Time Warner Cable Tuning Adapter - The Carolinas

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by jmaditto, Feb 5, 2009.

  1. Mar 13, 2009 #541 of 1342
    skelm

    skelm mooo

    38
    0
    Aug 23, 2001
    NC

    Advertisements

    So i went the BBB route, got the call. guy came by the net day. This was his second install. It all went well except breaking the HDMI port on one of my Tivos ;(. So they are both on and working (albeit one on component). So to recap

    TWC Carolinas has the TA's

    They work

    For some reason they are limiting the role-out

    Great to have FSO and BBCA back
     
  2. Mar 13, 2009 #542 of 1342
    SCSIRAID

    SCSIRAID Active Member

    2,339
    2
    Feb 2, 2003
    Vero Beach, FL
    The reason was the TA Reboot issue. That is now fixed. I believe you will see the rollout restart very soon. :D
     
  3. Mar 13, 2009 #543 of 1342
    skelm

    skelm mooo

    38
    0
    Aug 23, 2001
    NC
    Cool - they seem to work great :)
     
  4. Mar 13, 2009 #544 of 1342
    jomcty

    jomcty New Member

    1
    0
    Dec 8, 2006
    Apex, NC
    I filed a BBB complaint on Sunday, March 7. I received a call from a supervisor on Wednesday, March 11. The technician showed up at my
    house yesterday, Thrusday, March 15 @ 1530 to install the TA.

    The installation took all of about 15 minutes. The tech hooked the TA, which had been previously provisioned for my account, to my TiVo S3, I plugged the TA's power brick into my UPS and we restarted the TiVo. The TA's lights where blinking for several more minutes beyond the completion of the TiVo's restart. The message about a TA being detected appeared on screen and the green light on the TA was on solid, no blinking. I checked the flash version and it is at 0801. I assume the long start of the TA was due to the F/W update.

    The TA is not too big at 12inx7inx2in and looks decent in the entertainment center on top of the DVD player. The tech used the patch cable that came with the TA which I plan on replacing after I post this message. SciFi HD has frequent pixelation which I hope will go away with the new patch coax.

    I am now able to receive at least 27 additional channels now that I have the TA (101, 116, 127, 184, 185, 190, 258, 259, 260-264, 266-269, 271-276, 287-289, 296, 297, 301, 303).

    The technician was real nice and said he had installed about eight TAs that day.

    Thanks TWC!
     
  5. Mar 13, 2009 #545 of 1342
    ncsu1

    ncsu1 New Member

    14
    0
    Mar 5, 2009
    Raleigh 27607

    Advertisements

    just called twc 4 times to get my HBO and showtime working one rep told me i needed a tuning adapter i tired my hardest to convince her i did not she also told me that it would be available soon... needless to say i spoke to a supervisor after her who fixed hbo show in about 3 min flat who also said the tuning adapters would be available to the rest of us soon so is this a glimmer of hope for the rest of us dear god i hope so!
     
  6. Mar 13, 2009 #546 of 1342
    SugarBowl

    SugarBowl Member

    862
    12
    Jan 4, 2007
    north carolina
    I guess this is in raleigh? Still waiting out in holly springs..
     
  7. Mar 13, 2009 #547 of 1342
    yodasmurf

    yodasmurf New Member

    11
    0
    Feb 11, 2009
    cary, nc
    Yes, my other tuner was on 211, the actual frequency was 734000Khz.
     
  8. Mar 13, 2009 #548 of 1342
    ncsu1

    ncsu1 New Member

    14
    0
    Mar 5, 2009
    Raleigh 27607
    yes Raleigh i thought that was in my info just filed a bbb report for a tuning adapter ill keep everyone posted on how that works!
     
  9. Mar 13, 2009 #549 of 1342
    KeithB

    KeithB New Member

    156
    0
    Dec 12, 2008
    Charlotte
    After receiving the 0801 firmware Wednesday evening, SciFi HD on Channel 215 was still missing in action. Spoke with TWC Tech Support Thursday evening, and they acknowledged an Engineering problem with Channel 215 in Charlotte. I watched SciFi in SD for a while, switched around a few other channels, and back to 215 later in the evening. It looks like TWC Charlotte Engineering corrected whatever was wrong with SciFi HD on 215 Thursday evening. At 8:00 am Friday morning, David Krueger called me to follow up, because the Tech Support rep e-mailed him about my issue. 215 was still coming in steady this morning, so I'm hoping for the best this evening. I'm having to watch last week's BSG from hulu.com because 215 wasn't working last week :(

    In other news, TiVo and Tribune Media Services / Zap2It still have a lineup correction to make for Bravo HD. I asked David about it, and he acknowledged it's a lineup issue, because TWC is broadcasting it on the channel they announced. I called TiVo tech support and they created case # 11135254 for communicating the lineup correction to TMS.
     
  10. Mar 13, 2009 #550 of 1342
    KeithB

    KeithB New Member

    156
    0
    Dec 12, 2008
    Charlotte
    After receiving a written confirmation from the FCC a week ago, I received one today from TWC corporate in Stamford, CT:
    Although I DO now have a Tuning Adapter installed with updated firmware, it is still my sincere opinion TWC never placed any real corporate emphasis on deploying the Tuning Adapter, while they pushed ahead full speed deploying Switched Digital Video technology in multiple markets nationwide.

    I can say that since being contacted by Dorain Jacobs :up: of the TWC Cable Card Support/Escalation team a few weeks ago, TWC Carolinas and TWC Charlotte have been making an honest effort. David Krueger :up: of TWC Charlotte has been quite helpful since first contacting me a week ago. He worked with TWC Engineering twice to get the 0801 firmware loaded to my TA and to resolve head-end issues with Channel 215 Sci-Fi HD. If TWC corporate truly believes "matters of customer satisfaction deserve the highest priority", they certainly haven't shown it with regards to their TiVo customers since November of 2008. Only after numerous BBB and FCC complaints has TWC made any serious effort in the Carolinas.

    Let's hope TWC stops dragging their feet and begin quickly fulfilling months-old requests from TiVo customers throughout the Carolinas and other markets throughout the nation.
     
  11. Mar 13, 2009 #551 of 1342
    jeastbur

    jeastbur New Member

    3
    0
    Feb 26, 2009
    Gastonia, NC
    I've been on the TA waiting list for a couple months now and never heard a thing. Last night I called TWC yet again to get an update. The rep had no new info for me.
    After seeing posts from KeithB and others, I asked the rep to transfer me to David Krueger. I expected to get a voicemail message at 9pm, but David picked up right away and was extremely helpful :up:. I told him I was trying to get a tuning adapter for my TiVo and he happily offered an installation for the next day. Unfortunately, due to my schedule, it will have to wait until Tuesday. I'll post the results after it is installed.

    TWC hasn't done a very good job in communicating about the tuning adapters, but I'm glad there is someone like David in the Charlotte area. I just wish I got in touch with him sooner.
     
  12. Mar 14, 2009 #552 of 1342
    Digerati ee

    Digerati ee Charlotte NC

    2
    0
    Mar 14, 2009
    I got my tuning adapter yesterday in Charlotte and everything is working fine. I called David Krueger at 704-378-2753 on Monday and got scheduled for yesterday. He has a list from the website and is trying to work from the oldest forward. He answered several questions and seemed very willing to help. Thanks Dave.
     
  13. Mar 14, 2009 #553 of 1342
    langsbr

    langsbr New Member

    25
    0
    Jan 19, 2008
    Columbia, SC
    Got mine today. Took forever for them to get working, but it does! Yay!

    Anyone else in Columbia, SC area have theirs yet?
     
  14. Mar 14, 2009 #554 of 1342
    szurlo

    szurlo Member

    181
    0
    Jul 11, 2002
    Lexington, SC
    Scheduled to come out in install mine Monday morning. :)
     
  15. Mar 14, 2009 #555 of 1342
    yodasmurf

    yodasmurf New Member

    11
    0
    Feb 11, 2009
    cary, nc
    After my first TA install didn't work, I now am on my second TA. It also doesn't work. Does anyone out there have a Tivo HD XL with a successfully installed TA?
     
  16. Mar 14, 2009 #556 of 1342
    kevinivey

    kevinivey New Member

    77
    0
    Nov 7, 2002
    Columbia, SC
    Get mine on Wednesday. Just found out AMCHD and FXHD are being added on April 2nd on TWC in SC.
     
  17. Mar 14, 2009 #557 of 1342
    jmaditto

    jmaditto New Member

    143
    0
    Jul 29, 2007
    Columbia, SC
    Glad to read others in SC are getting a TA. Mine is or was scheduled for Mon and guess what? TWC calls me last night to tell me the tech is on the way as scheduled for my all day cable card install I setup or Fri 3/13. I said, what are you talking about???? I ended up speaking with the contractor via his mobile and he was clueless. He even told me that he was the most cable card installer in SC and he hadn't heard a word about a TA. I explained what it was and the whole story that has been posted here and he just said, "Sorry Dude, I don't know what to tell you." LOL My new appt is for Tuesday as there are none available now for Mon. What makes me worried is the CSR that scheduled it had no clue about a TA or the process. It's in my work order to bring a TA for customer. Fingers crossed.

    If any of you guys get a specific name or number for the SC TA installs please pass it along. Thanks!
     
  18. Mar 14, 2009 #558 of 1342
    ebrough

    ebrough New Member

    3
    0
    Jul 17, 2008
    I'm in Summerville, SC and I got the call today that the install is for Friday. I hope it works, I'm missing about 20 SDV channels right now. I'll post updates.
     
  19. Mar 14, 2009 #559 of 1342
    jmaditto

    jmaditto New Member

    143
    0
    Jul 29, 2007
    Columbia, SC
    I spent most of last week at the Ladson Fairgrounds....right in your backyard. Good luck with your install. Please report back.
     
  20. Mar 15, 2009 #560 of 1342
    crazzeto

    crazzeto New Member

    30
    0
    Feb 25, 2009
    Morrisville, NC
    I'm not sure how much truth there is to it, but there's a girl who used to work for IBM (goes to my church) who told me the FCC is currently investigating TWC for cablecard related violations. Not sure where she got her information from, but I can't help but hope it's true. They deserve an investigation on many levels.

    So now that my Tivo situation is straightend out I go to pay my bill this month aaaaand... All of the sudden all that work I did last month clearing up a miss-bill they did (gigantic one) is gone. They're pretending like I owed the full balance for last month. ::sigh:: I might be turning to the BBB again, this is completely insane.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements