TIVO EDGE AND MINIS

Discussion in 'TiVo Edge' started by Al F, Jan 14, 2021.

  1. Al F

    Al F New Member

    3
    0
    Jan 10, 2021

    Advertisements

    Replaced my Premier 4 with Edge 3 months ago. Despite untold phone hours with Tivo, I cannot get the minis to recognize my edge. Have performed ALL network restarts, in proper sequence, even installed POE filter on Comcast entry line (correctly). Edge pulling proper IP as are minis (192.168.x.x.), Edge and minis have internet connection. Neither mini can find the new Edge but list it. They list old premier (now in landfill) too. Am at wits end.
     
  2. slowbiscuit

    slowbiscuit FUBAR

    4,659
    611
    Sep 19, 2006
    In the ATL
    Did you try putting a Mini on the same network switch as host? If they're both connected directly to the router (not switched), see if you can disable IGMP snooping in the router. Also see if you can disable in switch if using one.
     
  3. Al F

    Al F New Member

    3
    0
    Jan 10, 2021
    I'm afraid you just went over my competence level. I believe the issue may be one of compatibility. Both my Minis are Model TCDA93000. Both worked flawlessly when the Tivo Premier 4 served as host. All three devices were connected to my MoCA network. I simply replaced the Premier with an Edge. I have made NO changes to: the MoCA device, the router, the modem, my ISP, or any wiring. Both Minis are demonstrating the same symptoms. I have numerous other devices (thermostats, security devices, monitors, etc all connected to the same network, some by wireless, some by MoCA. This morning, I connected one of the Minis to my router via ethernet. Still cannot find the Edge.
     
  4. dianebrat

    dianebrat wait.. I did what? TCF Club

    13,396
    2,506
    Jul 6, 2002
    boston'ish
    It is not an issue of compatibility, the minis are compatible.
    Have you gone to Tivo online and verified all the units are on the same account? you can't connect minis to a host if they are all not on the same account.
     
    krkaufman likes this.
  5. Al F

    Al F New Member

    3
    0
    Jan 10, 2021

    Advertisements

    All three devices are on the same account...TSNs verified. Remember, all I did was swap the host Premier with the new Edge. Everything else (wiring, modem, router, TIVO MoCA Bridge, ISP and Minis remain exactly as they were before the swap. What I find interesting is that, when I could get as far as selecting a host (no longer can as I factory reset the minis), the minis offered me both the new Edge and the old Premier as the host. But the Premier does not show up on my account. In a landfill somewhere.
     
  6. Pamajestic

    Pamajestic New Member

    4
    3
    Feb 15, 2019
    I am not super familiar the mini’s, but do they need to be on TE4 software to see the Edge?
     
  7. SilentTuba

    SilentTuba New Member

    19
    3
    Dec 17, 2020
    I was just coming here to say this. The minis need to be on TE4 in order to recognize the Edge. I had the same problem a few months ago when my mini died, and I replaced it with one my brother wasn’t using anymore. Even after putting it on my account, it wouldn’t recognize my Roamio, because the Roamio was running TE4, and the mini wasn’t. Once I managed to get it upgraded (which took a few reboots to make happen), everything worked fine. When I replaced the Roamio with an Edge a few weeks ago, the mini had no problems seeing it.
     
  8. mpf541

    mpf541 Member

    67
    8
    Nov 24, 2009
    The minis need to be te4 I have one of the olds ones like you have and had to buy new ones because I upgraded
     
  9. SilentTuba

    SilentTuba New Member

    19
    3
    Dec 17, 2020
    Why did you need to buy new minis? They can be upgraded to TE4.
     
    mrsean likes this.
  10. mattyro7878

    mattyro7878 Well-Known Member

    2,003
    496
    Nov 27, 2014
    Southern CT
    This is strange. I have a 9200 mini on TE3. It uses my TE3 Roamio PLus for live tv; however it gives me access to recordings from all 3 boxes, TE3 Premeire, TE3 Roamio and TE4 Bolt. No need for any hanky panky to access the Bolt. Why is that?
     
  11. dianebrat

    dianebrat wait.. I did what? TCF Club

    13,396
    2,506
    Jul 6, 2002
    boston'ish
    Because that's the way it works? this has always been the case, you can browse other OS Tivos NPL and stream from them.
     
  12. cabincp

    cabincp New Member

    27
    4
    Dec 23, 2018
    I got a reworked Edge from TiVo after my hard drive failed on a Bolt+. I had the Bolt and two networked Minis running for two years thanks to the folks here. Some had suggested I replace the hard drive rather than go to the Edge (pun intended). Here is my swan song, which could be your problem. I am still waiting for TiVo software fix.

    [from 2/5/21]Here's another reason to replace the hard drive and keep the Bolt in your network. Unfortunately I did not do that. The Edge arrived on Thursday after the call to Spectrum to register the new home for the cable card and a call to TiVo support, the Edge began functioning for my attached TV. However, the two minis on the network could not find the Edge and my wife was not happy. I spent an hour with TiVo this morning unplugging, rebooting, menuing to the point of exhaustion only to be told that the Edge needed some new software and this would take a few days. To keep the wife happy, I'm temporarily getting a DVR box from Spectrum. So add to the $99 exchange fee for the Edge $30 or so for the DVR rental and you've got yourself a real nice hard drive for the Bolt. But would it have been foolish to think the Bolt would have stayed on the network?

    BTW when trying to troubleshoot the network, I noticed a slight discrepancy in the MAC address listed for the Edge and the one listed for it on the network settings for MOCA link history on the minis. Just the last character was off: 94:8F:CF:96:34:D0 vs 94:8f:cf:96:34:d2. I don't know if that means anything.
     
  13. Sparky1234

    Sparky1234 Well-Known Member

    2,327
    348
    May 8, 2006
    I saw the same MoCA 1 digit difference and could never get the mini to connect to the Bolt+. Odd indeed.
     
  14. cabincp

    cabincp New Member

    27
    4
    Dec 23, 2018
    Why did TiVo tell me I needed a software fix so that the Edge could connect with my Minis? I have to believe there must be 100's of people who have replaced a Bolt with an Edge and also had Minis. Does anyone want to comment on the MAC address observation? [That green emoji from TiVo hell (oxymoron) every time I type : D without the space.]
     
  15. cabincp

    cabincp New Member

    27
    4
    Dec 23, 2018
    A follow-up. TiVo did issue my software fix on or about 2/13, but I did not see their email that was supposed to tell me so. Just ended a successful TiVO support call. Unplug the Mini, reboot the Edge, force connection to TiVO twice, reboot the mini, force TiVO connection once, (I don't exactly recall the next action) under network connection IP address select get automatically, verify and done! BTW, the last digit on the MAC address for the Edge was still different on the various network status lists! I believe in the last post I said TiVO hell was an oxymoron. This was a mis-statement. TiVO bliss would be the oxymoron.
     
  16. Parks

    Parks New Member

    11
    3
    Nov 8, 2020
    Replaced my Premier 4 with Edge 3 months ago.

    Which model Edge did you get? Cable? Two tuner Edge for Antenna? 4 tuner Edge for Antenna
     
  17. cabincp

    cabincp New Member

    27
    4
    Dec 23, 2018
    cable version
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements