Tivo Mini upgrade problem?

Discussion in 'TiVo Mini' started by robobrien, Jan 20, 2021.

  1. robobrien

    robobrien New Member

    24
    7
    Oct 5, 2013
    NJ

    Advertisements

    I purchased an A92000 off of ebay. I've been reading about issues with the Mini's downgrading from TE4 to TE3, but haven't seen any issues with upgrading.

    I am running TE4 on my Bolt (version 21.x) and before I lose the mini, i can see it is running TE3 (version 20.x). I have both the bolt and the mini connected to coax and using MoCa

    I started with delete everything and went through the guided setup. it completes, connects to the Internet and finds my bolt. i can see recorded programs and go through menus if i start quickly, because then the screen starts flashing between please wait and whatever menu i am on, and then goes to the screen with the dog chewing the ethernet cable 'check your internet' page that seems to be the symptom of downgrade issues.

    I've tried the delete and guided setup a few times, tried different names for the mini and tried rebooting the bolt with no success.

    So, i will call Tivo later, but figured i would check in with the actual experts first. Any tips or ideas? Anyone else see this issue?
     
  2. Mark1Up

    Mark1Up New Member

    14
    17
    Jan 20, 2021
    This is the same or very similar to issue I am having. My original mini went into boot loop failure so I picked up two used minis off of FB marketplace last Friday. Had both used minis added to my account without issue but neither once can connect to my Bolt. They are able to connect to a Premiere XL. Both the Bolt (TE4) and the Minis (TE3) are directly connected via Ethernet to my router’s built in switch. All devices can successfully do TiVo Service Connections. I have a case escalated to a “specialist” but haven’t heard anything yet.

    A couple of interesting things I am seeing on the Bolt that may or may not have anything to do with the issue.

    1) My Shows -> Devices: Your TiVo box is not connected to the network, so other TiVo boxes cannot be displayed.

    2) Help -> Troubleshooting-> Whole Home -> Streaming Troubleshooting -> TiVo Boxes: Seeing Bolt (this TiVo box) listed twice (also see both minis listed with normal text i.e. not greyed out).

    Anyone’s thoughts on these items and issue would be welcome and appreciated.

    Thanks,
    Mark
     
  3. krkaufman

    krkaufman TDL shepherd

    16,739
    3,188
    Nov 25, 2003
    Makes me wonder if TiVo has broken something in the process of resolving the downgrade issue.
     
    robobrien likes this.
  4. robobrien

    robobrien New Member

    24
    7
    Oct 5, 2013
    NJ
    @krkaufman, that was my concern as well. I spent some time with Tivo support last night and after going through 2 mostly unhelpful agents, I got one who spent some time checking a few things. he said "Upon checking the Tivo Mini is mising some group information for it to upgrade. What I am going to do is escalate the case to have this information added ant it will take within 24-48 hours." He was saying since it's an older A9200 box, it doesn't have the right security permissions to upgrade and the 'group information' has to be manually associated to the TSN for this mini. Sounds plausible, since I haven't seen anyone else seeing these symptoms.

    He said I should get notified by email when it's complete. So, I'll see how it goes and update this with the results.
     
    krkaufman likes this.
  5. mattyro7878

    mattyro7878 Well-Known Member

    2,064
    519
    Nov 27, 2014
    Southern CT

    Advertisements

    My 9200 could not see any of my boxes (all greyed out) . All I did was restart my Roamio ( the box the mini is grabbing a tuner) and halfway thru the restart all boxes were available to the mini.
     
    robobrien likes this.
  6. robobrien

    robobrien New Member

    24
    7
    Oct 5, 2013
    NJ
    So, Tivo finally got back to me and said they made the changes. No change to the symptoms. I worked with tivo support and tried some more things they recommended with no luck. Either Tivo has broken the upgrade process now, or there is something specifically wrong with this particular mini. I got a refund from the ebay seller and am going to purchase another used one, see if that one is any different.
     
    krkaufman likes this.
  7. Mark1Up

    Mark1Up New Member

    14
    17
    Jan 20, 2021
    I’m still waiting to hear back on my “escalated” case for this same issue. I have two used Minis (TE3) that fail to go into upgrade mode when trying to connect to Bolt (TE4). Determined it is not likely to be a network issue since both the Bolt and Minis can connect to a Premiere XL and don’t have any issues completing TiVo Service Connections.
     
  8. nknight

    nknight New Member

    12
    1
    Mar 2, 2008
    Interesting. I've got exactly the reverse problem than the reports above. I've got my entire Tivo collection of DVRs (3 boxes and 1 mini) running the older TE3 UI. In the case of one Roamio, I did the downgrade process and it worked flawlessly. I prefer the old menus so much more over Hydra.

    I bought a used Mini off of eBay. Transfer to my account worked ok but I was disappointed to see it boot to the black, new menu system.

    As-is, it will not connect with any of my machines and does the connection loop described above. Playing games with unplugging the host/target machine from the network temporarily, the looping will stop (sometimes it goes to a dead-end screen, but normally I can get control). Phoning home countless times, rebooting many times and my case is no different.

    I have a MINI A9200 with the new interface. I'm open to discuss a trade with someone who has a similar box with the TE3 interface. This is the LAST piece I need to complete my Tivo plan after cutting the cable. But right now, I'm still missing that piece as this isn't doing what I need!

    My next step was to open a case with Tivo Support. Sounds like you guys have done that and been there. Trades? Shop on eBay again and ask specifics about the UI level?

    Update: I forgot to mention that I DID do the "reload guide" many times too. And at one point I reset everything and started from scratch. Nothing different.
     
    Last edited: Jan 30, 2021
  9. krkaufman

    krkaufman TDL shepherd

    16,739
    3,188
    Nov 25, 2003
    You're describing the symptoms of the sister thread, for older Minis that can't downgrade from TE4 to TE3:

    Trying to Move Mini from TE4 host to a TE3 Host
     
  10. nknight

    nknight New Member

    12
    1
    Mar 2, 2008
    Thanks for the link. After 10 pages of reading there was at least some glimmer of hope at the end: a post that was not 5 years old (only a couple of days) saying Tivo is aware of the issue and working on a fix. However, the start of that thread is dated early November so there seems to be no urgency on Tivo's part. I'll look for my Mini to update in the next 2 weeks but I'll have to move to another solution after that.

    Is it allowed to post a WTT/Wanted-to-trade thread here?

    I'm still open to trading my TE4 Mini A92 for a A92/A93 Mini running TE3.
    (Successfully traded ending in both parties working and happy)

    If I manage a trade OR Tivo fixes this issue, I'll update this post and invalidate my trade offer. Until then ...
     
    Last edited: Feb 15, 2021
  11. krkaufman

    krkaufman TDL shepherd

    16,739
    3,188
    Nov 25, 2003
    See also: Buyer/Seller Area
     
  12. jardenz

    jardenz New Member

    2
    1
    Jan 31, 2021
    This issue is maddening. Thought that buying a Mini on ebay was a quick fix to parents A93 TE3 Mini that died (host DVR a TE4 Bolt, TE4 upgrade happened without my knowledge).

    Except the ebay A93 TE3 mini never gets "Upgrade to TE4" prompt during guided setup, so it works for about 30 seconds and then the blue dog "check internet connection". Then, ordered an A92 Mini - again from ebay - thinking that would finally be the solution, and that one turns out to be DOA from an unscrupulous seller. I'm really hating the Tivo ecosystem right now and would dump it if it didn't mean having to spend even more time re-training non-technical people on a different system.
     
    Last edited: Feb 3, 2021
    robobrien likes this.
  13. Mark1Up

    Mark1Up New Member

    14
    17
    Jan 20, 2021
    Spoke with TiVo support at 11:30 ET. They said the issue with TiVo Mini not able to upgrade or downgrade between TE3 & TE4 is now considered to be a known issue that is being worked under internal case BZDM-12684. They didn’t have any time estimates at this point. I am considering this to be good news that they are recognizing and hopefully working on this issue.

    From email just received:

    Known Issue/Outage/Trend Name : BZDM-12684
    TiVo Outage Number : CS0035687
    Status : Known Issue
     
    Last edited: Feb 1, 2021
    robobrien, krkaufman and brobin like this.
  14. brobin

    brobin Active Member

    186
    62
    Feb 14, 2014
    Yes, and it only took them 3 months to recognize the issue! My guess is that the Pointy Haired Boss has determined that the cost to handle customer service calls has now reached the point where it's cheaper to fix the problem. Let's hope that the task is assigned to Dilbert and not Wally. Whenever I read the Dilbert comic strip I think of TiVo.

    [​IMG]
     
    aaronwt and Mark1Up like this.
  15. azmp1

    azmp1 Member

    102
    10
    Mar 2, 2005
    Maryland
    I’m having the same issue with 3 outta 6 Of my a92 minis. 3 upgraded to te4 just fine and three get the blue dog screen... TiVo support was useless, she actually told me this is an undocumented issue (i see she was wrong, big surprise...) and she sis is escalating the call, so someone will get back to me.
    Meanwhile, three of my minis are out of commission. Not happy at all!
     
  16. robobrien

    robobrien New Member

    24
    7
    Oct 5, 2013
    NJ

    @Mark1Up, thanks for the details, nice to at least see a known issue ticket number. Not sure how long it will take for them to actually address it.
     
  17. robobrien

    robobrien New Member

    24
    7
    Oct 5, 2013
    NJ
    To add some follow up from me. I worked with Tivo support multiple days with the A92 upgrade issues and ended up going nowhere. So, i got my money back from the ebay seller. With that refund, i bought an A93 from a different seller, hoping it was a model issue or a bad Mini, since the majority of reports, still, were about downgrade issues, not upgrade ones. It finally arrived and it's got the same exact issue. I think I'll go to the Buyer/Seller page and see if anyone wants to trade. :)
     
    krkaufman likes this.
  18. knotacare

    knotacare New Member

    2
    0
    Apr 22, 2016
    Mini Lux cannot detect Roamio
     
  19. capkj

    capkj Where's The "Undelete" Key?

    21
    8
    Jun 3, 2006
    Another member has just reported in the sister thread Trying to Move Mini from TE4 host to a TE3 Host that they have successfully downgraded Two Mini's From TE4 to TE3. I have not yet had the opportunity to try downgrading my own mini's that are stuck on TE4, but perhaps, if they have fixed the downgrade problem this issue may be resolved as well.
    Good luck!
     
    Last edited: Feb 10, 2021
    krkaufman, robobrien and Mark1Up like this.
  20. Mark1Up

    Mark1Up New Member

    14
    17
    Jan 20, 2021
    Thanks for the heads-up on the downgrade working now. I just plugged in one of my TE3 Minis but am still getting the same result (not upgrading to TE4 to match my Bolt). I did see that my Bolt got a software upgrade to 21.10.2.v11 (from 21.10.2.v9). Hopefully the downgrade getting fixed is a good sign that they will fix the upgrade issue soon.
     
    capkj likes this.

Share This Page

spam firewall

Advertisements