Series 3 Verizon FIOS HD compat?

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by mchad, Sep 12, 2006.

  1. Dec 5, 2009 #1941 of 2231
    rocko

    rocko Cuckoo for TiVo

    1,551
    0
    Oct 29, 2002
    Northeast...

    Advertisements

    If Verizon isn't helping or acknowledging the problem maybe you should start a thread to see if it's a regional thing. Didn't someone else from your area complain about the same thing ?
     
  2. Dec 6, 2009 #1942 of 2231
    mjryder

    mjryder New Member

    9
    0
    Dec 4, 2009
    So here's the deal: Today the tech walked in very skeptical of his ability to help me because I was another in a string of CableCARD customers who went dead Thurs that he has tried and failed to restore service to. He services the northtowns, so he is most likely referring to some other customers besides those represented so far in this thread. We waited the requisite 20mins for the activation to take hold on the CableCARD I have in my TiVO now. No luck. He says that his support people have decided that he should aggregate his other CableCARD related calls onto this service ticket. At least there seems to be an acknowledgement that some common event happened to knock our CableCARDS out.

    He also said that the recent brand new installs have had STBs activate properly, but the CableCARDS at those startups were not authorizing. Since customers have 15 days to decide whether to bail on the contract, I'd assume they'll be pushing very hard to get to the bottom of this.
     
  3. Dec 6, 2009 #1943 of 2231
    rf75

    rf75 DNRC Member

    12
    0
    Apr 14, 2009
    Well I just checked and get the same thing, no channels above 50/550. I have a TivoHD on FiOS and have had zero problems with it since install almost a year ago. Going to call now ... oh, I'm in Hamburg.
     
  4. Dec 6, 2009 #1944 of 2231
    innocentfreak

    innocentfreak Well-Known Member

    9,231
    54
    Aug 25, 2001
    Florida
    still fine in Tampa.
     
  5. Dec 6, 2009 #1945 of 2231
    richsadams

    richsadams Well-Known Member

    9,078
    69
    Jan 4, 2003

    Advertisements

    All clear here as well.
     
  6. Dec 6, 2009 #1946 of 2231
    rf75

    rf75 DNRC Member

    12
    0
    Apr 14, 2009
    Spent about 45 mins on the phone with FiOS tech, he tried sending a command to the Cablecard and then had me power cycle the Tivo, twice, reseated the coax, but to no avail. Opened an urgent ticket with FiOS video; I told him about the other reports on this board and he checked with their db and apparently had no record of a problem. Suggested I check with Tivo too. Seriously doubt Tivo has anything to do with it since some channels work fine. Didn't look at all of them (but Animal Planet SD and HD come in ...). All locals work fine. Hope this doesn't take a zillion trips around the tech support loop, don't have time right now!

    I got the ticket number, if you think it would help for you to reference it in your conversations with FiOS I will send it to you (but I won't post it here).:(
     
  7. Dec 6, 2009 #1947 of 2231
    bicker

    bicker bUU

    10,671
    90
    Nov 9, 2003
    Florida
    All is well in MA.
     
  8. Dec 6, 2009 #1948 of 2231
    triger716

    triger716 New Member

    10
    0
    Jun 18, 2009
    It seems like a pretty localized issue to the Western NY area. From what I've read there is also an issue with cablecards in people's HTPC's as well so it is not just a Tivo issue.

    Hopefully they find the issue soon as while I have a HD-STB as backup, I miss my Tivo.
     
  9. Dec 7, 2009 #1949 of 2231
    SC0TLANDF0REVER

    SC0TLANDF0REVER I Love my TiVo!

    199
    2
    Dec 9, 2001
    Raleigh, NC
    So in the main CC thread it says that I need two MCards for a S3.
    Is this also true for FiOS? The install guy is here now, so I might have to rent their box (to record second show) until I can get a 2nd card if needed.
     
  10. Dec 7, 2009 #1950 of 2231
    bicker

    bicker bUU

    10,671
    90
    Nov 9, 2003
    Florida
    The TiVo S3, specifically, treats all CableCARDs as single-stream, even if they're M-Cards.
     
  11. Dec 7, 2009 #1951 of 2231
    SC0TLANDF0REVER

    SC0TLANDF0REVER I Love my TiVo!

    199
    2
    Dec 9, 2001
    Raleigh, NC
    Thanks! He called someone to see if they can bring another MCard... crossing fingers :)
     
  12. Dec 7, 2009 #1952 of 2231
    SC0TLANDF0REVER

    SC0TLANDF0REVER I Love my TiVo!

    199
    2
    Dec 9, 2001
    Raleigh, NC
    NM - found the answer.
     
  13. Dec 7, 2009 #1953 of 2231
    mjryder

    mjryder New Member

    9
    0
    Dec 4, 2009
    Tech just called and said they're successfully authorizing the CableCARDs. Wants me to check periodically throughout the next hour or so.
     
  14. Dec 7, 2009 #1954 of 2231
    tstrade

    tstrade New Member

    9
    0
    Dec 7, 2009
    I'm in OP and have 4 Tivos down since Friday night. Same story - tech came out to the house, replaced all 4 MCards, spent 4+ hours here...all to no avail. I've called a couple of times today and they told me a tech is going to the CO with a TV that takes Cablecards tomorrow at 1PM. So I hope your information is more correct than mine!!!!!!
     
  15. Dec 7, 2009 #1955 of 2231
    SereneRoc

    SereneRoc New Member

    3
    0
    Dec 7, 2009
    That's great! I just had Verizon install my CableCards on Saturday, spent eight hours trying to help the Verizon tech figure out why so many channels were missing and ended up getting frustrated with Fios. This morning they did tell me that they hoped to get everything sorted out today. It would be great if you could let us know if/when you get full service back! :)
     
  16. Dec 7, 2009 #1956 of 2231
    rf75

    rf75 DNRC Member

    12
    0
    Apr 14, 2009
    Tomorrow?!? Let's see that puts us down Friday, Saturday, Sunday, and maybe Monday, aka the better part of a week. Now if was a cynic I'd say they are treating Cablecard customers as 2nd class citizens.:mad: If all the FiOSTV DVRs were down would the same care-less attitude prevail? Hmm. Thank grid I have ReplayTVs still hooked to STBs ...
     
  17. Dec 7, 2009 #1957 of 2231
    mjryder

    mjryder New Member

    9
    0
    Dec 4, 2009
    No change yet... Will post as soon as something changes.
     
  18. Dec 7, 2009 #1958 of 2231
    mjryder

    mjryder New Member

    9
    0
    Dec 4, 2009
    Me too! :D
     
  19. Dec 7, 2009 #1959 of 2231
    SC0TLANDF0REVER

    SC0TLANDF0REVER I Love my TiVo!

    199
    2
    Dec 9, 2001
    Raleigh, NC
  20. Dec 7, 2009 #1960 of 2231
    tstrade

    tstrade New Member

    9
    0
    Dec 7, 2009
    I heard from a very nice level 2 guy that called me and he said that he and another guy are raising he|| to get visibility to this thing. He told me it was absolutely an issue on their end. Specifically, an IP issue. The cards are not sending back a message an ack of some sort so the content never gets permission to be sent. This may be why we see black screens and it looks to the Tivo as though it is tuning to a valid station. If the cards weren't activated, we wouldn't even see local channels (clear QAM) and would be more likely to see the Tivo warnings to "contact your cable company" to subscribe to the channel you are trying to tune to.

    So we wait. Verizon sure seems to hate Tivo customers. At least the level 2 guy was very nice and appreciative of what we are going through. He seemed like a knowledgeable and nice guy so I have high hopes that he'll get the visibility he needs to get things fixed by tomorrow. He even knew the current Tivo firmware version...which told he that he actually had a clue what he was talking about.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements