Tivo desktop to Roamio music playback error

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by pgoelz, Nov 26, 2016.

  1. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    19,971
    3,674
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...

    Advertisements

    You can read post 8. Did you ask for 20.6.3?
     
  2. hytekjosh

    hytekjosh Member

    124
    1
    Dec 3, 2010
    I read it but one or two people reporting issue is not conclusive in my opinion. If we get a couple more folks that got the new software, didn't change settings, routers, firewalls, switches, etc, and it stopped working for them and they can't change the server/settings to fix then its a bit more evidence.
     
  3. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    19,971
    3,674
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    Put me down as not changing anything except the firmware. I didn't even know it was broken until I saw this thread. But one Roamio is on the first floor and one is on the second floor. So altitude could be a factor. ;)
     
  4. pgoelz

    pgoelz Active Member

    426
    44
    May 1, 2005
    It is conclusive as far as I am concerned. I know for a fact that it worked before the latest update and for many updates before that. I used it frequently. I also know that it has not worked even once since the latest update. I changed nothing. The Roamio can see the PC and can see and select all my music. It just throws an error when I actually try to PLAY something. It does the same thing if I serve up music from my router's server.

    It works with Plex, but after using Plex for a day or to I absolutely loathe the Tivo incarnation of it. Response time feels like it has to go out to a server in Australia every time I press a button. Some of the buttons (like backspace) aren't even implemented. And others (like the back button) only work when they feel like it.

    I would be happy to help troubleshoot but Tivo doesn't seem to want our help so all I can do is complain and wait. Not a good state of being for a customer who decides every month whether or not to keep paying for his broken DVR.

    Paul
     
    Last edited: Nov 30, 2016
  5. MBfromMI

    MBfromMI Member

    41
    2
    Apr 13, 2004
    SE Michigan

    Advertisements

    It's conclusive. Was using it right before on 20.6.1a.RC10 and worked fine. Just got updated to 20.6.3 rc7 and it immediately stopped working.

    *edit* on a whim i tried pictures, they seem to work fine though ive never used them before. So just music is borked...
     
    Last edited: Nov 30, 2016
  6. kazak99

    kazak99 Member

    118
    8
    Feb 9, 2015
    Just got the update to 20.6.3 - now I can't play music from my computers.
     
  7. Mikeguy

    Mikeguy Well-Known Member

    27,636
    9,203
    Jul 28, 2005
    I am hoping against hope that this is just a temporary glitch. Sadly, though, TiVo has a history of eliminating worthwhile features, something which I've never understood, rather than simply leaving them alone.

    Dare I say it, file glitch reports with TiVo, people?
     
  8. Lurker1

    Lurker1 Well-Known Member

    723
    322
    Jun 4, 2004
    Played music yesterday. Got update last night. Won't play music today.
     
  9. wmcbrine

    wmcbrine Well-Known Mumbler

    11,785
    849
    Aug 2, 2003
    I just got 20.6.3.RC7 on my Bolt, and contrary to what I've been reading, HMO music seems to work fine, at least with pyTivo as the server (I haven't tested TiVo Desktop). At first, the shares didn't show up at all, but once they did, the music played.

    If it makes a difference, I use "force_ffmpeg = on" in the music shares (just to strip out the thumbnails).
     
  10. slowbiscuit

    slowbiscuit FUBAR

    4,565
    569
    Sep 19, 2006
    In the ATL
    Weird, it worked fine before this update with pyTivo and now doesn't. I'll have to add that flag and see. Relatively recent version of your code, from this year at least. Running from a Roamio Plus w/20.6.3 RC7.

    Update: no worky, pyTivo is from 3/21/16 and ffmpeg is from May. You see the playback screen after hitting play on a song then it immediately goes to an error screen that says "a problem occurred while accessing the server".

    Here's the pyTivo log, doesn't look like pyTivo gets to do anything before the Tivo bombs out.
    Code:
    INFO:pyTivo:Last modified: Mon Mar 21 18:52:00 2016
    INFO:pyTivo:Python: 2.7.3
    INFO:pyTivo:System: Windows-post2008Server-6.2.9200
    INFO:pyTivo.beacon:Scanning for TiVos...
    INFO:pyTivo.beacon:Announcing shares...
    INFO:pyTivo.beacon:Registering: Music
    INFO:pyTivo.beacon:Registering: Videos
    INFO:pyTivo:pyTivo is ready.
    INFO:pyTivo:192.168.1.173 [01/Dec/2016 17:32:18] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.211 [01/Dec/2016 17:32:18] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.154 [01/Dec/2016 17:32:18] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.202 [01/Dec/2016 17:32:18] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.173 [01/Dec/2016 17:32:18] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=Music&ItemCount=0&SerialNum=A920001906D9692 HTTP/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.211 [01/Dec/2016 17:32:18] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=Music&ItemCount=0&SerialNum=8480001903B0901 HTTP/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.154 [01/Dec/2016 17:32:18] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.211 [01/Dec/2016 17:32:18] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=Videos&ItemCount=0&SerialNum=8480001903B0901 HTTP/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.202 [01/Dec/2016 17:32:18] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.173 [01/Dec/2016 17:32:19] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.211 [01/Dec/2016 17:32:37] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=Music&Recurse=No&Filter=x-container%2Ffolder,x-container%2Fplaylist,audio%2F*&SortOrder=Type,Title&ItemCount=0&Details=Basic&Format=text%2Fxml HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.211 [01/Dec/2016 17:32:37] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=Music&Recurse=No&Filter=x-container%2Ffolder,x-container%2Fplaylist,audio%2F*&SortOrder=Type,Title&ItemCount=4&Details=Basic&Format=text%2Fxml HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.173 [01/Dec/2016 17:32:38] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.211 [01/Dec/2016 17:32:38] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=Music%2FAaron%20Lewis%20-%20The%20Road%20(Deluxe%20Version)%20(2012)&Recurse=No&Filter=x-container%2Ffolder,x-container%2Fplaylist,audio%2F*&SortOrder=Type,Title&ItemCount=0&Details=Basic&Format=text%2Fxml HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.211 [01/Dec/2016 17:32:41] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=Music%2FAaron%20Lewis%20-%20The%20Road%20(Deluxe%20Version)%20(2012)&Recurse=No&Filter=x-container%2Ffolder,x-container%2Fplaylist,audio%2F*&SortOrder=Type,Title&ItemCount=8&Details=Basic&Format=text%2Fxml HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.211 [01/Dec/2016 17:32:41] "GET /TiVoConnect?Command=QueryItem&Url=%2FMusic%2FAaron%2520Lewis%2520-%2520The%2520Road%2520%2528Deluxe%2520Version%2529%2520%25282012%2529%2F01.%252075.mp3 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.211 [01/Dec/2016 17:32:43] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=Music%2FAaron%20Lewis%20-%20The%20Road%20(Deluxe%20Version)%20(2012)&Recurse=Yes&Filter=audio%2F*&SortOrder=Type,Title&AnchorItem=%2FMusic%2FAaron%2520Lewis%2520-%2520The%2520Road%2520%2528Deluxe%2520Version%2529%2520%25282012%2529%2F01.%252075.mp3&AnchorOffset=-1&ItemCount=1&Details=Optimal&Format=text%2Fxml HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.211 [01/Dec/2016 17:32:43] "GET /TiVoConnect?Command=QueryItem&Url=%2FMusic%2FAaron%2520Lewis%2520-%2520The%2520Road%2520%2528Deluxe%2520Version%2529%2520%25282012%2529%2F01.%252075.mp3 HTTP/1.0" 200 -
    
    
     
    Last edited: Dec 1, 2016
  11. wmcbrine

    wmcbrine Well-Known Mumbler

    11,785
    849
    Aug 2, 2003
    I suppose it could be a Roamio / Bolt difference, although that seems unlikely. I'll keep an eye on my Roamio.
     
  12. wmcbrine

    wmcbrine Well-Known Mumbler

    11,785
    849
    Aug 2, 2003
    OK, I'm seeing it now on a Mini (Gen 1). And yeah, it never actually makes the request for the MP3. I'll see if I can discover anything more...

    Edit: I can confirm that the problem also appears on my Roamio.
     
    Last edited: Dec 3, 2016
  13. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    12,221
    867
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Somewhat related, this software also broke H.264 video in mp4 container for HME. mpeg2 still works fine, but H.264 no longer. The buffer loads but video never plays on the TiVo.
     
  14. pgoelz

    pgoelz Active Member

    426
    44
    May 1, 2005
    Just a reminder that that discussing this issue here probably doesn't contribute at all to convincing Tivo to FIX IT. So.... everyone who has the issue... PLEASE REPORT IT.

    Paul
     
  15. Lurker1

    Lurker1 Well-Known Member

    723
    322
    Jun 4, 2004
    Just wondering, is 20.6.3 a general release, or did I accidentally register for early release? It seems TiVo breaks more than they fix each time, so no more early releases for me.
     
  16. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    19,971
    3,674
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    It's a general release now, including the Mini.
     
  17. pgoelz

    pgoelz Active Member

    426
    44
    May 1, 2005
    Shirley, you jest! They do a pre-release, we IMMEDIATELY report that they broke music playback and then THEY GO AHEAD AND RELEASE IT TO EVERYONE ELSE. I am dumbfounded :(

    Paul
     
  18. slowbiscuit

    slowbiscuit FUBAR

    4,565
    569
    Sep 19, 2006
    In the ATL
    Why? This is nothing new for them and it's way worse now with Rovi.
     
  19. pgoelz

    pgoelz Active Member

    426
    44
    May 1, 2005
    Why? This is nothing new for them and it's way worse now with Rovi.

    Doesn't mean I like it any better ;)

    BTW, anyone else annoyed by the Ad Blocker nag box that now pops up every time I visit the site? If they don't knock that off pretty soon I am going to stop checking in here. I get it.... ads support them. But......

    Paul
     
  20. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    7,535
    1,102
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    Not really, I find the support and content here too valuable and it's a good reminder that these sites can only exist with the support of the ads. Also a reminder, that I probably should just become a member as much as I've been on here lately. :)

    Scott
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements