TiVo Pauses on Its Own During Playback

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by John Hafer, Jan 30, 2015.

  1. randywalters

    randywalters AVS Old Timer

    414
    62
    Oct 21, 2003
    El Segundo,...

    Advertisements

    Ok i now downloaded this TMZ episode to my PC via Tivo Desktop and when i play it back on my PC, the video ends an instant before it hits the glitch spot (the 33 minute mark in the 60 minute program). The remaining 27 minutes of the 1-hour show didn't download, the transfer ended at the 33 minute mark and the video is only 33 minutes long (3.27 GB). On my Premiere's online Now Playing List it shows the file size of the whole 1-hour show is 6.19 GB.
     
  2. Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    53,247
    6,951
    Apr 17, 2000
    Nevada
    That's common when there is a glitch in the file. It's less likely to hapoen with the TS format, but it still happens. TiVo has to remux the file from their internal format to a PC based format (either PS or TS) and when that process hits a bad glitch in the stream it just stops.
     
  3. tlphipps

    tlphipps Member

    41
    0
    Jul 3, 2002
    Dallas, TX
    Just wanted to say thanks to the OP and everyone else that has posted. I've been seeing the same issue and assumed my drive was getting flaky. It's several years old. Glad to know that's not the issue and hopefully it'll be fixed in future updates.

    Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
     
  4. RonH

    RonH Member

    46
    3
    Apr 18, 2002
    Just stumbled across this thread, also now glad to know it's probably not a flaky drive. Only seen it on my Roamio though. Random and very seldom. So much so that I can't remember if I was watching live or a recording.
     
  5. Cep

    Cep New Member

    6
    0
    Aug 20, 2008

    Advertisements

    I started having this problem about a month ago, the picture would freeze. i dealt with the ff option. Maybe mine was a coincidence, but On Superbowl Sunday i turned on the Tv and had the start up screen. hard drive failure, now my tivo is over 4 years old, so I guess that it is to be expected. Ordered a hard dive from weaknees, showed up 3 days later and Tivo was back 15 minutes later. It took me 3x the time to get everything back up with Fios. Thanks to this site, I knew of the manual re-validate issue. I think my wait on hold was longer than the install and work with the rep.
     
  6. austinpike

    austinpike Member

    30
    1
    Oct 25, 2008
    My parents have a unit that has been doing this occasionally. I hadn't seen it myself until last night - I had it paused (on TMZ - coincidence?) then hit record in case the buffer ran out. When I went back to play the show, it froze up at the point I had it paused. Rewind, FF got it over the glitch. I have two Premieres of my own and haven't seen this happen. FWIW my parents and I both have Comcast, but they are in a different service area.

    Their unit was due for an HD upgrade anyway so I brought it home and put in a 2TB WD Green, it now plays back the recording without pausing. You can see a few artifacts in the frame where it was freezing. I transferred the recording from their unit to one of mine and it played OK there too. All are on the new update 20.4.6a and all are running SD menus.

    So we will see if the fix "sticks" with the new HD.
     
  7. severe

    severe Member

    76
    0
    Dec 11, 2009
    I'd recently given my Premier to my mother and just days after her subscribing to the service, she had the exact same experience the OP reported.

    It began as she was watching the Oscars, so that didn't go over well when it came to my suggestion she go with TiVo service. She gave up quickly that night and continued watching from another TiVoless room.

    It's happened at least once since. I was eventually going to contact CS, but inadvertently came across this thread.

    I'm hoping the issue is resolved soon.
     
  8. John Hafer

    John Hafer Member

    42
    2
    Dec 20, 2001
    Woodbury,...
    Well got the update but still have the same issue. Twice this week (different days) while watching the ABC Evening News (using the OTA feed) and into 15 minutes of the buffer, the TiVo paused on its own for no reason. This happened about 7 minutes into the program (about 15 minutes into the buffer). I jumped ahead a few seconds and then it continued OK.

    As a test, I rewound the program to just before the pause spot and played it again. It paused in the exact same spot.

    So, the update did not help or fix the issue.
     
  9. randywalters

    randywalters AVS Old Timer

    414
    62
    Oct 21, 2003
    El Segundo,...
    I also got the update several days ago but sadly it didn't fix my mystery pause issue either. Yesterday i was watching CNN while recording when it suddenly paused itself. I hit 30-sec skip but that didn't advance it (sometimes this works, sometimes it doesn't). I rewound a bit then hit Play but it still paused at the same spot. I rewound again then hit 30-sec skip and that jumped past it and it resumed playing normally. I later deleted that recording but just now i recovered it from my Recently Deleted folder and it now plays through that spot without pausing but the video and audio hiccups at that spot but it no longer pauses there. I tried it a half dozen times and it plays through the hiccup.

    This is the first time it's paused on a cable channel - up till now i've only caught it doing it on OTA programs so apparently it's not an antenna-only thing.
     
  10. NorthAlabama

    NorthAlabama tabasco rules

    11,752
    3,246
    Apr 19, 2012
    sweet home, al
    unfortunately, same here, but it has calmed down since the initial software update a month ago. recorded programs have paused while playing about half a dozen times since the update (it's never happened while watching the live tv buffer), most incidents occurring during the two weeks immediately following the update, infrequently since.
     
  11. randywalters

    randywalters AVS Old Timer

    414
    62
    Oct 21, 2003
    El Segundo,...
    I got another pause this afternoon while watching a buffered live recording in progress (local news on OTA ch 4.1).

    So i tried a little experiment - after it was done recording i replayed that segment and it still paused at the same spot the half dozen times i tried to play it, so i deleted the show, then immediately recovered it and now it plays through that spot but the video and audio hiccups (i went frame-by-frame and counted 20 frames of random pixelation before it cleared up).

    This pause thing on my Premiere never ever happened on my old S3 in the 7+ years of daily use. It's getting annoying.
     
  12. rjrustia

    rjrustia New Member

    28
    1
    Sep 3, 2005
    I've had this happen a couple of times in the last week. Most of the time, you can jump past it and try to figure out what you missed in the last 39 seconds. Today was different. While watching a recording, it paused. I tried to jump past it, no result. I tried watching a different recording, black screen. I tried live tv, black screen. TiVo interface still works, but can't watch anything. Rebooted, and TiVo performs normally, no pause in the recording I was watching. Weird bug.
     
  13. SDNick484

    SDNick484 New Member

    22
    0
    Mar 14, 2008
    Are other folks still seeing this issue? I have a launch premiere running 20.4.7a-01-2-746 and am still seeing the pause described in the original post as recently as yesterday (7/6/15).
     
  14. randywalters

    randywalters AVS Old Timer

    414
    62
    Oct 21, 2003
    El Segundo,...
    It just happened to me a half hour ago while watching local news recording in progress. Mine has been doing it a few times per week just like before, there has been no change over the past several months.

    Like a zit on a tit, i'm trying not to let it otherwise ruin the enjoyment of using my Premiere :D
     
  15. SDNick484

    SDNick484 New Member

    22
    0
    Mar 14, 2008
    Thanks for confirming and nice analogy.
     
  16. RonH

    RonH Member

    46
    3
    Apr 18, 2002
    Have not seen it in many weeks, UNTIL just about 30 minutes ago while about 45 minutes into recorded CNN broadcast that I'm pretty sure was complete. Backed up a couple of times and it hung every time at the same point. Touch FF then Play to get past the hang.

    Reminds me of bumping the record player back in the 70's when it would hang on a spot :D
     
  17. NorthAlabama

    NorthAlabama tabasco rules

    11,752
    3,246
    Apr 19, 2012
    sweet home, al
    same with my pxl, always when watching recordings in progress, 1-2 times each week.
     
  18. randywalters

    randywalters AVS Old Timer

    414
    62
    Oct 21, 2003
    El Segundo,...
    Ok it's suddenly happening a lot more frequently now, once or twice per day for the past week or so. My software was recently updated to 20.4.7a-01-2-746 (apparently happened sometime before i checked it on July 17th) so that may be why it's gotten worse.
     
  19. NorthAlabama

    NorthAlabama tabasco rules

    11,752
    3,246
    Apr 19, 2012
    sweet home, al
    bad news, it's happened once since my pxl upgraded to 20.5.2 in the past week or so, don't expect a fix with the latest update. :(
     
  20. pcbobsledder

    pcbobsledder New Member

    5
    0
    Jul 18, 2005
    I've been having the same issue for a few months now. Unfortunately, I just had it happen 3 times in the last hour while watching a recording in progress which led me to this thread. Trying to find a solution. It's quite annoying.

    So, I guess I'm just adding my name to the list.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements