Spotify woes (No sound)

Discussion in 'TiVo Bolt DVR/Streamer' started by netw0rks, Nov 17, 2015.

  1. netw0rks

    netw0rks New Member

    13
    0
    Sep 18, 2013
    I was having problems with no sound in the Spotify app. On a hunch, I decided to disable Dolby in the main system settings (back to PCM) and that worked. This is obviously not good, as I lose Dolby decoding on everything else.

    I assume this is the same for everyone, but I find it odd that other apps still work. Perhaps just a problem with the app. :mad::thumbsdown:
     
  2. aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    22,710
    896
    Jan 31, 2002
    Northern...
    I can't use Spotify on the Bolt. It says I need a premium account to use it.

    I have no problem with Pandora.
     
    Last edited: Nov 17, 2015
  3. Dec 4, 2015 #3 of 13
    Trunk_Monkey

    Trunk_Monkey New Member

    1
    0
    Dec 4, 2015
    I'm new to Tivo and just hooked it up last night. It was mostly trouble-free, including setting up and logging into apps like Netflix, Amazon Prime, and Spotify.

    However, just like you, my Spotify has no sound. I didn't try switching to PCM, though. Oddly enough, while I was perplexed with having no audio, I started a song over from the beginning and had audio for the full song. When it was over and a new song started, it went back to no audio.

    Restarting songs never worked again. I'm back to silence in Spotify. Hoping it is just a bug that can be fixed in the app.

    TM
     
  4. Dec 4, 2015 #4 of 13
    netw0rks

    netw0rks New Member

    13
    0
    Sep 18, 2013
    It's definitely a bug. Works every time with PCM. They just need to fix the app to send stereo over DD.
     
  5. Dec 7, 2015 #5 of 13
    Bonanzaair

    Bonanzaair New Member

    162
    0
    Aug 25, 2006
    If I run Spotify, the system will freeze and reboot within ten songs.

    Bonanza
     
  6. mcygan13

    mcygan13 New Member

    1
    0
    Dec 16, 2015
    I had the same problem with no audio on Spotify. I had my optical from TiVo directly to my soundbar. When i re-wired and ran the audio through HDMI to TV, then optical from TV to soundbar... viola! Hope this helps.

    But now, my Spotify stops playing music every 2-3 songs. I have to hit play again, and it's good for another couple songs before stopping again. Can anyone help me with this one?
     
  7. morac

    morac Cat God

    11,972
    900
    Mar 14, 2003
    NJ
    I have the same problem with a Roamio Pro.

    Also the cast feature doesn't work with the iOS app. It launches Spotify, but won't connect.

    Edit

    I found a work around for the no sound problem with Dolby enabled. Hide the video window (press slow) before launching Spotify. The problem seems to be if Dolby is playing when Spotify is launched, so I'm assuming tuning to a stereo channel would work too.
     
    Last edited: Dec 26, 2015
  8. jollygrunt777

    jollygrunt777 Member

    107
    0
    Feb 27, 2012
    Republic of...
    I signed up for Spotify Premium as they had a deal for 3 months for 99 cents. I signed in with the Tivo app and didn't get any sound at all. I went back and tried Pandora and it works just fine.

    I've got my Tivo connected to my soundbar via optical as well. I'll go back and check the audio setting to see if they're set at PCM or DD. I'll post back later.

    Changing to PCM fixed the sound issue. Later on I'll let it run for a good while and see what happens.
     
    Last edited: Dec 26, 2015
  9. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    7,166
    1,017
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    Interesting, I wonder if this is related to the changes they made to reduce the audio interruption for the preview window when going to TiVo Central etc.

    Scott
     
  10. JoE 15

    JoE 15 Member

    55
    0
    Nov 19, 2015
    Just wanted to chime in and say I have the exact same problem. Works fine on PCM, but no sound on Dolby.
     
  11. MichaelCiv

    MichaelCiv New Member

    10
    0
    Dec 27, 2015
    I stick to itunes Match, but sadly no integration to other non apple services
     
  12. ejking

    ejking New Member

    1
    0
    May 5, 2011
    SOLVED: I had this same problem. Switched audio to PCM only, then launched Spotify and played music (successfully). Then switched back to Dolby to get surround back and Spotify just continued to work in Dolby.

    Although I do have to hit next every 2-3 songs to continue playback like some people are also experiencing.


     
  13. kurtw47

    kurtw47 New Member

    3
    0
    Dec 31, 2015
    I did the PCM thing in Audio and it works well on Bolt. I does not work on the Minis. They get intermittent sound. This is obviously a bug. I contacted Tivo and they gave me a lame answer and told me to contact Spotify. I give up. I will cancel Spotify and use Pandora.
     

Share This Page