SDV Tuning Adapter-Time Warner

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by jsshattuck, Oct 17, 2008.

  1. mikeyts

    mikeyts Stream Warrior

    2,422
    5
    Jul 10, 2004
    San Diego,...

    Advertisements

    That's from October and it's not up to date. I just checked and 718 NatGeo HD and 731 Fox Sport Net HD are definitely SDV--I can see both with the TA plugged in; TA unplugged, I get an On Demand Preview stream displayed for either. Also, they've added 751 Food HD and 753 HGTV HD to the "Free HD" channels that you can get with a CableCARD since then. No doubt, other things have changed as well.
     
  2. garrubal

    garrubal Member

    67
    0
    Oct 16, 2008
    I don't get Cinemax HD. However, from my conversation with one of the reps, they told me I wouldn't get it unless I had the TA.

    Not that many people care, but I can't get TV Japan (680) without the tuning adaptor.

    If I remember correctly, I get the discover channel HD without the tuning adaptor. My kids watch Myth Busters all the time.

    In any case, I'm really hoping I can get that TA soon. It does look like I'm missing out on more than half of the available HD channels.
     
  3. mikeyts

    mikeyts Stream Warrior

    2,422
    5
    Jul 10, 2004
    San Diego,...
    Hmmm. The channel chart they gave me when they installed the TA mid-January has double entries for both Starz HD West and Cinemax HD West, one indicating a linear channel and the other indicating SDV. There is only one entry for either HBO HD or Showtime HD, indicating that both are linear channels. Maybe you can't get Starz HD without a TA; maybe they're not SDV on all segments of the network.

    You're right--the list says that Discovery HD is a linear channel.

    As for 680 (not HD, is it?), the first thing that they did back at the end of July when SDV went "live" was to move all of the subscription foreign language channels to switched broadcast. At the time it was The Filipino Channel, Saigon Broadcast Net and the entire Nuestra Tele Pack; I'd assume that any that they added after that are SDV as well (woah--TV Japan is $25/month :eek:).
     
  4. c615586

    c615586 New Member

    22
    0
    Feb 14, 2008
    Columbus, OH
    So I could just stop by the office and pick one up? Do I need to call ahead or anything?
     
  5. JimWall

    JimWall Member

    104
    4
    Oct 19, 2002
  6. billdav

    billdav New Member

    13
    0
    Dec 14, 2008
    San Diego,...
    I don't have the TA yet. I get 700 (HBO HD) and 702 (Showtime HD). I haven't gotten 701 (Cinemax HD) or 703 (Starz HD) since November, when they switched them to SDV.

    I do get Discovery HD, oddly enough.
     
  7. garrubal

    garrubal Member

    67
    0
    Oct 16, 2008
    No, 680 is not HD.

    TV Japan was added to TWC around Nov 2008, IIRC. So it was always SDV from the beginning.

    The wife is Japanese. What can I do?:eek:
     
  8. c615586

    c615586 New Member

    22
    0
    Feb 14, 2008
    Columbus, OH
    My wife went down to the TWC office on Olentangy here in Columbus. After getting the go around and having to talk to two or three people, she was given a box with a brand new tuning adapter! The CSR told her that our account was technically #20 on the waiting list, but since she came to the office in person they would give her the adapter.

    I haven't had a chance to install it just yet (my wife is watching American Idol right now.)

    Quick question, though... assuming I follow the instructions properly, do I need to call TWC for anything after the TA is installed or should it just work out of the box?

    Thanks in advance.
     
  9. mikeyts

    mikeyts Stream Warrior

    2,422
    5
    Jul 10, 2004
    San Diego,...
    Some people just brought it home (or received it in the mail), hooked it up and it worked right out of the box. Others have had to give TWC a call to "hit" the box with some messages to get it to start working. Unless it came with some instructions telling you to call them, just hook it up and try it.

    Just don't do it while TiVo is in the middle of a recording--it will stop doing everything while it downloads information from the TA, which can take a few minutes.
     
  10. Johnwashere

    Johnwashere Member

    298
    23
    Sep 17, 2005
    Columbus, Ohio
    c615586, let me know how your install goes. Im having problems tuning into many SDV channels (like VH1 classic, palladeia HD, all the disney hds, and many other SDV channels). All the non sdv-channels work fine. You should not have to activate it. The LED on tuning adapter may blink up to an hour while it sets it self up.
     
  11. ref_karl

    ref_karl ...So little time...

    50
    0
    Jan 24, 2005
    Southeast WI
    Thanks to posters on this board, I got in touch with TWC via email, and received my TA yesterday. Would have had it sooner, but was out of town most of last week.

    I unpacked everything, and setup went fine... until I tried to locate the USB cable. Nothing in the box. Fortunately, I happened to have an A-B cable in the house, and used that. Will contact TWC about getting a cable when I get around to it.

    Plugged in the TA, then the Tivo, and... yuk. Massive pixelation on most of the SD channels. Locals were mostly fine, but the cable networks were crap. I checked the diagnostics, and SNR was at 26db.

    Realizing that there was a splitter in line that was no longer needed, I pulled that and got one step closer to the actual feed. Restarted the TA, and forced a restart on the TiVo. Got the "TA found" message for the first time. SNR now at 32db. Reception great, and it appears that I'm getting all the channels... will do a full scan tonight.

    First impressions: the TiVo banner disappears in a hurry when changing channels. I know there's a setting for that, but it appears that the SDV handling is wiping out the banner, and I don't know that changing the setting will help. I had my first instance of "Channel not available" this morning... a quick channel change and back fixed it. I'm really not looking forward to the first time something doesn't record.

    Thanks to everyone for their input and assistance!

    Karl
     
  12. dutchboy22

    dutchboy22 New Member

    5
    0
    May 15, 2006
    Green Bay, WI
    I just received my Tuning Adapter today - I will hook it up tonight. Looks like Green Bay, WI has finally joined the crowd.
     
  13. Avatar26

    Avatar26 New Member

    17
    0
    Oct 27, 2008
    Northeast WI
    Indeed, mine arrived yesterday in the mail. Will be hooking it up tonight. Nice to see some action is finally being taken. Would like to see which channels are on SDV in the Northeast WI market. I know which HD channels are on SDV, but no idea which digital SD channels are.
     
  14. sjmadsen

    sjmadsen New Member

    3
    0
    May 24, 2008
    Columbus, OH
    Picked up my TA at the Olentangy River Rd. office yesterday evening. Hooked it up and got a blinking light. Once I restarted the Tivo, all was well.

    I'm happy the install went smoothly, though it doesn't quite make up for the 2.5 month delay and constant cluelessness of the level 1 support people.
     
  15. c615586

    c615586 New Member

    22
    0
    Feb 14, 2008
    Columbus, OH
    No luck so far. I've been on the phone with twc for about one hour and 15 minutes (and have been disconnected twice and sent to level 3 reps in Cleveland twice.)

    I've restarted the Tivo twice, connected and reconnected the TA. One of the TWC reps told me to remove the cable card and reinsert it (which I think is a mistake)--that didn't work.

    I've now disconnected the TA and reconnected the cable input directly to the Tivo and am in the middle of repeating the guided setup.

    At this point, I am getting NO channels through the Tivo (on one of the best tv weekends of the year) and TWC says they can't send out a rep until Tuesday.

    Great.


    Anyone on the forums have any advice?
     
  16. JC Fedorczyk

    JC Fedorczyk New Member

    68
    0
    Oct 13, 2008
    Huntersville...
    Here are the steps that my installers did today.

    tivo is on
    unplug cable connection from Tivo. LEAVE TIVO ON
    plug usb cable into TOP tivo USB
    plug cable into TA but do not connect to tivo
    plug power into TA
    plug cable from TA into Tivo
    wait for green light to go solid.
    if after 5 minutes the light is still blinking unplug power from TA and plug back in. Wait 5 minutes more
    Check channels
     
  17. c615586

    c615586 New Member

    22
    0
    Feb 14, 2008
    Columbus, OH
    Thanks. After repeating the guided set up three times, my Tivo finally started working again (without the TA.)

    I'll give your instructions a try tomorrow.
     
  18. sjmadsen

    sjmadsen New Member

    3
    0
    May 24, 2008
    Columbus, OH
    I may have posted too soon. I'm getting many SDV channels now, but there are quite a few that give me a black screen, followed soon by a message that the channel could not be tuned. Pressing select or going to another channel and coming back does not change anything.

    Unfortunately, FS Ohio is one of them that does this, so I probably won't be able to catch the Blue Jackets game in HD tomorrow night. I'm going to try to find time to call TWC sometime today.

    I wasn't very patient with the blinking light on the TA. I think this is what I did: power cable to TA (but did not press power button), cable from wall to TA, USB between TA and Tivo, then coax from TA to Tivo. Turned TA on, blinking light for a few minutes while I nosed around in the TA diagnostic screens, then I rebooted the Tivo, the blinking light went solid and some SDV channels were then tunable.
     
  19. Johnwashere

    Johnwashere Member

    298
    23
    Sep 17, 2005
    Columbus, Ohio
    Ive had a couple new channels come in and out. Animal planet, Disney HD, palladia came in last night for the first time (since Ive had it for a week) and little bit this morning. I just checked and palledia is out again... I did have FS ohio HD a few days ago (watched some of the cavs game), but mines FS ohio has been in and out. Hopefully it will be back for the blue jackets game. The tuning adapter support team is only there till 5, and even when they are in its kind of hard to get ahold of them. No matter how many times I press select (due to temporaily unavailable), I cant tune to many SDV channels. VH1 classic is one I still have never been able to tune to.
     
  20. c615586

    c615586 New Member

    22
    0
    Feb 14, 2008
    Columbus, OH
    I've tried a couple of alternative methods of hooking up the TA and still no luck. The tivo recognizes there is a TA attached but still cannot tune in any channels (SDV or regular). I just get a black screen with the tivo logo asking me to check my connections.

    For what it's worth, I spoke to a TWC rep this morning who told me that the Cisco TA's received a firmware upgrade between beta testing and customer delivery and that none of the problems we seem to be having occurred during the beta test.

    Any advice out there?

    Thanks.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements