tivo elite user experience log

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by gteague, Jan 19, 2012.

  1. Apr 1, 2012 #121 of 373
    rogmatic

    rogmatic Member

    179
    0
    Sep 17, 2009

    Advertisements

    I really don't think it is TWC this time. I have no issues with my other Tivos. I think it is a problem with the elite itself. If it were just a cable card issue why would it lose the network channels that come over basic cable?
     
  2. Apr 1, 2012 #122 of 373
    Jackamus

    Jackamus Member

    110
    7
    Sep 20, 2010
    FL
    When I had BrightHouse, the digital tuner adapter was always the issue for my TiVo's. When I went to FiOS. Not one issues. Not one. (Knock on circuit board.)
     
  3. Apr 1, 2012 #123 of 373
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    12,176
    827
    Jan 23, 2006
    Mission...
    The evidence is overwhelming in this thread that the issue is the Elite. Other TiVos using same CC, cables, TA, etc. have no problem where the Elite is failing. Plus there are some threads with tuning issues for Elites using FiOS as well which further implicates the Elite.
     
  4. Apr 3, 2012 #124 of 373
    rogmatic

    rogmatic Member

    179
    0
    Sep 17, 2009
    What kind of cable cards do you have? I have Motorola with a Motorola tuning adapter.
     
  5. Apr 5, 2012 #125 of 373
    rogmatic

    rogmatic Member

    179
    0
    Sep 17, 2009

    Advertisements

    TiVo help desk today said my SNR of 35-36 is too high so I should try an attenuator. Will let you know if this works.
     
  6. Apr 5, 2012 #126 of 373
    MeInDallas

    MeInDallas Member

    924
    4
    Jul 31, 2011
    Dallas, Texas
    Been there, done that, didnt work.
     
  7. Apr 5, 2012 #127 of 373
    gteague

    gteague golftango

    528
    0
    Apr 1, 2007
    dfw (euless)
    snr, _by definition_ cannot be 'too low'. unless they are using some definition they made up. it is signal-to-noise-ratio. common sense would tell you that you cannot have too high a ratio of signal as compared to noise.

    you can, however, have too high a signal level. nearly any receiver will go into an overload condition with too high a signal level. but snr is an entirely different measurement and i'm not sure that all the techs at tivo understand this distinction.

    /guy
     
  8. Apr 5, 2012 #128 of 373
    rogmatic

    rogmatic Member

    179
    0
    Sep 17, 2009
    Well, I am going to try it. The signal loses are terrible. Otherwise I love the elite.
     
  9. Apr 6, 2012 #129 of 373
    Teeps

    Teeps Well-Known Member

    2,137
    82
    Aug 16, 2001
    Torrance,Cal...
    Reading from a script, no doubt.

    Did they give a target value?
     
  10. Apr 6, 2012 #130 of 373
    rogmatic

    rogmatic Member

    179
    0
    Sep 17, 2009
    He said low 30s. The website troubleshooting says 29-35. I am not optimistic that this is the problem. It works great for 2 days, drops all signals, and once I reboot is fine for another couple of days.
     
  11. Apr 6, 2012 #131 of 373
    MeInDallas

    MeInDallas Member

    924
    4
    Jul 31, 2011
    Dallas, Texas
    I deactivated my Elite yesterday, put it in the box, and put it away in the closet for now. I put one of my $49 Premieres in it's place and I can actually watch TV now in my living room! I wish I had just went this route in the first place, but live and learn I guess.
     
  12. Apr 7, 2012 #132 of 373
    gteague

    gteague golftango

    528
    0
    Apr 1, 2007
    dfw (euless)
    Problem: had just gotten home from work and turned on the tv and was watching live tv when the image froze and i get 'problem with the signal on this cable channel' on all channels.
    Fix: re-seated cable card. all channels restored. i sure hope it lasts through the weekend because if i miss game of thrones, tivo might get this one back with a flaming bag of dog poop thrown in.
    Note: Same ole', same ole'

    after experiencing 4 tuners and 3tb of storage, i don't think i could go back to a premiere with 2 tuners and 0.250tb storage although perhaps 2tb externals are available--i pounced on a 1tb refurb over christmas that was very cheap considering the hd shortage at the time. even if tivo gave me 4 premieres to replace this one elite, i wouldn't have room to install it.

    /guy
     
  13. Apr 7, 2012 #133 of 373
    GoEagles

    GoEagles Member

    126
    0
    Dec 2, 2006
    How did you add another TB of storage to the Elite? I thought all Tivo were stuck at 2.2TB?
     
  14. Apr 7, 2012 #134 of 373
    rogmatic

    rogmatic Member

    179
    0
    Sep 17, 2009
    I am having the same problems as well but don't want to go back to the normal premiere. Right now I am recording every show on my Premiere and HD as backup and then transferring them to my elite when there are issues. I know I should give up on the elite but I just can't.
     
  15. Apr 7, 2012 #135 of 373
    GoEagles

    GoEagles Member

    126
    0
    Dec 2, 2006
    I'll add my experience to this if it helps:

    Just setup a Premiere Elite last night and for whatever reason, it didn't want to show guide data correctly, or not enough of it. Finally after 7-8 reboots and clearing and deleting everything including my season passes that I transferred over, it finally showed more than 24-48 hours of guide data.

    Also, sometimes I have to look under the guide data for my second Premiere box that is monthly and then switch the option to record to the Elite box if I want to schedule a Season Pass.

    My device has PLS, but for some odd reason, I can't switch to the HD menu, and there isn't even an option to do so. It should be there right under "Displays on the Front of the DVR", but it isn't.

    I had to be the first call this morning, apparently there is some issue with activations with the Elite boxes (some AP setting I think he said) and they are taking about 3 days to get this resolved.

    I am running 20.20a-01-2-758
     
  16. Apr 7, 2012 #136 of 373
    MeInDallas

    MeInDallas Member

    924
    4
    Jul 31, 2011
    Dallas, Texas
    On the Elite you can add the 1TB WD Expander, or you can send your Elite to Weaknees and they will add a 2TB expander for a total of 4TB.

    http://www.weaknees.com/tivo-premiere-elite-series4.php
     
  17. Apr 7, 2012 #137 of 373
    gteague

    gteague golftango

    528
    0
    Apr 1, 2007
    dfw (euless)
    Problem: before going to work i thought i'd better check to see if my channels were gone again and sure enough they were. same scenario--grey screens with 'problem with signal' error messages. i had just reset the card at around 0630ct and sometime in the hours i was asleep it went out again.
    Fix: re-seated cable card.
     
  18. Apr 7, 2012 #138 of 373
    rogmatic

    rogmatic Member

    179
    0
    Sep 17, 2009
    Anyone think it would help to hook up a signal booster? It boosts it to 100 signal with 36 SNR (I am guessing based on what it did to my HD). I think there is a glitch in the tuning adapter software but I am willing to try anything. I haven't gotten it to work for longer than 2 days yet.
     
  19. Apr 7, 2012 #139 of 373
    gteague

    gteague golftango

    528
    0
    Apr 1, 2007
    dfw (euless)
    signal boosters usually introduce noise, but they're (relatively) cheap and easy to install. as are attenuators. anything is worth trying, although neither made the least difference in my particular case. nothing changes the amount of time the tivo will hold a signal except cable cards and my cable company will no longer give me any.

    it would be far preferable if tivo would give us a clue as to where to start rather than blaming everything on the cable company. it's pretty evident the elites sometimes won't work under the exact same conditions some of their other boxes thrive in. the exact same cable card i took out of my series 3 will only work 8-36 hours at a time in the elite, for example, and i'm sure tivo knows why, but doesn't want to risk a lawsuit or a recall.

    /guy
     
  20. Apr 7, 2012 #140 of 373
    MeInDallas

    MeInDallas Member

    924
    4
    Jul 31, 2011
    Dallas, Texas
    Tried that also. Didnt work. After 3 Elites in 2 months I've given up :(

    I just think its some glitch in the Tivo software and one day they will fix it, hopefully. Until then it can sit in the box in my closet.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements