SDV Tuning Adapter-Time Warner

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by jsshattuck, Oct 17, 2008.

  1. FrancesTheMute

    FrancesTheMute Resident Nihilist

    91
    0
    Sep 16, 2005
    Minneapolis, MN

    Advertisements

    thanks for the update. I'm in San Diego, too and was wondering what was up with the TAs
     
  2. c615586

    c615586 New Member

    22
    0
    Feb 14, 2008
    Columbus, OH
    They're getting closer... anyone in the metro Columbus area receive an adapter, yet?
     
  3. Mar 1, 2009 #623 of 759
    GBK33

    GBK33 Member

    65
    11
    Sep 21, 2007
    Columbus, OH
    nope
     
  4. Mar 1, 2009 #624 of 759
    dvr_guru

    dvr_guru New Member

    4
    0
    Jan 9, 2008
    I'm in Columbus and filled out the online form for the TA ages ago (September or October?...when it stated they would be available by the end of the year). I've called a couple times since and haven't been able to get jack squat in the way of info on them. Ugh!
     
  5. Mar 2, 2009 #625 of 759
    GBK33

    GBK33 Member

    65
    11
    Sep 21, 2007
    Columbus, OH

    Advertisements

    For Columbus, OH people - OK, here's what I got. They are waiting for the equipment to arrive any day now. Should be soon. When that happens, they will put a dispersement plan in place to get them to the needing customers. I was told it won't be any longer than a few weeks tops. We should have them in March. I know this still seems like a long time, but at least we know what's going on....hopefully.
     
  6. Mar 2, 2009 #626 of 759
    rric31

    rric31 New Member

    24
    0
    Jan 6, 2004
    Cape...
    I just received my Tuning Adapter in Southern Maine. Thing is really cold so I will let it warm up so I probably won't get around to it until tomorrow.

    Any advise on what to do or not do?

    rich in maine
     
  7. Mar 2, 2009 #627 of 759
    SCSIRAID

    SCSIRAID Active Member

    2,342
    3
    Feb 2, 2003
    Vero Beach, FL
    my advice is to hook it all up except one end of the usb cable. power TA up (and TiVo if it isnt already)... wait for TiVo to be booted and TA light to go solid on (not blinking) and plug in the USB cable...

    Also suggest you get a UPS Battery Backup for TiVo and TA so power company glitches wont cause problems.
     
  8. Mar 3, 2009 #628 of 759
    tgrad

    tgrad New Member

    13
    0
    Feb 2, 2006
    Buffalo, NY
    Anybody else in Time Warner WNY get a TA yet? I sent an e-mail to them and got the same canned response about tuning adapters. It sounds like they have shipped to some people already a couple weeks ago.
     
  9. Mar 3, 2009 #629 of 759
    seggers

    seggers Member

    45
    0
    Oct 6, 2008
    WNY
    Had mine for a couple of weeks now. PumiceT (or something like that) has one too IIRC.

    Mind you, I signed up for mine long berfore the form was up in WNY and I did it twice.

    They are out there.

    Seggers
     
  10. Mar 3, 2009 #630 of 759
    PumiceT

    PumiceT Mentally Drunk

    134
    0
    Apr 16, 2002
    Buffalo, NY
    Yeah, I've had mine for a couple weeks now. But like seggers said, I too signed up for it a few times way back when they put up the form.

    Pretty much problem-free so far. A couple random reboots, but ultimately working well.
     
  11. Mar 3, 2009 #631 of 759
    Midwest User1

    Midwest User1 New Member

    29
    0
    Dec 4, 2007
    FYI that I'm in Southeastern Wisconsin (Waukesha) and have a Tuner Adapter installation scheduled for tomorrow (3/4/09). They called me yesterday and stated that it requires a Tech. to do the install so they scheduled it for tomorrow. Now hopefully the TA doesn't sabatoge my recordings if it's having issues maintaining a connection. Although all of my current "season passes" are for NON SDV channels of course since I can't tune any of those channels now.
     
  12. Mar 3, 2009 #632 of 759
    Johnwashere

    Johnwashere Member

    298
    23
    Sep 17, 2005
    Columbus, Ohio
    wow... They havent even received the equipment yet? I figured they have and began setting it up. Im guesing it will take them awhile to set it up. They obvoulsy dont really care bout their cable card customers. Im guessing it will be at least a month before they began sending out the TA. :(
     
  13. Mar 3, 2009 #633 of 759
    TroyB

    TroyB New Member

    64
    0
    Oct 20, 2006
    Columbus, Ohio
    They don't care about cable card customers, to them we are nothing but a pain by not paying for their DVR service. What is bad is they say they are going to roll out the tuning adapters to areas affected by SDV first then to other areas when in Cincinatti they were issuing them when SDV hadn't even ben activated yet.
    The last time I counted their was 65 channels I am paying for I can not receive, and they are not all HD channels which time warner will tell you that you aren't paying for because they are free.
    Even if they want to say that is the case there are a bunch of stations just in the digital package that I can't get including two days ago ALL Cinemax west stations went off, and I do infact pay for all these.
     
  14. Mar 4, 2009 #634 of 759
    nystromd

    nystromd New Member

    1
    0
    Dec 17, 2006
    TW installed a TA in my original Series 3 on Monday and so far everything is working as advertised:up:.

    According to the TW representative I was the first of several installations scheduled for the Palm Springs, CA area.
     
  15. Mar 4, 2009 #635 of 759
    PumiceT

    PumiceT Mentally Drunk

    134
    0
    Apr 16, 2002
    Buffalo, NY
    Not that this is the case at all, but I wouldn't put it past them to say you pay for ONE premium channel (name one that isn't SDV) and the rest are FREE with that channel. Follow my logic there? They could probably get away with that as a loophole.
     
  16. Mar 4, 2009 #636 of 759
    boswic

    boswic New Member

    7
    0
    Nov 5, 2008
    Please let us know how it goes. I am in Milwaukee and haven't heard anything from TW yet. I'll place a call this afternoon.
     
  17. Mar 4, 2009 #637 of 759
    Midwest User1

    Midwest User1 New Member

    29
    0
    Dec 4, 2007
    They actually just called at 11:30 to tell me the tech. would be here around Noon. I was surprised that I got an update call as TW in the past didn't operate that way. I'll post back after they leave to let you know if all is working and how much pain it took (if any pain).

    I'm wondering if my "polite inquiry" email to this gentelmen helped me get in the early release phase. I had sent him an email last week and he did respond within a day.

    "Herbert, Jack [jack.herbert@twcable.com]"

    UPDATE: Well the tech. brought (2) Tuner Adapters and we connected the first one to my TIVO HD. It fired up and within a few minutes we were able to tune the SDV channels and I checked every single one of them. We then connected the second TA to my TIVO Series 3 downstairs and had some issues. Well through trouble shooting we determined it was a bad TA because the first TA we connected worked perfectly fine when we moved it to my TIVO Series 3 down stairs. Therefore they are going to get me another TA within the next few days.

    In summary the way the first one fired up was a piece of cake and we never had to re-boot the TIVO unit.
     
  18. Mar 4, 2009 #638 of 759
    stephen007

    stephen007 New Member

    10
    0
    Jun 21, 2002
    Milwaukee, WI
    I wonder why they dispatched a tech to your house to install it. I wonder if it's just because these TAs are brand new to the area and they want to make sure everything works properly. It sounds like most people just picked them up at the cable company or had them shipped to their house and installed them themselves.

    I too am in the Milwaukee area and can't wait to get my hands on one!
     
  19. Mar 5, 2009 #639 of 759
    Midwest User1

    Midwest User1 New Member

    29
    0
    Dec 4, 2007
    It was a Manager that came out to install it also and she was calling back into the guy who had called me to set up the appointment in the first place. That guy had a TIVO with a TA set up in the office he was in. My guess is they just wanted to ensure if there were any issues that the issues weren't being caused by something on my end (i.e. cabling, connectors etc.).
     
  20. Mar 5, 2009 #640 of 759
    alyssa

    alyssa Active Member

    1,661
    7
    Dec 7, 2003
    Sunny SoCal
    My BF was hooking the coax input in to the 'Antenna in' instead of 'Cable in' on the tivo box.
    :eek:
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements