TiVo 14.5 Update

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by stevo1569, Jul 10, 2010.

  1. DaveWhittle

    DaveWhittle Member

    407
    1
    Jul 24, 2002
    Knoxville, TN

    Advertisements

    Highly recommended.

    Before the Verizon installer comes (the sooner, the better), set up the Premieres for Cablecard and select the option to install Cablecard at a later time.
     
  2. Rastven

    Rastven New Member

    8
    0
    Aug 4, 2010
    Turns out we have 14.5K on our Premiere but not our PXL. We are on CV so I find it rather odd that the headend is still holding up the rollout.
     
  3. shaown

    shaown Member

    296
    0
    Jun 30, 2002
    Same - on Cablevision my Premiere has 14.5K1, but my PXL is still on 14.4

    -Shaown
     
  4. NiTE

    NiTE New Member

    15
    0
    Apr 26, 2010
    I don't want 14.5. My tuning adaptor will cause my premiere to die.

    My new series 3 won't even get past this screen with my cisco adaptor.

    I have cablevsion, perhaps thats why we didn't get it yet
     
  5. NiTE

    NiTE New Member

    15
    0
    Apr 26, 2010
  6. b_scott

    b_scott TiVo Fan

    1,757
    39
    Nov 27, 2006
    chicago, il
    my wife left the XL on the Tivo Menu, had a bath, came back and it was black screen. My macbook shows that it's still recording two programs, and the lights on the front light up when i press buttons, but nothing will show on the screen. I've changed inputs, turned everything on and off (besides the Tivo) and nothing works. I feel like this has happened at least once before. Do the new Premieres have HDCP issues or something? This is maddening. I paid $700 for this thing.
     
  7. nataylor

    nataylor Curiously Strong TCF Club

    39,742
    6,942
    Apr 26, 2000
    Houston, TX
    Try pressing the slow button on the remote. It might be an issue with the video window, and this button temporarily disables it in the menus.
     
  8. b_scott

    b_scott TiVo Fan

    1,757
    39
    Nov 27, 2006
    chicago, il
    video window is turned off on both of my Tivos, always.
     
  9. sehale

    sehale Member

    169
    9
    Jun 27, 2007
    Newark, DE
    This morning I saw a "pending restart" on my Premiere XL. After the reboot, I went from 14.5K, to 14.5 (no K). I didn't think there was supposed to be a difference besides the timing of the release?
     
  10. morac

    morac Cat God TCF Club

    14,682
    2,401
    Mar 14, 2003
    NJ
    Normally there is no difference between the prerelease and release versions, but when they release the release version it gets sent to everyone including those who have the prerelease version.
     
  11. nataylor

    nataylor Curiously Strong TCF Club

    39,742
    6,942
    Apr 26, 2000
    Houston, TX
    Well, there is one difference. The displayed version number doesn't have a letter in it. :)
     
  12. timstack8969

    timstack8969 Member

    544
    3
    May 14, 2004
    Has everyone finally received 14.5? Also now since having 14.5 for about 2 weeks seems to be a little better but now I also notice that when I press the TIVO button my internet doesn't connect all the time. ON the TIVO central main page Im getting a message with BIG yellow exclamation point that say's "Can not connect to tivo - No internet connection for the boxes above the words "Tivo Central" sometimes.
     
  13. Dreamin

    Dreamin New Member

    90
    0
    Sep 13, 2006
    I got 14.5-01-3-746 this morning; I had been on 14.5.K1-01-3-746 since mid July.

    Flash Player Version & HD Menu Software Version numbers are identical between the two software loads.
     
  14. mriman

    mriman New Member

    42
    0
    May 15, 2010

    I have had 14.5 for a couple weeks now also, Today- the Internet message came up for the first time and recurred about three or four times within the half hour.

    I am connected via Ethernet
     
  15. moolman

    moolman New Member

    60
    0
    Dec 22, 2005
    I've also just got the new system update. Was on the 14.5 K1 for the past month.

    Tivo customer service really pisses me off. Still gets me mad when I think about all the trouble they gave me before the 14.5 update. Saying I had to get an attenuator and line filter. Making me do all this crap when they knew all along the Tivo was unstable. So for after the 14.5 update a month ago. Not a single crash. It was crashing 2 times a day before then or at least when ever you fast forward during a show.
     
  16. tjm000

    tjm000 New Member

    2
    0
    Aug 22, 2010
    So I was watching a preseason football game last night and noticed that the fast forward was basically the same speed as normal play. I had been on the beta for 14.5 but was recently upgraded to the formal 14.5 release. I don't recall seeing this behavior last weekend while watching a game.

    Is there a way to adjust the fast forward speed? A quick scan of the settings menu didn't turn up anything. (I'm a new owner of a TIVO so I'm not as familiar with all of the options.)

    Has anyone else noticed this, or is it just my machine? (or is it just me!)
     
  17. kabuki104

    kabuki104 New Member

    2
    0
    Jun 21, 2007
    Well awesome. I got the new software update last night for my Premier, and now I no longer have the HDUI. I don't even have the option for turning the HDUI back on! In the system information menu, it's specifically states that my box is "capable", but the option is not available.

    Tivo, could you get your act together please? I'm starting to regret coming back to you.
     
  18. morac

    morac Cat God TCF Club

    14,682
    2,401
    Mar 14, 2003
    NJ
    Did all three fast forwards (1x, 2x, 3x) playback at normal speed? I've heard of 1x playing back at normal speed when the video stream is corrupted (or horribly compressed by your cable company), but never all three not working.


    In order to be able to select the HD menus the following must all be true:
    1. The TV aspect ratio setting must be: 16x9 or 4:3 (smart)
    2. 720p and/or 1080i must be selected as an output format.
    3. The box must be set up to use the network connection.

    If any of the above is false, then it won't let you use HD menus.
     
  19. kabuki104

    kabuki104 New Member

    2
    0
    Jun 21, 2007
    Ah, the video output format had been changed to the default with the update I suppose. Very odd, but it's back to the way I had set it. Thank you very much!
     
  20. tjm000

    tjm000 New Member

    2
    0
    Aug 22, 2010
    Just the 1x played back at normal speed. The 2X, 3X were fast(er) as expected, but a little too fast for skipping ahead to the next play.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements