Stops Responding to Remote Commands

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by eddieb187, Sep 29, 2010.

  1. wackymann

    wackymann Member

    385
    0
    Sep 22, 2006
    Boston Area

    Advertisements

    My new Elite did this once. It took a couple of minutes to recover.
     
  2. crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,795
    2
    Apr 5, 2010
    Eeew, that is very bad news, IF you were running the SDUI. Were you? Because if you were, that would indicate that THIS PROBLEM WILL NOT SOLVED IN THE NEXT SOFTWARE UPDATE (since the Elite should be running the next version)... and I will be quite pissed...
     
  3. wackymann

    wackymann Member

    385
    0
    Sep 22, 2006
    Boston Area
    Yes - I use the SDUI. I never liked the HD interface.

    It has only happened to me once in ~ 10 days of moderately heavy TV watching.

    My wife has also experienced the remote freeze, as well as a spontaneous reboot. I haven't personally experienced the reboot yet, but many Elite owners have. There are definitely some old bugs that still remain on the Elite. But the 4 tuners are amazing :)
     
  4. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    12,295
    948
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Well, so maybe twice # of tuners = twice the chance of experiencing this bug.
     
  5. L David Matheny

    L David Matheny Active Member

    1,632
    6
    Jan 29, 2011
    SE Ohio

    Advertisements

    My Premiere (14.8c, SDUI, OTA only) had its first (that I remember) spontaneous reboot after midnight last night. I was watching a short podcast recorded from a season pass when the screen went blank, and then a few seconds later the unit rebooted. I wasn't using the remote, and nothing was recording at the time. It had probably been several weeks since the unit had been rebooted. After the reboot, the podcast played through without error.
     
  6. chrispitude

    chrispitude New Member

    518
    0
    Apr 23, 2005
    I moved and changed cable companies. The old company required a tuning adapter and I had frequent lockups. The new company does not use tuning adapters and I haven't had a lockup in the three months since I started with them.

    On the down side, the new company does not carry Steelers games. :(
     
  7. chunkybug

    chunkybug New Member

    6
    0
    Oct 24, 2011
    After reading 22 pages of this I have come to the conclusion that we are all having problems with this..

    I am new to Premiere (Only 5 days) and I also have had several freezes and waited them out till it finally responded after about 5-10 minutes. I am at 14.c and just use OTA only with no other things hooked up except HDMI and Cat 5..

    Lets all hope that 14.9 helps..

    Kevin
     
  8. Squid Nick

    Squid Nick New Member

    3
    0
    Feb 17, 2004
    Yep, I just had the problem again 11/13/2011. I like that some of the posts say that I can still use my iPhone / iPad to control the TV so I'll use that next time. Just an annoyance.

    Using COX Cable, Premier XL, etc. I am hoping this gets fixed ASAP.
     
  9. crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,795
    2
    Apr 5, 2010
    Some say it does, some say it doesn't. The Android app should be no different. In my case, when it stops responding, the Android app does not work either.

    A major annoyance

    Well, guess you wait like the rest of us. I have been waiting for almost A YEAR for this *major* bug to be fixed. As you can see, above, someone using the Elite ALSO experienced the bug, meaning it will NOT be fixed in the next software update either, whenever that gets around to being released to us.

    At this point, I predict it will likely be another year before we see a fix, if ever.
     
  10. innocentfreak

    innocentfreak Well-Known Member

    9,231
    54
    Aug 25, 2001
    Florida
  11. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    12,295
    948
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Great news if it really is fixed at last! Of course the proof is in the pudding...
    At least if the freeze bug is still there rebooting now should be faster than waiting it out.
     
  12. Dec 3, 2011 #652 of 740
    Dr_Diablo

    Dr_Diablo Dr_Diablo

    916
    0
    Nov 23, 2003
    Midwest
    my device stopped responding completely last week to any commands from the remote...

    I bought another Tivo from BestBuy...

    Since I didn't buy it from Tivo I am now forced to pay two monthly fees rather then have the account transfered from the Tivo that died last week, to the new one just purchased...

    A very poor choice on Tivo's part for a 5 yrs user of Tivo... :thumbsdown:
     
  13. Dec 3, 2011 #653 of 740
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,795
    2
    Apr 5, 2010
    1) You could have called TiVo for what your options were before buying another retail TiVo, while you were still in contract for another.
    2) You could have sent your TiVo Premiere in for repair.
    3) You could return the TiVo Premiere back to Best Buy and then perform #2
    4) You could have purchased an extended warranty (too late now, of course).
    5) See http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?p=8838488#post8838488 since you likely purchased a SUBSIDIZED TIVO.

    I am not thrilled with all of TiVo's policies, but if you are looking for sympathy on THIS case, you won't get all that much from me.
     
  14. Dec 4, 2011 #654 of 740
    Dr_Diablo

    Dr_Diablo Dr_Diablo

    916
    0
    Nov 23, 2003
    Midwest
    I my case, it always lasts 30 seconds at a minimum. It usually lasts around 5 minutes. It sometimes lasts much longer (15 to 20 minutes). Only twice has it been longer than 20 minutes- and one of those times I rebooted it. All of this is without "disturbing" it with additional remote presses, which we have all proven will GREATLY increase the amount of time before it recovers.[/QUOTE]

    this is why I concluded the problems is with the HD an not the software, therefor I bought another Tivo, until this one goes bad then I'm done with Tivo in general
     
  15. Dec 4, 2011 #655 of 740
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,795
    2
    Apr 5, 2010
    I assume you meant Premiere and not HD? Took me a few reads before I realized the first paragraph of what you posted was actually a quote from one of my postings...

    Had you read the forums first, you would have found this long thread and then known it was a long standing software bug. Of course, asking TiVo support about it, there would be a good chance you would get someone that would probably say something stupid like "we have never heard of that before." But they would never have you go out an buy a new unit from a retail store while you are still under contract on a (supposedly) defective unit.

    Mine just locked up again three times over the last few weeks, once for so long I had to reboot, and two that were 5 min and 10 min. This is after a month of it not happening at all. It really is getting very frustrating, and mine doesn't even do it very often (compared to what some people are reporting).
     
  16. Dec 6, 2011 #656 of 740
    Dr_Diablo

    Dr_Diablo Dr_Diablo

    916
    0
    Nov 23, 2003
    Midwest
    not pleased here at all, for my 5 day old Tivo is starting to do the very same as the one I just replaced...

    Last night, after viewing the NBC nightlly news, the Tivo stopped responding to the remote for 20 minutes...

    I'm bout ready to pull the plug on Tivo all together...:thumbsdown:
     
  17. Dec 6, 2011 #657 of 740
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,795
    2
    Apr 5, 2010
    Why would you expect anything different? It is a software bug, that is what this thread is all about. There was nothing wrong with the TiVo hardware that you replaced. Hopefully this next update rolling out over the next few weeks (maybe) will address the issue.

    It is an interesting data point that you added to the statistics, though.
     
  18. Dec 9, 2011 #658 of 740
    Dr_Diablo

    Dr_Diablo Dr_Diablo

    916
    0
    Nov 23, 2003
    Midwest
    Had to force a reboot this morning, with a six day old Premiere, which was the exact same problem I had to replace the other, for not responding to the remote...

    This is beyond not funny at all...:thumbsdown:

    software has not updated since purchase...
     
  19. Dec 9, 2011 #659 of 740
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,795
    2
    Apr 5, 2010
    Well, you didn't "have" to replace the other...

    Imagine how "not funny" it is for those of us suffering with this bug for over a year now.

    And it probably won't be for yet more weeks now, since the rollout has been delayed again. And there is no guarantee the next version will fix the problem, especially since the last updates didn't. We can hope, though.
     
  20. Dr_Diablo

    Dr_Diablo Dr_Diablo

    916
    0
    Nov 23, 2003
    Midwest
    didn't think a new tivo would have the same issues that the last one did, being it's just less then a week old...

    this issue should have been addressed months ago by tivo
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements