Tivo Edge - Serious Problem

Discussion in 'TiVo Help Center' started by Deann Burch, Aug 4, 2020.

  1. Deann Burch

    Deann Burch New Member

    3
    0
    Aug 4, 2020

    Advertisements

    I have had this 2TB Tivo Edge for less than two months. It is for cable (Spectrum) and I use a cable-card with it.

    Tonight I received the message: The Tivo Box has detected a serious problem and is now attempting to fix it. This will take about three hours. PLEASE DO NOT UNPLUG OR RESTART THE TIVO BOX."

    Waiting has not been effective. It is in a continuous loop where it Powers Off; then Powers On; Displays START UP screen; then displays the "The Tivo Box problem" message; and then repeats.

    Does anyone know what the problem could be? Will I need to replace the Tivo box?
     
  2. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    13,431
    1,352
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Call Tivo, it should still be in warranty.
     
  3. Deann Burch

    Deann Burch New Member

    3
    0
    Aug 4, 2020
    Thank you. They are not currently available, but I sent them an email requesting assistance. I appreciate your quick response.
     
  4. ComfotablyNumb1980

    ComfotablyNumb1980 New Member

    3
    0
    May 10, 2020

    What did you end up finding out about this error? I have a customer getting the same message. Did you get an answer or solution besides getting it replaced?
     
  5. Deann Burch

    Deann Burch New Member

    3
    0
    Aug 4, 2020

    Advertisements

    The TiVo could not be restored and was replaced under warranty. Very frustrating as I lost all the programs I had recorded and then it took a few days to re-program the new system. The new one is working great.
     
  6. ComfotablyNumb1980

    ComfotablyNumb1980 New Member

    3
    0
    May 10, 2020
    Thanks for the fast response. I just got off the phone with TiVo minutes ago. They said that this message on an Edge means faulty hardware and is usually not the HDD, but rather a mainboard problem and the onboard RAM memory that stores the OS/TE4 software. The Edge I am talking about was just reactivated and didn't have shows/settings to lose. That stinks your previous one had been all set up and then acted up and wasn't just a DOA unit. I wonder if this will be a new common problem with Edge boxes kind of like the 3TB bolt HDDs became a very common failure. I sure hope not. Anyway, Happy Holidays!
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements