TiVo HD picture freezes

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by andyw715, Nov 29, 2007.

  1. Jan 10, 2009 #881 of 1091
    Wammer

    Wammer New Member

    10
    0
    Jun 4, 2007

    Advertisements

    Add me to the list. Exactly the same thing here. It's been hapening for a few weeks.
     
  2. Jan 10, 2009 #882 of 1091
    myblubu

    myblubu New Member

    49
    0
    Nov 23, 2008
    I'm experiencing the same thing with my TivoHD - very annoying!
     
  3. Jan 11, 2009 #883 of 1091
    giffer

    giffer New Member

    2
    0
    Nov 6, 2007
    My TiVo HD has this problem since the v11 update. HD channels have video and audio stutter every few seconds, then video and audio completely freeze up. At this point the TiVo becomes unresponsive to remote commands. SD channels do not exhibit the problem.
     
  4. Jan 11, 2009 #884 of 1091
    PanamaPaul

    PanamaPaul New Member

    9
    0
    Feb 26, 2003
    I dont know if anyone else exhibiting these problems has an Expander external drive connected but I went ahead and bit the bullet and backed up all the programs from it over the network to another Tivo and disconnected my WD DVR Expander and have not had the problem since.

    If the other guys having this problem have external expanders maybe we can make the assumption that it is a combo of V11 update and an external expander that is causing the problem.

    anyone else have Expanders connected? Giffer, myblublu, wammer?
     
  5. Jan 11, 2009 #885 of 1091
    giffer

    giffer New Member

    2
    0
    Nov 6, 2007

    Advertisements

    PanamaPaul,
    Yes, I have the supported WD expander connected. No problems with this configuration until v11 update. I hesitate to disconnect it and lose my recordings. Hoping for a TiVo fix.
     
  6. Jan 11, 2009 #886 of 1091
    PanamaPaul

    PanamaPaul New Member

    9
    0
    Feb 26, 2003
    Well...it appears the issue is DEFINITELY a combination of Expander and ver 11 update....I couldnt bare it anymore so I had to try it and I am having no more freeze ups or issues without expander connected. I was able to back up MOST of what I wanted to another TIVO on the network or my computer so Im good...

    Hope they come out with a fix soon then I will connect the expander again and get the capacity back....till then at least watching HD is trouble free again... :)
     
  7. Jan 11, 2009 #887 of 1091
    sayaaah

    sayaaah New Member

    5
    0
    Apr 16, 2008
    Maybe there are 2 different video freeze problems. I have never had an expander.
     
  8. Jan 12, 2009 #888 of 1091
    PanamaPaul

    PanamaPaul New Member

    9
    0
    Feb 26, 2003
    I think it is more likey an HDD problem and the ver11 update exacerbated it...

    For some removing the expander fixes it....for others it is the internal with the problem and you obviously cant disconnect it in the same fashion...

    Although I am about to upgrade my internal to 1TB and eliminate the need for the expander altogther...

    :D
     
  9. Jan 12, 2009 #889 of 1091
    dbthornton

    dbthornton New Member

    28
    0
    Nov 13, 2004
    Brookfield IL
    Where are we on this problem? Is Tivo aware it's happening again?
    It seems the earlier problem was fixed with a sofware update. Now the ver. 11 update seems to be starting it all over again!

    I have all the original symptoms- frozen picture, but all the Tivo functions seem to work. I can usually break the freeze by switching channels, but last night it was completely frozen and would not respond to the remote. I had to pull the plug. This is a THD, no expander, Tivo wireless connector, no cablecards, just OTA and cable.

    It seems so far the fewer people are affected this time. I hope it gets fixed soon.
     
  10. Jan 15, 2009 #890 of 1091
    sozler

    sozler New Member

    13
    0
    Jan 15, 2009
    I have been having the same issue for 1-2 weeks now. I have the v11, Motorola M-card, and an expander. In my case, only one tuner freezes, the other is working fine. If it's recording two programs at the same time, one always ends up partial. When I switch channels, it just starts working.

    This is pretty annoying :(
     
  11. Jan 16, 2009 #891 of 1091
    HowBoutNowLA

    HowBoutNowLA New Member

    26
    0
    Aug 7, 2008
    I sounded off in the other thread, but I'm having these freeze problems too. Never ONCE had a problem until the day v11 rolled out last month, now they're saying my drive is fried? Ridiculous. Yes I have an expander, but who cares? This problem is being reported by everyone with every kind of configuration you can imagine. I'm not pulling a trial and error and losing all my programming because CS is trying to give me the runaround and avoid taking responsibility. Sorry, but between the original S3, expander, monthly service I'm out $1500 when I should have just gone with the cable company's DVR in the first place!

    Called CS a few times, but there is NO WAY I'm paying them $150 to replace the drive and lose all of my content because this is a bogus tactic by them to avoid a real solution. All you have to do is read up on the 9.4 freezes from last year to realize that a number of people sent the damn thing back to them numerous times and had it replaced numerous times and it STILL didn't fix the issue!!

    Incidently - Kickstart 54 and 57 did NOTHING. Don't bother.

    Next stop Better Business Bureau and Consumer Affairs. And I feel the need to report to Netflix and cancel my membership with them just for getting in bed with Tivo on this v11 in the first place. But I'll be damned if I'm going to allow Tivo to suggest I shell out ONE DIME for a replacement that I obviously don't need that would severely inconvenience me.

    My suggestion? FLOOD CS WITH PHONE CALLS until they stop with the BS and push out a software upgrade to fix the problem. If you're having ANY freeze issues since the v11 upgrade, CALL THEM and make sure they know about it!

    Nice to know that people with this problem last year eventually got the new software upgrade and that magically solved the problem immediately (without them having to replace units, drives, spend money, lose programming etc.). Obviously, Tivo needs to push out a software fix to repair the situation. Until then, it would be at the very LEAST a decent move on their part to waive monthly subscription fees for anyone who is having these issues!
     
  12. Jan 17, 2009 #892 of 1091
    sozler

    sozler New Member

    13
    0
    Jan 15, 2009
    Noticed something else: I unfroze the tuner by changing to a different channel and switching back, then it did not respond to remote control commands for a while. Then when I pressed Menu, the background was invisible, still showing the video. I went to the list, I was able to see the cursor, but no item names. After some time, it was back normal though.
     
  13. Jan 17, 2009 #893 of 1091
    barrysvee

    barrysvee New Member

    11
    0
    Feb 23, 2005
    Minneapolis, MN
    I've had my HD XL for about two weeks. At first it only froze when tuning a HD channel that was not part of my cable package. Last night I started watching a show from the now playing list that was still being recorded. I paused and after about a minute hit play and it froze. The TiVo would not respond to any remote commands for about two minutes.

    Also, I had dumped the terrible Scientific Atlantic Explorer 8300 for the TiVo HD XL. It's interface sucked but it never pixilated HD recordings like this HD XL does. Did I make a mistake in buying this thing?
     
  14. Jan 17, 2009 #894 of 1091
    dittocat

    dittocat New Member

    2
    0
    Jan 17, 2009
    I have no technical knowledge about tv or tivo. Have only roof antenna lead to tivo. New Tivo 3 HD worked fine for about 8 months. Now on playback, after about 12 to 15 minutes of playback, the system freezes up. Have let tivo reset itself and the reset is very slow. Have turned off and unplugged and it reset. All this jamming up has happened too many times to count. This is awful. I have a tivo 2 in another room and have no problems. I have had a tivo since its startup. And the first one lasted years with no problems.
     
  15. Jan 17, 2009 #895 of 1091
    mmol

    mmol New Member

    5
    0
    Jan 17, 2009
    HowBoutNowLA and others - I'm having the exact same problems you describe. Started for me right when update 11 was pushed out as well. SD channels work fine and have no problems. HD start to chop up anywhere from 15 seconds to an hour after I start watching them (most times closer to 15 seconds). Have to switch the channel quickly to stop the problem, but sometimes it delays for 30 seconds or more before it does (and everything else with the box - menus and such slow down). Once or twice it has hard frozen if I didn't turn the channel fast enough and I had to reboot.


    TIVO Support has been no help. On first call they told me to switch out the cable card and test signal strength. I had Time Warner come out, swap the cable card out, and test the line (it's perfect - not too strong either). I also ran the kickstart 54 diag and everything passed. They hooked up a HD box and it had no problems.

    Called TIVO back and waited for 30 minutes after explaining the follow-up. Guy finally said it is a known issue and they are working on it. When I pressed for more details of what the issue was, he backtracked and said "well, it's a little different than yours - and it probably won't fix your problem. You should pay $150 and swap out the out-of-warranty-by-2-months box". I complained and he said they could swap it out for $75.

    Am at a loss at what to do. I have the extender drive as well. I haven't tried to boot without it since I don't want to lose all of my stuff. Should I? Is everyone convinced that fixes the problem? Have also tried kickstart 57 but that didn't appear to do anything either. I'm convinced it is not a drive problem.

    Anyone? Can we expect a software update soon that will fix this? Do I have no choice but to pay the fee and swap out my box?
     
  16. Jan 17, 2009 #896 of 1091
    myblubu

    myblubu New Member

    49
    0
    Nov 23, 2008
    No expanders on my TivoHD. I don't have any cable cards installed either.
     
  17. Jan 18, 2009 #897 of 1091
    Luckyp79

    Luckyp79 New Member

    37
    0
    Jan 18, 2009
    Sartell, MN
    I just purchased my Tivo HD on Friday. I was told by two different Charter techs on the phone that I could get my cards at the local office. I walked in and had to fight to get the cards. I now have a tech coming Monday to install the tuner. What a pain.

    I was hoping that the freezing was due to not having the tuner installed. But it sounds like it will continue to freeze after the install.

    Its Sunday so I have had this since Friday. I have had to reset this unit about ten times. Annoyed with my purchase. I am hoping that the tuner helps my problem. If not I am not sure if I want to return it and forget about it. Then label Tivo as a wast of money.
     
  18. Jan 18, 2009 #898 of 1091
    hank12345

    hank12345 Member

    91
    0
    Sep 27, 2005

    Well, hate to break it to you, but I was fine UNTIL I got a tuning adapter, then I started to get freezes and random reboots, and clear menus, etc...

    Unplugging the tuning adapter seems to help fix the problem....


    My setup:
    Charter Cable, 2 s-cards, 1 expander
     
  19. Jan 19, 2009 #899 of 1091
    Luckyp79

    Luckyp79 New Member

    37
    0
    Jan 18, 2009
    Sartell, MN
    I was told that the update that came out on the 16th was the one to fix the freezing and that I should try to plug the Tivo into the wall. I also don't have the cable card installed properly so that could be causing the freezing. we will see tomorrow when Charter comes out once again.
     
  20. Jan 19, 2009 #900 of 1091
    ejd65

    ejd65 New Member

    10
    0
    Dec 19, 2006
    Same story - S3 freezes, usually during playback. Never had a problem with this two year old unit until the Netflix update. CS not particularly helpful, suggested it was the expander. Finally breaking down and disconnecting the expander tonight, can't take any more freeze ups and willing to try. I don't want to think about all the shows I am losing...
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements