Tivo and Direcway DW6000 problem

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by jahern, Jul 3, 2004.

  1. caseylambert

    caseylambert New Member

    1
    0
    Apr 26, 2007
    Hi! My name is Casey. I have a DW6000, Blitzz Router, and 2 TiVo's. I am using a D-Link wireless adapter in the BedRoom and one of TiVo's wireless adapters in the LivingRoom. I have been fooling around with this issue since day 1. I don't know what I have done but I have successfully connected and downloaded the info for a while now. But, I had a power glitch the other day and now I am back to "FAILED WHILE NEGOTIATING," the infamous trio. I have restarted, reset, cleared ratings - program info - guide info, all that good stuff. I know that this is not much help to those seeking an answer but I am working on the solution. I have recently signed up to become a TiVo developer - I am working through the documentation right now. As soon as I develop a solution, clear it with TiVo, and follow the proper protocol, I will make it available to this community. IF ANYONE IS INTERESTED IN THIS PROJECT :::::: > SEND AN EMAIL TO ME!
     
  2. jahern

    jahern New Member

    11
    0
    Jul 2, 2004
    Casey,
    Didn't see an email in your message, but I am definitely interested. I think I'm even the one who started this interminable thread :), although I've not been any help in solving the problem. I, too, get the "failed while negotiating" with everything I've tried, but I'm not too knowledgeable about network matters. Anyhow, PLEASE keep us posted!
    Thanks - Jud
     
  3. jahern

    jahern New Member

    11
    0
    Jul 2, 2004
    Figured out how to email Casey, BTW. Sorry for the unnecessary post. - Jud
     
  4. Rev_ed

    Rev_ed New Member

    1
    0
    Sep 25, 2007
    Called tivo and they opened at ticket for me and have not heard anything since.

    I just had hughesnet installed on 09/18/2007 and I am getting this response now. Has anyone found a solution yet for this problem at all?
     
  5. Laserfan

    Laserfan Member

    440
    4
    Apr 25, 2000
    USA
    I believe that the problem description and solution are accurately described right here in this thread over TWO YEARS AGO by one-post-wonder dwsux(!).

    I PM'ed TivoPony about it just last week to no response--maybe he doesn't read PMs, or has forwarded my message to someone else, I dunno. Perhaps it would be difficult for Tivo to fix (likely involving both Tivo and Tivo's Server); I doubt Hughes would ever do anything about this. But it does answer IMO why Tivo works for some people and not for most--the lucky ones are those with TurboPage disabled in their modems.
     
  6. Oct 6, 2007 #146 of 156
    fishermania

    fishermania New Member

    1
    0
    Oct 6, 2007
    I have not been able to get this to work since I upgraded to the DW7000 almost 2 years ago. I tried many things and all of a sudden it started working yesterday. It has worked twice now. I have a tivo series 2

    Here is the DW7000 info.

    Satellite
    Transmit Path:

    Satellite
    Outroute:

    Primary
    Longitude:

    99 West
    Receive Frequency:

    1350 MHz
    Receive Symbol Rate:

    30 Msps
    Receive Polarization:

    Vertical
    Transmit Polarization:

    Horizontal
    22KHz Tone:

    Off
    Router Address:

    66.82.25.158
    Transmit Radio Info
    Transmit Radio Wattage:

    1 Watt

    Software Configuration
    NAT:

    Enabled
    DHCP:

    Enabled on Lan1
    Firewall:

    Disabled (from NOC)
    Turbo Page:

    Enabled

    Software Date:

    Apr 16 2007, 13:28:47
    Software Release:

    5.4.0.33

    I have a Linksys WRT54G Wireless router.

    Firmware Version : v4.20.7

    I have a Linksys wireless B USB network adapter on the tivo.

    My tivo software version is 8,301-2-540
     
  7. dukehead

    dukehead New Member

    9
    0
    Feb 27, 2003
    Mountain...
    I periodically attempt to access the tivo service via my DW6000, it has never worked. Just tried and it worked ?????
    Is anyone elses working, maybe tivo fixed the problem ?? :) :) :) :)
     
  8. Laserfan

    Laserfan Member

    440
    4
    Apr 25, 2000
    USA
    OK two reports now that it's working on its own--guess I will have to try it myself!!!

    Anyone else?
     
  9. jj_ladybug

    jj_ladybug New Member

    1
    0
    Sep 4, 2007
    Mine is working now, too. I received a Tivo software upgrade sometime in the last week and on a whim tried to download the schedule again and it worked!. I have a DW7000 but I'm out of town now and don't have the details on my other equipment.
     
  10. Laserfan

    Laserfan Member

    440
    4
    Apr 25, 2000
    USA
    I finally got around to testing this and indeed the latest software 9.2 has fixed the "failed to negotiate" problem.

    Thanks, Tivo, but I wish you had told somebody this change was in the new software?
     
  11. FreeBSD_user

    FreeBSD_user Member

    36
    0
    Dec 10, 2003
    Festus, MO
    Both my Series 1 and Series 2 TiVos work now without my work around. So I would say it was something that HughesNet has done, not TiVo. I haven't seen a software update for the Series 1 for a long time.
     
  12. Laserfan

    Laserfan Member

    440
    4
    Apr 25, 2000
    USA
    It's likely though that the change in Tivo that would make this work would also require a change in their server software. I guess though unless someone at Tivo "comes clean" about this I can't disprove what you say. What HN modem do you have, and has it gotten a firmware update recently?

    Well, at least it's working now and that's certainly a good thing! :up:
     
  13. crazycatladyinmo

    crazycatladyinmo New Member

    6
    0
    Dec 29, 2006
    Mine is also working....I'm hoping cancel the stupid phone line for the tivo now in a month or two after I make sure is working good. $30 dollars just for a phone line for tivo is crazy.
     
  14. Dec 7, 2007 #154 of 156
    FreeBSD_user

    FreeBSD_user Member

    36
    0
    Dec 10, 2003
    Festus, MO
    I have a HS7000S modem.
     
  15. scottthelen

    scottthelen New Member

    4
    0
    Feb 20, 2005
    I was going to go for broke and cancel the phone.
     
  16. Laserfan

    Laserfan Member

    440
    4
    Apr 25, 2000
    USA
    Yes, it's working. Why can't you test it???
     

Share This Page