to reset and unpair from the old tv first then set it up again on the new tv. What fixed it for me was resetting then oddly enough I replaced the batteries for new ones and that seemed to finally fix my remote issues
     
    HairBear likes this.

Share This Page

spam firewall

Advertisements