TiVo Desktop 2.7 - What's New?

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by evlg, Feb 3, 2009.

  1. Feb 10, 2009 #61 of 108
    sandycityscott

    sandycityscott Member

    87
    1
    Oct 8, 2002

    Advertisements

    My auto-transfers are no longer transferring under 2.7. Tried uninstalling/reinstalling... they still don't transfer, even after readding the auto-transfers from scratch. Also, the total transfer time only seems to show the time for the current program transferring, rather than the total time for all the programs in queue to transfer.
     
  2. Feb 10, 2009 #62 of 108
    yunlin12

    yunlin12 Tivonation Citizen

    1,223
    0
    Mar 14, 2003
    San Jose, CA
    HD video podcasts (CNet and Geekbrief large format) no longer transfer correctly using 2.7, SD podcast seems to transfer fine. They've been working fine with 2.6.2. I'm going back to 2.6.2. Memory leak I can handle by just restarting the TivoServer process once in a while. There is a thread in the HME forum about the podcast transfer issue so I'm not the only one. I wonder how many others have this issue. If anyone has it working I'd like to hear, otherwise I really wonder how Tivo tests their software before they release them.
     
  3. Feb 11, 2009 #63 of 108
    tivoknucklehead

    tivoknucklehead Well-Known Member

    1,398
    228
    Dec 12, 2002
    Orlando Florida


    I'm in the exact same boat as you as noted in the other thread, where can I get 2.6.2?
     
  4. Feb 11, 2009 #64 of 108
    larry99

    larry99 New Member

    95
    0
    Jan 31, 2009
    Maryland
    "I had hoped that 2.7 would support transfer (without reencoding) of mp4, but I stopped expecting that recently, and am unsurprised to see it not in 2.7. I now believe it could be a long time coming, if ever. " -wmcbrine

    The transfer of mp4 from PC to DVR is about 3 times faster with Desktop 2.7. On my 2.8 Ghz pentium, the transfer speed is just fast enough that I can stream mp4. I don't know how TIVO did it, but they are still transcoding as was stated previously. I guess the reason they don't decode the mp4 in the DVR is that the processor is not powerful enough to do it in real-time. But that means they have to send about 6 times the data in mpeg-2. Quite a penalty.
     
  5. Feb 11, 2009 #65 of 108
    yunlin12

    yunlin12 Tivonation Citizen

    1,223
    0
    Mar 14, 2003
    San Jose, CA

    Advertisements

    Try download dot com. Pull down menu has two older versions including 2.6.2.

    http://www.download.com/Tivo-Desktop/3000-2085_4-10364915.html

    Edit: Sorry the older version does not provide download link. I don't know then. I used a saved 2.6.2 installation file.
     
  6. Feb 12, 2009 #66 of 108
    bananaman

    bananaman Member

    116
    0
    Jul 18, 2005
    My 2.7 autotransfers are working. I did restart my TiVo since updating. Did you try that?

     
  7. Feb 12, 2009 #67 of 108
    larry99

    larry99 New Member

    95
    0
    Jan 31, 2009
    Maryland
    I have had to reinstall the access key (from File pulldown menu) twice in the last two weeks in order to get files to transfer from PC to DVR. The key displays in the second menu as asteriks and is apparently correct, because when I just click OK (without entering a new number) everything works again.
     
  8. Feb 12, 2009 #68 of 108
    skylark_pilot

    skylark_pilot New Member

    40
    0
    Aug 29, 2003
    SoCal
    this is one of the new features listed when you install 2.7
    • You can select a portable device conversion when defining an automatic transfer.

    How do you do this? I don't see this option when creating an automatic tranfer. Is anyone else seeing it?
    Thanks!
     
  9. Feb 12, 2009 #69 of 108
    sehale

    sehale Member

    173
    9
    Jun 27, 2007
    Newark, DE
    I initially had a problem when I upgraded from 2.6.2 to 2.7 - none of the recordings on my PC were available on the Tivo and I was getting a message about my server not permitting access when I tried to access My Music and My Photos from the Tivo. I checked the paths and added and deleted them again. I finally found under the Tivo Server Properties, down in the section titled, "Network address used by Tivo DVRs to access your computer" that some sort of network was selected that I could not identify. I switched to my home router address (that was listed when I selected the 'change' button) and instantly my access problems went away. I later rebooted my PC and the unknown network was gone from the dropdown list and only my router address was visible. All is working fine now.
     
  10. Feb 13, 2009 #70 of 108
    comprev

    comprev New Member

    9
    0
    Oct 31, 2003
    One problem I'm having with transfers on the 2.7 is that it will only transfer one program at a time. With earlier versions, if you had more than one TiVo, it would transfer one show from each TiVo simultaneously. Since the TiVos transfer so slowly, this was a big performance improvement. Without it, my transfer rate is cut by 50% (2 TiVos) or more.
     
  11. Feb 13, 2009 #71 of 108
    CuriousMark

    CuriousMark Forum Denizen

    2,620
    3
    Jan 13, 2005
    SoCal
    Just noticed this one. I unchecked the start TiVo Server when you log in checkbox in TiVo Server properties. The next time I logged in, TiVo Server started. I know it used to work fine. I know this is pretty minor and might not get noticed by most people, does any one else see this?
     
  12. Feb 13, 2009 #72 of 108
    lrhorer

    lrhorer Active Member

    6,933
    10
    Aug 31, 2003
    San...
    Not at all. High bandwidth HD MPEG-4 content can be streamed into the Tivo with no problem. They just have not enabled it for downloading. It may have something to do with the encryption, but I can't imagine what.
     
  13. Feb 14, 2009 #73 of 108
    mc43rd

    mc43rd New Member

    2
    0
    Feb 14, 2009
    When I upgraded to 2.7 I was able to upload from the dvr but still wasn't downloading anything. But worse, when I rebooted, I got a message saying:

    MSVidCtl System Broadcast Message Receiver: ehRecvr.exe - Application Error
    The exception Integer division by zero.
    (0xc00000094) occured in the application at location 0x02123e-4d.
    It keeps popping up.

    I did a system restore to when I had upgraded and it went away, then deleted 2.6.2 again and put in 2.7. As soon as I had to reboot, the error message came back, so I know it has to do with the 2.7. Anybody else have this probelm or know how to fix it?

    Thanks.
     
  14. Feb 20, 2009 #74 of 108
    FairieGodmother

    FairieGodmother New Member

    1
    0
    Feb 17, 2009
    2.7 isn't working for me; I'm getting Bonjour errors. TD won't even start. I tried Repair for Bonjour and Vista tells me it can't find the correct .msi files in any Apple folder on my machine. I've tried searching my entire computer (hidden folders enabled, system folders visible) and cannot locate it. I've tried downloading Bonjour for Windows from the Apple site-and even that won't load because it keeps referencing a prior installation of Bonjour that no longer exists. I've tried using File Restore and System Restore.

    I hope someone can come up with a workaround. In the meanwhile, mine will be to uninstall 2.7 and go back to 2.62.
     
  15. Feb 22, 2009 #75 of 108
    pbanders

    pbanders New Member

    319
    0
    Jan 7, 2003

    I agree completely, the memory leak from TD is atrocious and this "small number of users" justification of not addressing it in multiple releases is unacceptable. ANYONE who has a large video library will see this behavior. I have it running on the most vanilla system possible with a totally clean build of XP upped to SP3 and it does it, and it did it on the previous system I used, too. It's the ONLY app I have with this kind of problem. If it were slow and progressive, I could live with it, but it consumes nearly 3GB of VM in a day.

    TIVO: FIX THIS PROBLEM - PLEASE!!!!
     
  16. Feb 22, 2009 #76 of 108
    pbanders

    pbanders New Member

    319
    0
    Jan 7, 2003
    Thanks! This is great info, I'll try it. I had thought it was video library size that caused the problem. Of course, auto-transfers is a fairly central feature of TD, to not be able to use it limits the value of TD to truly manage your recorded content - TIVO, PLEASE FIX THIS!!
     
  17. Feb 24, 2009 #77 of 108
    jayfest

    jayfest Not-so-New Member

    337
    0
    Mar 25, 2003
    New Jersey
    Here's something new about TiVo Desktop 2.7:
    Every time I start it up, it bugs me to upgrade to TiVo Desktop Plus!

    I know this is SOP for free versions of software, but often there is a "Don't bug me again" button. I couldn't find one in this case. Extremely annoying.

    Is this happening to everybody? And has anybody else found a way to make it stop?
     
  18. Feb 24, 2009 #78 of 108
    CuriousMark

    CuriousMark Forum Denizen

    2,620
    3
    Jan 13, 2005
    SoCal
    See msmart's post from a week or so ago for an answer.
     
  19. Feb 24, 2009 #79 of 108
    jayfest

    jayfest Not-so-New Member

    337
    0
    Mar 25, 2003
    New Jersey
    Thanks, and thanks to msmart. Sorry I didn't see that before.
     
  20. Feb 24, 2009 #80 of 108
    msmart

    msmart New Member

    228
    0
    Jan 2, 2007
    :cool::cool:


    ps, auto-transfers still don't work.:mad:
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements