Skip no longer available on Premier after recent upgrade 12-08-2019

Discussion in 'TiVo Help Center' started by rakes5, Dec 11, 2019.

  1. rakes5

    rakes5 New Member

    22
    1
    Sep 22, 2003
    naperville, IL
    This past weekend, I noticed that my TiVo was scheduled for an update.
    Now I notice that all of my previous recordings, that were listed with "Skip" no longer have that indicated in My Shows listing, or is skip available. This is not just new recordings, but older recordings that were previously listed as "skip".
    Was there some type of legal action that caused TiVo to disable this function, or is there some setting that I can update to get this back???
     
  2. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    19,399
    3,506
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    What software version is the Premiere running now? The last update was an "r" added to the last digit months ago. Before that it has been over a year. TiVo has the power to disable SM, but you need to request it.
     
  3. rakes5

    rakes5 New Member

    22
    1
    Sep 22, 2003
    naperville, IL
    I have version 20.7.4.RC42-748-2-748
    On Saturday I was going to do a manual Connect to TiVo service, but I had a message that it was scheduled for an update at 2:00 am.
    I didn't note the version, but assumed I received an update.
    I did a restart, but the "Skip" icon is gone from all of my recordings.
    If no one else is experiencing this, I might try and contact TiVi support.
     
  4. kpeters59

    kpeters59 Well-Known Member

    2,865
    582
    Jun 19, 2007
    Houston, Texas
    Skip is working on my Premiere.

    -KP
     
  5. NorthAlabama

    NorthAlabama tabasco rules

    10,686
    2,605
    Apr 19, 2012
    sweet home, al
    the current software for premieres is 20.7.4b.rc3, and it hasn't affected skip mode on my pxl - old or new recordings - call tech support.
     
  6. WVZR1

    WVZR1 Active Member

    725
    109
    Jul 30, 2008
    The WV...
    I connected an XL4/Elite 758 this AM that's been off line for a couple of weeks. It seems my 'SKIP MODE' recordings have lost SM also.

    The OP mentions 748-2-748. Mine displays 20.7.4b.rc3 758-2-758. The 758-2-758 is very different . I don't speak so I can't call TiVo but I'm certainly interested. I was going to install this at a friends house and 'gift it'.

    it doesn't have an M-Card inserted so I can't test any further.
     
  7. NorthAlabama

    NorthAlabama tabasco rules

    10,686
    2,605
    Apr 19, 2012
    sweet home, al
    the software version is 20.7.4b.rc3 (or 20.7.4.rc42), the additional string of 748 & 758 indicates the tivo model number.

    here's how to contact tech support:

    Tivo Customer Support Community

    upload_2019-12-12_8-13-29.png
     
  8. WVZR1

    WVZR1 Active Member

    725
    109
    Jul 30, 2008
    The WV...
    I've never seen the sequence 7XX-2-7XX. I believe I've always seen only the model number displayed. The -2-7XX seems very different!
     
  9. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    19,399
    3,506
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
  10. WVZR1

    WVZR1 Active Member

    725
    109
    Jul 30, 2008
    The WV...
    Had it been there I'd have mentioned it! Go back to looking for TED!!! You also mention a TE4 format. This is relevant to Premiere which never saw 21. TE4
     
  11. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    19,399
    3,506
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    He's helping a TCF member right now. :D
     
  12. WVZR1

    WVZR1 Active Member

    725
    109
    Jul 30, 2008
    The WV...

    BIG GRIN 'impresses me NOT'!!!!

    Does he require your 'authorization' to be EXCUSED?
     
  13. WVZR1

    WVZR1 Active Member

    725
    109
    Jul 30, 2008
    The WV...
    I did a CHAT with Tivo support last evening that I can't say was actually productive but I'll 'hope' they respond in email etc. I did check my Roamio last evening and after the software version is model - 6 - model, which appears different than I'm accustomed to seeing. Could the inserted digit between model - (x) - model be a 'flag' that indicates SM - active or not?

    OP has model -2- model, my Elite/XL4 is the same. If you've a Premiere with recent updates that still has SM what is the sequence after the SW Version?
     
  14. kpeters59

    kpeters59 Well-Known Member

    2,865
    582
    Jun 19, 2007
    Houston, Texas
    Here's my info, as reported by KMTTG, from my (working last night) 2 tuner:

    softwareVersion 20.7.4b.RC3-746-2-746

    -KP
     
  15. WVZR1

    WVZR1 Active Member

    725
    109
    Jul 30, 2008
    The WV...
    Thank you! Well that sorta 'blew' that thought! Maybe if the OP called he'll post back! My CHAT REP 'hinted' it was a 'known issue'!
     
  16. kpeters59

    kpeters59 Well-Known Member

    2,865
    582
    Jun 19, 2007
    Houston, Texas
    I hope not!

    -KP
     
  17. WVZR1

    WVZR1 Active Member

    725
    109
    Jul 30, 2008
    The WV...
    My XL4/Elite did a connection 12/13 3:13 PM and all of my previous 'SKIP MODE' are again populated. That surprises me somewhat! I assumed they could maybe turn it back on going forward but I the last recordings direct to this XL4/Elite were from 2016!!!

    All seems well!!!!! Wonder what's happened for the OP?
     
    Last edited: Dec 14, 2019
  18. rakes5

    rakes5 New Member

    22
    1
    Sep 22, 2003
    naperville, IL
    So, I have tried to restart via the menu, and unplugging, numerous times.

    Today I tried a chat, and here is the short transcript.

    Alodia Fe (11:10:48 AM):Thank you for contacting TiVo Support Chat, my name is Alodia Fe and I am happy to assist you.
    Me (11:13:30 AM):
    Alodia

    I am having two issues with my TiVo. Perhaps they are related.

    The first is that I have lost Skip Mode.
    All of my recordings that had the “Skip” icon, no longer show the icon, and any new show, does not show the icon. I first noticed this last weekend.

    I have restarted my TiVo using the restart menu, as well as unplugging, waiting and replugging.
    I also tried to manually update via the network, and that is where I experienced the second issue.

    The second issue is, when I try to “Connect to the TiVo Service now”, I receive this message: "This option will be unavailable until a scheduled software update occurs at 2:00 am." I have seen this every day for a week, since I thought this would fix the Skip Mode missing issue.

    The Network Connection menu shows:

    Next attempt: Sun 12/15 7:41 am
    Last attempt: Sat 12/14 5:13 am
    Last status: Pending Restart

    Last success: Sat 12/14 5:13 am

    Alodia Fe (11:17:09 AM):I have check history cases for "This option will be unavailable until a scheduled software update occurs at 2:00 am". This may require further investigation as this does not seem to relate with any of our current updates. We have to perform repeat guided setup for the skip issue however since the box cannot complete or go with service connection process we cannot move forward to repeat guided setup. Please call our Technical Phone Customer Support at 877-367-8486. This way we can call/ reach out to our resources for advance resolution. I apologize if this may caused inconvenience. Operation Hours: Monday - Friday, 7AM Pacific Time to 6 PM Pacific Time and Saturday - Sunday, 8AM Pacific Time to 5 PM Pacific Time. Thank you for using TiVo Chat and have a great day.

    I called support, and they said the Premier had an update on November 13, 2019. My TiVo did not accept the update. They were showing "DailySW" as the status, which they said meant that there is something wrong with the unit, and there is nothing they can do at their end. They gave me a number at Weaknees as their official repair site, and connected me to sales for an upgrade, but could not transfer my Lifetime Service.

    Also, under the Network Connection menu, if I attempt to "View network diagnostics / Test Internet connection", I get the same temporarily unavailable message.Yet it is updating nightly, and I can see my box using TiVo Online.

    So right now, everything but Skip Mode is working, it is updating the guide, but apparently, not doing updates, and is showing Daily SW as status on their end. Any other suggestions?
     
    Last edited: Dec 14, 2019
  19. WVZR1

    WVZR1 Active Member

    725
    109
    Jul 30, 2008
    The WV...
    OP - maybe start a new thread mentioning just your last 3 paragraphs regarding yours didn't accept an 'update'. Is this a PLS service or monthly or. Is it Ethernet connected or something other than? I believe I've seen people mention issues for 'updates' with anything less than a Quality connection.
     
  20. rakes5

    rakes5 New Member

    22
    1
    Sep 22, 2003
    naperville, IL
    Just an update, I tried to call Weaknees, but they aren't open on the weekend. Then I remembered their kickstart codes, looked at them, and tried code 52 (Emergency Software Reinstall) and 51 (Software Upgrade). Now the status is Succeeded, so I tried calling back TiVo support.
    They suggested I delete, wait 30 seconds, then restore the show. Still no Skip Mode icon, The response was this was very unusual, and they didn't have any other suggestions listed. He said they would escalate this, and I should hear am email response soon.
     

Share This Page