TiVo not recording after TV man came

Discussion in 'TiVo Series 1 - UK' started by woldsweather, Nov 26, 2010.

  1. Dec 6, 2010 #61 of 130
    woldsweather

    woldsweather New Member

    111
    0
    May 9, 2008

    Advertisements

    When I pressu aux on the tivo remote get the output from the sky box.
    Just to confimr the only scarts are connected sky tv scart to tivo aux and tivo tv scart to TV.
     
  2. Dec 6, 2010 #62 of 130
    woldsweather

    woldsweather New Member

    111
    0
    May 9, 2008
    It stays on Tivo central
     
  3. Dec 6, 2010 #63 of 130
    woldsweather

    woldsweather New Member

    111
    0
    May 9, 2008
    No change
     
  4. Dec 6, 2010 #64 of 130
    Milhouse

    Milhouse Member

    981
    0
    Sep 15, 2001
    South...
    Would suggest you start another, separate, thread to discuss email issues and concentrate only on your TiVo issues here to ensure maximum clarity - there's enough confusion already.

    I would also suggest we concentrate on resolving your lack of picture problem first, then your channel changing problem - discussing both problems at the same time without any consistent response for more than a few posts just makes my head explode. :)
     
  5. Dec 7, 2010 #65 of 130
    woldsweather

    woldsweather New Member

    111
    0
    May 9, 2008

    Advertisements

    OK - what could I try next?
     
  6. Dec 7, 2010 #66 of 130
    Johnbyte

    Johnbyte New Member

    68
    0
    Nov 4, 2008
    Do you have an aerial cable going into the RF in socket on your Tivo?

    Your input source 2 is set to 'RF coax in' so if your Tivo 'thinks' it's on a terrestrial channel, you'll get no picture when you press the Live TV button if there's no aerial connected.

    You'll still see Sky when you press the Aux button because it just passes the Sky signal from the Aux Scart to the TV Scart.
     
  7. Dec 7, 2010 #67 of 130
    woldsweather

    woldsweather New Member

    111
    0
    May 9, 2008
    Yes - I can confimr there is an aerial lead going in to the RF in. However, it may have possibly been hanging partly out - moving the tivo to adjust cables results in some falling out. Does that mean I may need to reboot or redo guided set up?
     
  8. Dec 7, 2010 #68 of 130
    Johnbyte

    Johnbyte New Member

    68
    0
    Nov 4, 2008
    Not sure about that, but if Guided Set-up didn't complete properly last time you ran it (because it couldn't find a video signal) it would seem sensible to me to re-run it.
     
  9. Dec 8, 2010 #69 of 130
    woldsweather

    woldsweather New Member

    111
    0
    May 9, 2008
    Have completed guided set up but still got the black and white screen that said the TiVo wasn't receiving a video signal.
     
  10. Dec 9, 2010 #70 of 130
    M_at

    M_at New Member

    96
    0
    Dec 10, 2000
    UK
    Has the TV guy played with the Sky box settings - Is it on S-Video or RGB where it wasn't before?
     
  11. Dec 9, 2010 #71 of 130
    woldsweather

    woldsweather New Member

    111
    0
    May 9, 2008
    Howe do I check this?
     
  12. Dec 9, 2010 #72 of 130
    AMc

    AMc Active Member

    2,623
    0
    Mar 22, 2002
    East of England
    Get the Sky set up menu on the TV and look at the video options.
    You want it set to RGB for the best picture, but composite would do until you get things connected. S-video isn't supported by Tivo and won't work.
     
  13. Dec 9, 2010 #73 of 130
    woldsweather

    woldsweather New Member

    111
    0
    May 9, 2008
    It was already on RGB.
     
  14. Dec 9, 2010 #74 of 130
    TCM2007

    TCM2007 New Member

    3,947
    0
    Dec 25, 2006
    So you see the Sky box when you press AUX, so the connection is fine.

    When you press Live TV you get a blank screen? Try changing channels on Live TV to 101 or some other Sky channel, so that you are sure it's not trying to show you the aerial input.

    Beyond that, I'm running out of ideas, beyond "Your TiVo's broken".
     
  15. Dec 9, 2010 #75 of 130
    woldsweather

    woldsweather New Member

    111
    0
    May 9, 2008
    When I try and switch to live TV I get a blue screen with white writing that says the tivo can't show live tv
     
  16. Dec 9, 2010 #76 of 130
    steveroe

    steveroe Must do some work...

    1,138
    7
    Oct 29, 2002
    Oxford, UK
    Whilst on the blue screen enter "101" on your remote, what happens?
     
  17. Dec 9, 2010 #77 of 130
    woldsweather

    woldsweather New Member

    111
    0
    May 9, 2008
    I presume thats on the Sky remote as my tivo doesn't have numbers. If I type 101 nothing haoppens, if I press tv guide (on the sky remote) I get the sky menu.
     
  18. Dec 9, 2010 #78 of 130
    Fred Smith

    Fred Smith Still learning

    779
    0
    Oct 5, 2002
    Reading,...
    So you are not using a 'Peanut'?
     
  19. Dec 9, 2010 #79 of 130
    woldsweather

    woldsweather New Member

    111
    0
    May 9, 2008
    Peanut??
     
  20. Dec 9, 2010 #80 of 130
    OzSat

    OzSat Very Nice Moderator

    5,054
    1
    Feb 15, 2001
    Oxfordshire, UK
    The TiVo remote control unit - which has numbers
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements