Tivo Bolt hard drive replacement video

Discussion in 'TiVo Bolt DVR/Streamer' started by najenagold, Oct 7, 2015.

Tags:
  1. Jun 13, 2016 #41 of 136
    JCN

    JCN Member

    91
    3
    Feb 4, 2016

    Advertisements

    And I believe you are recommending running MFSR.
     
  2. Jun 14, 2016 #42 of 136
    kd6icz

    kd6icz New Member

    9
    0
    Jul 17, 2003
    Pomona, CA
    Does anyone know what drive Weaknees is using when he upgrades the Bolt to 2TB?

    Sent from my VS986 using Tapatalk
     
  3. Jun 20, 2016 #43 of 136
    poppagene

    poppagene User

    798
    2
    Dec 29, 2001
    Broke 2 clips and one screw hole. Doesn't make any difference in usability or appearance.
     
  4. Jun 21, 2016 #44 of 136
    aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    23,609
    1,269
    Jan 31, 2002
    Northern...
    I broke a clip trying to get the cover on once. But never when taking it off.
     
  5. Dec 27, 2016 #45 of 136
    MikeC19808

    MikeC19808 New Member

    13
    2
    Dec 27, 2016

    Advertisements


    I'm sorry if this question has been answered already but I'm having trouble. I bought the seagate 3tb drive bc my TiVo kept rebooting and I couldn't do anything. Literally rapid fire. Once I physically install the new drive, is there any software loading or something I also have to do or so I just connect the wires and turn the power on?

    Thanks, mike
     
  6. Dec 27, 2016 #46 of 136
    atmuscarella

    atmuscarella Well-Known Member

    6,952
    615
    Oct 11, 2005
    Rochester NY
    Assuming you have a Bolt, for hard drives 3TB and smaller there is nothing to do but plug the new drive in and boot up your Bolt. If your Bolt keeps rebooting likely there is something wrong with the drive, especially if your Bolt works correctly when you re-install the original drive.
     
  7. Dec 30, 2016 #47 of 136
    MikeC19808

    MikeC19808 New Member

    13
    2
    Dec 27, 2016
    I replaced my hd because my TiVo kept rebooting itself. I mean non-stop back to back. I put in a new hard drive and I'm having a similar issue. The problem is TiVo won't replace it because I opened it now. Anyone else have similar issue who may have advice? Could the cable wire, Ethernet wire or hdmi cause an issue?
     
  8. Dec 30, 2016 #48 of 136
    bootman_head_fi

    bootman_head_fi Member

    35
    0
    Aug 3, 2008
    Unlikely but you can check this by just unpluging everything and firing the unit up.
    Does it keep rebooting?
    If so, its the unit.
     
  9. Dec 30, 2016 #49 of 136
    tivoboy

    tivoboy Member

    748
    8
    Jan 14, 2002
    SFO
    I purposely broke one of the clips on the top small cover. Actually, I just clipped it down a bit when I put in the 3TB drive. that clip seemed to be right ontop of the SATA cable and put pressure on it - making it very hard to close the small top cover. I figured the constant pressure on the SATA cable probably wasn't in the best interest of the running of the drive.
     
  10. Dec 30, 2016 #50 of 136
    MikeC19808

    MikeC19808 New Member

    13
    2
    Dec 27, 2016

    So i took your advice and began unplugging everything one by one. I also remembered the cable card screen kept popping up so i took cable card out. Once i took card out, all was well. I could watch netflix and everything with no problem. I run to comcast and swap card and once it is paired, i mean literally a second after the cable signal came in, it kept resetting. once i take cable card out, it works fine but no tv. It is odd i had the card in and unpaired with no problem. once it is paired is when the problem begins. any thoughts? I am getting desperate at this point...
     
    Angelo R likes this.
  11. Dec 30, 2016 #51 of 136
    MikeC19808

    MikeC19808 New Member

    13
    2
    Dec 27, 2016
    Saw an old thread about th power supply causing a reboot cycle with exact same issues i ws having on tivo 3's. Swapped power chord and I am having no problems!
     
  12. Jan 2, 2017 #52 of 136
    cpm0813

    cpm0813 New Member

    22
    3
    Dec 3, 2016
    So what is the current 2TB recommended drive for a Bolt? Thanks.
     
  13. Jan 2, 2017 #53 of 136
    compnurd

    compnurd Well-Known Member

    1,954
    362
    Oct 6, 2011
    I just installed a ST2000LM007. No issues so far
     
  14. Jan 2, 2017 #54 of 136
    cpm0813

    cpm0813 New Member

    22
    3
    Dec 3, 2016
    Amazon says the ST2000LM015 is the replacement for that drive. Anyone know the difference(s) between the drives?
     
  15. Jan 2, 2017 #55 of 136
    compnurd

    compnurd Well-Known Member

    1,954
    362
    Oct 6, 2011
    From what I understand that drives uses a newer technology that has not been tested yet for DVR usage. Someone was going to test one but never heard back
     
  16. Jan 5, 2017 #56 of 136
    compnurd

    compnurd Well-Known Member

    1,954
    362
    Oct 6, 2011
    What would be some symptoms of the Tivo not liking the drive i put in? I am not sure if it was because of remote issues.. But I am getting random blue spinning circles and a lag on button presses
     
  17. Jan 7, 2017 #57 of 136
    compnurd

    compnurd Well-Known Member

    1,954
    362
    Oct 6, 2011
    Well the circle hasn't returned Recording good so far
     
  18. Jan 9, 2017 #58 of 136
    compnurd

    compnurd Well-Known Member

    1,954
    362
    Oct 6, 2011
    So I am not sure if this drive is an issue still.... It records fine.. no issues there fast forwards fine.. I did some transfers between the Bolts last night and they topped out at 160mbps.. Which seemed low.. I just tried to do some transfers between each bolt and my desktop and the stock bolt was running around 250mbps and this bolt around 160... so i am not sure if it is the drive or what Nothing was recording on either drive at the moment
     
  19. Jan 9, 2017 #59 of 136
    aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    23,609
    1,269
    Jan 31, 2002
    Northern...
    That is slow. Transferring between two BOlts, with no tuners buffering and no recordings taking place, will reach 500Mb/s average transfer rates. Even with four recordings taking place it should easily be over half that speed. If not around 350Mb/s.
     
  20. Jan 9, 2017 #60 of 136
    compnurd

    compnurd Well-Known Member

    1,954
    362
    Oct 6, 2011
    would probably help if i wasn't a moron.. So the Moca transfer speed was 170 with both boxes buffering tuners.. switched the other to ethernet and it jumped to 375 buffering as well
     
    Last edited: Jan 9, 2017

Share This Page

spam firewall

Advertisements