1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Streambaby - new streaming application

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by kearygriffin, Jan 20, 2009.

  1. Jan 4, 2017 #3441 of 3474
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,473
    181
    Jan 23, 2006
    Mission...
    You have to provide your own image information in pyTivo metadata text file with this field:
    image : star_wars2.jpg

    Or it will display images embedded in mp4/m4v metadata.
     
  2. Jan 9, 2017 #3442 of 3474
    thewebgal

    thewebgal MacAphile AV geek

    419
    14
    Aug 10, 2007
    DC 'burbs
    MacPro 5.1 w/OSX Sierra 10.12.2 - somewhere over the last month, Streambaby is working again on my machine ...
    I did do a Java reinstall at one point but December was busy and I'm not sure what actually fixed it.
     
  3. bobcat7978

    bobcat7978 New Member

    3
    0
    Mar 11, 2002
    NJ
    Having issues getting streambaby to start on boot via init.d scripts. I can run them through sudo or as root from the command line with no issue as I always have, but when they run during boot, I get no errors, even on debug level, just never get the MDNS lines where it finds my boxes on the network. I tried setting the init scripts to start after everything else that starts on boot is finished, and I tried hardcoding the IP thinking that maybe streambaby was being started before the network was brought up, but no dice. The program launches, and my tivos see the application but I get an error on the tivo when I try to access the app saying that the app is not currently available. Anyone else experience issues getting it to run on boot up?

    Running on Linux Mint 18.1
     
  4. Genie30

    Genie30 New Member

    4
    0
    Feb 10, 2017
    I didn't know where to post this question but any suggestions would be appreciated i used streambaby once and now i want to remove streambaby from the apps and game menu of my tivo but i dont see any options to. I've already tried the clear button on the remote when the app is highlighted but no change in problem.
     
  5. bobcat7978

    bobcat7978 New Member

    3
    0
    Mar 11, 2002
    NJ
    You still have the service running on your computer, that's why it shows up. If you don't want it anymore you have to remove the service from the server.

     
  6. Genie30

    Genie30 New Member

    4
    0
    Feb 10, 2017
    Thank you for your reply could you tell me how to remove streambaby from the server please?
     
  7. bobcat7978

    bobcat7978 New Member

    3
    0
    Mar 11, 2002
    NJ
    Are you running it in a Windows computer or a Linux system? I run Linux, so I'm not as familiar with the Windows version but if you have windows, I'd expect that you could go into the control panel and then select add and remove programs, and remove the stream baby entry. You could also, in the control panel, go to services and find the entry for stream baby and set it to disabled.
     
  8. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,473
    181
    Jan 23, 2006
    Mission...
    If you are actually running streambaby service then you can uninstall it:
    <StreamBaby Installation Dir>\extra\service\win32\uninstall-streambaby-service

    Otherwise if you are just running the GUI then just close the streambaby window. The entry will stick around on your TiVo for a while but if you reboot your TiVo it will no longer be there.
     
  9. Genie30

    Genie30 New Member

    4
    0
    Feb 10, 2017
    I didnt actually install it although i did closed the gui window and turned off my tivo and turned it back on and it was still there. I'm not sure what i'm missing. I also use windows 8.1 pro
     
  10. Genie30

    Genie30 New Member

    4
    0
    Feb 10, 2017
    I guess all it needed was some time after following your instructions. Thanks again for your help
     
  11. tluxon

    tluxon Member

    311
    4
    Feb 28, 2002
    Kirkland, WA
    I hadn't used Streambaby in a few months, so I didn't know it had been "broken". Adding this setting to my streambaby.ini file solved the issue. Thanks!
     
  12. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,473
    181
    Jan 23, 2006
    Mission...
    0.54 version released. Only change is to permanently disable mp4module by default so no need to set mp4module.disable = true in streambaby.ini in order to get mp4 video streaming to work. i.e. Out of the box mp4 streaming should now work again (transcoding to mpeg2).
     
    Dixon Butz likes this.
  13. dchomak

    dchomak New Member

    20
    0
    May 3, 2015
    Thanks for that, even though i had already set mp4module.disable = true.
    I just have to say that StreamBaby has been working flawlessly for me. Never a problem.

    My only wish is that I could do a search withing StreamBaby over several drives at once.
    Back in my Amiga days, there was an AmigaDOS command "assignadd" where you could assign several drives to another new drive, say "Z:"

    I have already tried the MSDOS command "subst" and I can use that to assign one drive, but not 2 or more. StreamBaby.ini will recognize it, so I am thinking it could be possible if anybody knows of a DOS command similiar to the AmigaDOS command "assignadd"
     
  14. orangeboy

    orangeboy yes, I AM orangeboy!

    4,087
    0
    Apr 19, 2004
    East Moline, IL
    It's not command line, but you can logically mount a drive at a directory path in modern Windows installs using Disk Management.
    Presume drives C, D, and E are present.
    Create empty directories "C:\DDRIVE" and "C:\EDRIVE" as a mount points for your D: and E: drives. These names are only examples. Choose valid names of your own.
    Launch the Disk Management snap-in by executing diskmgmt.msc.
    Right-click the D drive, and select "Change Drive Letter and Paths".
    Click Add, and either provide "C:\DDRIVE", or browse for the empty directory for the "Mount in the following empty NTFS folder" selection.
    Click Ok.
    Repeat the process for the E drive, selecting "C:\EDRIVE" as the mount point.
    Voila - Both D: and E: are available for searching from your C drive.
    Beware of recursion. It is possible to make a mount point for "C:" on "C:". Doing "DIR /S" will likely only end when the path becomes too long.
    Also defining a mount point for E: on D:, and a mount point for D: on E: can get you looping as well...
     
  15. vanclute

    vanclute Member

    172
    2
    Aug 3, 2003
    I recently put my media center (mac Mini) behind my VPN, and ever since then Streambaby doesn't work. If I take the media center out from behind the VPN and relaunch Streambaby, all is well.

    Does anyone know what causes this and most importantly what to do to fix it?
     
  16. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,473
    181
    Jan 23, 2006
    Mission...
    VPNs block prevent broadcast packets that TiVo needs to find local HME apps like streambaby from being seen. Don't know any workaround. Perhaps "Add an App" under TC--Apps may work by entering the IP of machine running streambaby, but doubtful that will work.
     
  17. vanclute

    vanclute Member

    172
    2
    Aug 3, 2003
    Thanks, possibly silly question though... what is "TC-Apps"
     
  18. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,473
    181
    Jan 23, 2006
    Mission...
    TiVo Central--Apps & Games
     
  19. vanclute

    vanclute Member

    172
    2
    Aug 3, 2003
    Yeah sadly, didn't work. :(
     
  20. vanclute

    vanclute Member

    172
    2
    Aug 3, 2003
    Holy crap I think I fixed it. Went into my router and port forwarded 7290 to the media server, and also discovered that UPnP was disabled. Turned that on for good measure, rebooted the server, and presto... everything showed up immediately. Not only that but menu responsiveness from a TiVo Premiere feels WAY faster... time will tell if I'm imagining things or not!
     
    ClearToLand likes this.

Share This Page