Time Warner Cable Tuning Adapter - The Carolinas

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by jmaditto, Feb 5, 2009.

  1. Mar 6, 2009 #461 of 1342
    supernova

    supernova New Member

    49
    0
    Jan 1, 2004
    Durham,...

    Advertisements

    TWC installed my adapter today. It's working fine so far. My BBB complaint was filed last Friday.
    It took a supervisor and a tech to put it in and I had to keep texting my wife, who was at home when they arrived to help them based on comments from others in this forum on what to so.
     
  2. Mar 7, 2009 #462 of 1342
    SudaSuda

    SudaSuda New Member

    5
    0
    Dec 16, 2008
    I'm in Charlotte - tech installed yesterday, entire thing was smooth, took maybe 30 minutes, longest part was waiting for the TiVo to reboot. Tuning Adapter is working without a hitch.

    BUT...

    Time Warner lists Bravo HD as 217, and when I tune to channel 217, there's Bravo HD. But my TiVo has two Bravo HD - 217 and 218. 218 is a blank channel, but has the program guide info. 217 has the feed, but the program guide just reads "to be announced." I called TiVo and they blamed Time Warner, saying TW is telling them that Bravo HD should be on 218, not 217. Anyone else running into this issue?
     
  3. Mar 7, 2009 #463 of 1342
    JC Fedorczyk

    JC Fedorczyk New Member

    68
    0
    Oct 13, 2008
    Huntersville...
    ARGHHH you people in Charlotte and Huntersville getting the TA are evil! Where the @$@#@# is mine!!!
     
  4. Mar 7, 2009 #464 of 1342
    KeithB

    KeithB New Member

    156
    0
    Dec 12, 2008
    Charlotte
    Any identifying information regarding the new firmware? Version number, release date, where to find it on the TA Diags screens? :)
     
  5. Mar 7, 2009 #465 of 1342
    SCSIRAID

    SCSIRAID Active Member

    2,339
    2
    Feb 2, 2003
    Vero Beach, FL

    Advertisements

    Here is what I could find in TA Diags...

    Under TA Diag page - Versions and MACs

    SOFTWARE VERSIONS
    PTV OS: Explorer1kg6 NGP OS
    FLASH: STA1.0.0_1520_LR_F.0801
    App(s): SARA v1.61.36.1

    Also under TA Diag Page - Tuning Resolver

    TA CONFIG FILE

    Version 03/04@12:00:33
     
  6. Mar 7, 2009 #466 of 1342
    gbronzer

    gbronzer New Member

    29
    0
    May 19, 2006
    Huntersville...
    If it makes you feel any better JC, I'm in Huntersville and haven't gotten mine yet. Of course, I haven't filed a BBB complaint either, seems to be a requirement.
     
  7. Mar 7, 2009 #467 of 1342
    crazywater

    crazywater USS TiVo NCC-1780

    706
    28
    Mar 7, 2001
    USA
    I have the same firmware version and my TA CONFIG FILE is Version 03/04@12:00:37.

    And the best news is that I have not rebooted since 03/04 @4:56:59PM

    Now is only my 687000khz problem can be fixed...
     
  8. Mar 8, 2009 #468 of 1342
    SCSIRAID

    SCSIRAID Active Member

    2,339
    2
    Feb 2, 2003
    Vero Beach, FL
    Ive not had a reboot since... so things are looking promising....

    They havent fixed you 687 problem yet????
     
  9. Mar 8, 2009 #469 of 1342
    szurlo

    szurlo Member

    181
    0
    Jul 11, 2002
    Lexington, SC
    Well, I finally broke down and filled a complaint with the BBB, if for no other reason than to voice my frustration about TWC SCs complete and utter refusal to provide subscribers with information about the status of this program.
    I specifically stated in the complaint that I have REPEATEDLY used the on-line form to order a TA and have have received only a form letter response each and every time stating that the devices should be available some time that month. Hopefully this will prevent TWC from pulling a "kevinivy" on me ;) I also specifically cited FCC Rule 76.1201 and the FCCs decision against Oceanic Time Warner Cable. For acceptable resolutions I gave them two options: Give me a TA, or credit my bill for the cost of their DVR ($19.90) for every month that I paid for both a CableCard and their DVR. Will be interesting to see how TWC spins their response...
     
  10. Mar 8, 2009 #470 of 1342
    KeithB

    KeithB New Member

    156
    0
    Dec 12, 2008
    Charlotte
    Thanks for providing those details. I experienced my first TA reboot Friday evening. We had a power outage most of the day Monday and I restarted the Tivo and TA sometime Tuesday evening, so that's three days. :( My TA version says:
    Code:
    FLASH: STA1.0.0_1520_LR_F.0701
    App(s): SARA v1.61.32.1
    
    So my TA is still running the original buggy firmware. :(
     
  11. Mar 8, 2009 #471 of 1342
    dotBob

    dotBob New Member

    10
    0
    Dec 22, 2008
    Greensboro, NC
    Same here. And the TA CONFIG FILE's LoadTime and Version are "n/a".

    .bob
     
  12. Mar 9, 2009 #472 of 1342
    langsbr

    langsbr New Member

    25
    0
    Jan 19, 2008
    Columbia, SC
    I also filed a complaint with the BBB. They sent an email reply stating they were available and that I could request one. They included the link to the pre-order for TAs. Funny, the link is only accessible directly, and not available by link on the site. Time Warner in Columbia has some awful customer service. Must be nice to be a monopoly.
     
  13. Mar 9, 2009 #473 of 1342
    Hue

    Hue New Member

    5
    0
    Mar 6, 2009
    Gastonia, NC
    I got a call around 9:30 and met the guy at my house at 10:00am.

    He had been checking the wiring out and wanted to run all new wire for the whole house, big thick cable...and said that the system was not properly grounded...He also wanted to set up to have the connection from the pole buried instead of the current aerial connection.... So, I said go for it...

    He called in another truck and it took them about an hour to run cables and remove some 3 ways under the house and get everything into their new box and grounded to the power meter on the other side of the house.

    Then the first guy came in, plugged in the TA and connected it to the TiVo, no detection...and a flashing green light on the TA. He called a supervisor and we rebooted the TiVo. All the stations came in...except for 212 BIOHD, which had sound but no picture, but the light still flashed on the TA, another call confirmed that 212 was having a network problem unrelated to us...the Supervisor recommended powering the TA off and back on to address the flashing green light on the TA, the Green light went solid...but we lost all channels lower digital, guide channel everything and my heart dropped. Supervisor recommended rebooting the system again...we did...and everything came up fine... Solid Light on TA, all stations except for the 212 BIOHD... and the 218-217 BravoHD station that the Supervisor also confirmed is currently fouled up on their end... 218 is blank, and you have to Key in 217 manually.

    He put an Amp in the box outside as well since I had so many rooms wired for cable, and we tested the roadrunner connection, and he hit the road.

    the Firmware on this one is the older firmware I guess..
    FLASH: STA1.0.0_1520_LR_F.0701

    So, I'll post again if I don't make it past the 3 day mark...
     
  14. Mar 9, 2009 #474 of 1342
    KeithB

    KeithB New Member

    156
    0
    Dec 12, 2008
    Charlotte
    Okay, don't anyone faint :rolleyes: but I'm going to say something :up: nice :up: about a TWC Charlotte employee. Are you sitting down? Okay...

    David Krueger called from TWC this morning. He was calling to schedule an appointment for installing a Tuning Adapter at my house. Of course he was pleasantly surprised to hear I already had a TA installed and working. While I had David on the phone, I asked if he had technical knowledge of the tuning adapters. When he said yes :eek: I inquired about the availability of a Cisco firmware update to resolve TA reboots. He said that would be the "801" firmware :eek: and I agreed (Thanks for the info, SCSIRAID!!) After working with the TWC Engineering group, he called back to say the 801 firmware was scheduled to be downloaded to my TA as soon as I re-start it this evening.

    I know it's terribly difficult to believe from TWC, but that's my idea of good customer service. :D :D
     
  15. Mar 9, 2009 #475 of 1342
    SCSIRAID

    SCSIRAID Active Member

    2,339
    2
    Feb 2, 2003
    Vero Beach, FL

    Now that didnt hurt too bad.. did it :D

    Congrats! You should be good to go after you get 0801. I dont think you will have to do anything to get the new code.... but... it will reboot when it comes in so expect a 'Tuning Adapter Connected' screen to interrupt you when you least expect it.
     
  16. Mar 9, 2009 #476 of 1342
    wtherrell

    wtherrell Active Member

    672
    77
    Dec 23, 2004
    Huntersville...
    I'm in Huntersville. Got the call about 5:00 PM on Monday, March 9. Appointment to install TA for Tuesday, March 10 8-10 AM.
     
  17. Mar 9, 2009 #477 of 1342
    crazzeto

    crazzeto New Member

    30
    0
    Feb 25, 2009
    Morrisville, NC
    Umm, that's exactly what's going on.. Rent their DVR, when it comes time that your sick of their non-service and abuse and you want to switch you're supposed to suddenly remember that you'll lose all your shows. So you don't switch, and continue accepting their crap. After filing with the BBB I have my TA now though, and it's been working very well other than one reboot so far. I can live with that.
     
  18. Mar 9, 2009 #478 of 1342
    crazzeto

    crazzeto New Member

    30
    0
    Feb 25, 2009
    Morrisville, NC
    It's best to be absolutly explicite with your complaint, fully document everything that you've done to date to get a TA. Leave them absolutly no room to try and wiggle out of getting you a TA... And demand real penatlies if they don't come through, bill reductions, refunds for inaccessable premium content etc. They'll snap into action.
     
  19. Mar 9, 2009 #479 of 1342
    KeithB

    KeithB New Member

    156
    0
    Dec 12, 2008
    Charlotte
    Well, I don't know what Engineering told David Krueger (Director of Field Operations) this morning but he told me to restart my TA when I got home and it should download the new firmware. Except it didn't. After trying three times with increasingly longer periods of power off and restarting the TiVo HD, it's still running the 0701 firmware. :( But I left David a voice mail and called TWC Tech Support tonight, only to find out the people I needed to talk with left about 7 pm. :( At least the Tech Support agent understood I was a TiVo customer with a Tuning Adapter :up: and part of their "beta testing" group. He e-mailed both the Engineering department and David Krueger on my behalf, so I'm certain I'll get a few phone calls Tuesday morning (while I'm at work and unable to reset the TA) .

    At least I know if the 0801 firmware doesn't come down by Thursday evening, I should restart the TA and the TiVo Thursday night so I don't miss BSG on SciFi HD Friday evening.
     
  20. Mar 10, 2009 #480 of 1342
    jmaditto

    jmaditto New Member

    143
    0
    Jul 29, 2007
    Columbia, SC
    Here is a summary of TWC internal info related to TA's in the Carolinas. Not much to add but somewhat interesting. At least they are working it.

    12/3: There have been many questions regarding tuning adapters;
    GSO and SC are in the process of deploying them. They are being used for specific TiVo customers only (CableCards); this will enable them to view SDV channels. The ECD will not deploy them until early next year; hence the processes and procedures are still being developed. More to follow.
    12/22: Will be deploying tuning adapters latter part of January, more info to follow.
    12/29: A TA team will be pulled together in early Jan. to work out the deployment details of the ~1000 TA's .Initially, they will only go to certain TiVo customers. There will be some training required, but it is really an "in" and "out" box that is addressable.
    1/5: Meeting scheduled for 1/7: TA meeting Friday at 4 pm, if you want to be invited, please let xxxx know.
    1/12: xxxx mentioned working with Head End and TSG from an ICOMS perspective. Launch within 2 weeks.
    1/26: xxxx said it has been pushed out to all Customer Care centers. Leave open for further details.
    1/26: Testing Tivo in Fayetteville now, on 2/4 letters to friendlies will be sent per xxxx. Xxxx. stated that everything has been set up in both site id's.
    1/28: Launch date is 2/4 for Phase I (friendly customers/few employees);
    Phase II will launch on 2/11, with customers that have pre-registered;
    Phase III will launch on 2/18, this will include all other TiVo customers. Please ensure all of your folks are trained. Xxxx reported that L&D having CSR huddles, started Tuesday.
    TA's tested in all locations except WIL; there is a CC interface that needs to be retired; expect to do this tomorrow at 6 am. WIL can test tomorrow.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements