1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Skip mode disappeared.

Discussion in 'TiVo Help Center' started by lpwcomp, Dec 18, 2017.

  1. Taco Corp

    Taco Corp Member

    40
    4
    Jun 5, 2017
    Finally got around to trying this today. AND... IT WORKED! Thank baby Jesus! Recovered around 25 lost SkipMode files.

    Used Tivo Desktop to pull episodes off the Tivo, then went to Recordings>Devices>Now Playing and pulled them back to the Tivo (never deleted the originals so these were duplicates). Oddly, the SkipMode data was applied to the original recordings, so I deleted the dupes. It's a stupid, lengthy, PITA method to get a file that's probably 20 bytes in size, and should have been re-applied by Tivo servers after they botched the existing SkipMode data on my Tivo, but at least now I won't have to manually cut commercials before re-encoding later on.
     
    HerronScott likes this.
  2. cmaquilino16

    cmaquilino16 Member

    64
    0
    Jul 7, 2009
    United States
    Skip mode not working on some shows but working on other shows. Like tonight Chicago md no skip, but lethal weapon has skip. Was there a update that got a bug in it.
     
  3. melissaru

    melissaru New Member

    4
    0
    Jan 9, 2007
    Same here. No Skip mode on any CBS or NBC shows this week, but ABC and Fox are fine.
     
  4. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    12,384
    1,621
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
  5. maddoxlc

    maddoxlc Tivofan

    1
    0
    Nov 29, 2015
    Skip mode isn’t working for me either, including the AMC network. Has Tivo just quietly given up this feature?
     
  6. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    12,384
    1,621
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    See link in post above yours.
     
  7. zroger73

    zroger73 New Member

    19
    0
    Oct 1, 2012
    For weeks (months?) now, SKIP has stopped working on my TiVo Roamio OTA even though the show info says "SKIP available". Pressing D does nothing.
     
  8. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    5,560
    557
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    Except for a handful of shows a week or 2 ago, SM has been working fine here on our Roamio Pro. If you have the SM icon, have you tried rebooting?

    Scott
     
  9. Sparky1234

    Sparky1234 Totally

    1,323
    139
    May 8, 2006
    Is the D button broken? New batteries?
     
  10. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    12,384
    1,621
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    How about channel up?
     
  11. LynnL999

    LynnL999 Member

    438
    23
    Oct 7, 2002
    Irvine,...
    I'm watching a show that says it has skip enabled, but it doesn't work.

    Also my regular select-play-select-30-select 30 second skip seems to have disappeared :(
     
  12. zroger73

    zroger73 New Member

    19
    0
    Oct 1, 2012
    I did since you asked. That didn't help.

    The amber light on the TiVo lights up while pressing the D button, so it's working. The batteries are good.

    Channel up works for changing the channel, but it doesn't skip, either.

    I went back an undeleted a few programs from last month and the skip function works on them. It appears that there's no "skip data" despite the fact that the green "SKIP" icon is showing on most of my recordings.
     
  13. Sparky1234

    Sparky1234 Totally

    1,323
    139
    May 8, 2006
    The batteries might be weak but have just enough power to light the light but not produce the signal distance.
     
  14. zroger73

    zroger73 New Member

    19
    0
    Oct 1, 2012
    I’m referring to the amber light on the TiVo itself that indicates a remote command has been received - not the amber light on the remote that indicates a signal is being transmitted. The remote works just fine. So does the remote in the TiVo app on my iPhone. It’s the SKIP FEATURE ON THE TIVO ITSELF that stopped working - not the remote. Although the green SKiP indicate appears with a recording, the SKiP feature does not work. It’s a TiVo software problem or provider data problem - not a hardware problem. Everything else works just fine including the 30-second fast-forward.
     
  15. zroger73

    zroger73 New Member

    19
    0
    Oct 1, 2012
    UPDATE: Skip mode has started functioning again on its own for programs recorded within the last week or so without any action on my part. My best guess is that the "end-of-commercial markers" were missing from the program data for 2-3 weeks. Every indication was that the SKIP feature should have been working.
     

Share This Page